Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja:
Naslov: Girlande Sre Jul 15 2009, 21:37
Kad se spomenu girlande uglavnom svi pomisle na novogodisnju dekoraciju. Malo maste i girlande mogu biti fantastican aranzman za razne prilike.
lepa kata počasni član
Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
Naslov: Re: Girlande Sre Jul 15 2009, 22:28
Dobra ideja, naročito ova na stolu
bubamarac moderator
Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja:
Naslov: Re: Girlande Čet Jul 16 2009, 15:11
Girlande mogu biti klasicnog izgleda ali se moze ako prilika dozvoljava pustiti malo masti na volju i eksperimentisati. Ova mi se jako svidela
bubamarac moderator
Naslov: Re: Girlande Pet Jul 17 2009, 19:16
Izraditi girlandu stvarno nije teko tesko. za pocetak je potrebno odabrati zelenilo skratiti ga na jednake delove.
Dobra je fora ako su pre izrade naporavi omca od kanapa, tako ce se lakse montirati girlanda.
Za osnovu se moze koristiti kanap ili zica a mogu da posluze i duze grane od vrbe ili hedere. Za stezanje zelenila je idealna tanka zica a ako ste malo spretniji moze i uz pomoc kanapa.
bubamarac moderator
Naslov: Re: Girlande Pet Jul 17 2009, 19:24
Pocetak je mozda najtezi posto se mora dobro pricvrstiti zica i prekriti omca od kanapa da se ne vidi kao sto je prikazano u predhodnom postu na trecoj slici.
Od zelenila koje je vec unapred spremljeno se prave mali buketici i koji se uz pomoc zice koja se okomotava oko kanapa uzvrscuju. Moja neko iskustvo je pokazalo da se ne treba stavljati puno zelenila.
Buketice bi trebali da se stavljaju tako da se prekrije trecina predhodnog i tako ce se izbeci pojavljivanje praznina u girlandama. Postupak se ponavlja koliko se zeli duga girlanda.
mena moderator
Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja:
Naslov: Re: Girlande Pet Jul 17 2009, 21:39
Ovo je super prikazano,a ja na ovakav nacin pravim vjencice..
_________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
bubamarac moderator
Naslov: Re: Girlande Pet Jul 17 2009, 21:54
mena ::
Ovo je super prikazano,a ja na ovakav nacin pravim vjencice..
U pravu si na ovakav nacin se mogu praviti i vencici ali se mora obezbediti neka jaca osnova da bi se zadrzao zeljeni oblik.
bubamarac moderator