| | Identifikacia kaktusa i sukulenata | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Čet Jun 03 2010, 16:32 | |
| |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Čet Jun 03 2010, 16:36 | |
| Niho jesi meni ovakav poslala, ali mi nisi uduplala, nisam ga imala. Moracu uslikati da vidis kako lijepo napreduje. Vidi se da si dala od srca! Srce si!!!  |
|
 | |
Miriam aktivni član

Godina: 42 Broj poruka: 55 Mjesto: croatia Omiljena biljka: kaktusi i sukulenti Datum upisa: 08.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Pet Jun 11 2010, 19:43 | |
| |
|
 | |
Magrit Novi član

Godina: 35 Broj poruka: 2 Datum upisa: 24.10.2010 Zemlja: 
 | Naslov: pitanje Ned Okt 24 2010, 16:58 | |
| Pozdrav svima ! Pomalo sam nova i medju ljubiteljima kaktusa, a narocito na ovom forumu. Pa je logicno da krenem od pitanja, koje ja to kaktuse imam ? Evo slike, hvala unapred za pomoc !  Za sada pretpostavljam da je na drugoj slici, skroz dole Mammillaria? |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Ned Okt 24 2010, 21:33 | |
| Magrit dobro dosla ne forum biljno carstvo  na prvoj slici je opuntia a na trecoj je vriesea splendens kaktuse na drugoj slici ce prepoznati neko sa foruma, dobro bi bilo kad bi ih uslikala svaki posebno da se bolje vide. |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Ned Okt 24 2010, 22:31 | |
| Ups, sad tek vidim da sam na krivi forum postavila pitanje i slike za identifikaciju. Budući da s lakoćom prepoznajete sukulente i kaktuse nadam se da će tako biti i s mojim anonimusima. Magrit lijepe si ti biljke  pozdrav |
|
 | |
Magrit Novi član

Godina: 35 Broj poruka: 2 Datum upisa: 24.10.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Pon Okt 25 2010, 09:39 | |
| Bubamarac, hvala i na dobrodoslici i na pomoci  Sada mogu malo detaljnije da citam o ovim vrstama. Evo malo vece srednje slike.  |
|
 | |
freaky aktivni član

Godina: 26 Broj poruka: 78 Mjesto: crikvenica Omiljena biljka: ne mogu se odluciti.... Datum upisa: 31.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Pet Jun 03 2011, 16:04 | |
| Evo i mojih nepoznatih....koja je ova prva biljka? Kupila sam nju nedavno na jednom sajmu cvijeca,ali eto stigla je bez imena i ako imate kakav savjet kako se brinuti o njoj? Zasad dobro napreduje,ova lijeva grancica njoj se gotovo objesila od duzine,neznam dali da nju presadim ili je to za nju normalno,valjda se nece prelomiti od tezine.... a ovog "kralja terase" sam nasljedila od svekrve,zaista nije zahtjevan,i po ljetu i zimi je na tom mjestu na terasi,prehranim ga jednom godisnje ako se sjetim  ali sad mi se vec cini da mu je ova posuda premalena,a nemam ideju kako ga presaditi jer ima postene bodlje...zeljezne rukavice?? molim vas savjet  moze i ime hehehe  |
|
 | |
ružica počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 430 Mjesto: sarajevo Raspolozenje: život čine male stvari.... Omiljena biljka: RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa: 02.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Pet Jun 03 2011, 19:16 | |
| |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Pet Jun 03 2011, 19:48 | |
| Freaky, ovaj kaktus je opuntia imbricata. Inače je zimootporan. Možeš ga presaditi pomoću stiropora. U svakom slučaju, treba ti neko pomoći u tome, mora  Ili, napraviš omču od konopca, kao laso, omotaš ga i tako dižeš i pomjeraš. Opet, uz pomoć nekog drugog koji će obavljati onaj dio posla oko zemlje i saksije. Ili sa četkama. To nisam probala, ali mi zvuči kao moguće  Za kaktuse je najbolje presađivanje u rano proljeće, dok još spavaju. Mada može i tokom ljeta. S obzirom da je ovo kod tebe jaka biljka, možeš to učiniti i nakon cvjetanja. |
|
 | |
freaky aktivni član

Godina: 26 Broj poruka: 78 Mjesto: crikvenica Omiljena biljka: ne mogu se odluciti.... Datum upisa: 31.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Identifikacia kaktusa i sukulenata Sub Jun 04 2011, 16:10 | |
| Ruzice,prenijela sam tvoje komplimente mom kaktusu i kaze on: "Pa daj mi uslikaj onda i cvijet pa njoj pokazi" a ja ne budi lijena fotic u ruke i eto  da ga jos malo pohvalim  Ema,hvala ti na korisnim informacijama! Znaci to presađivanje ce biti prava mala radna akcija.  Ne znam dali mogu njega oblikovati po ogradi,sad je vec vislji od ograde,a kad ga presadim u vecu posudu znaci automatski ce biti jos vislji. Nekako mi zao rezati ga jer nisam strucnjak,ne znam sto smijem odrezati a da mu ne nastetim jako,a ako ga ne stabiliziram bura ce ga skrsiti susjedu u dvoriste. Morat cemo navariti neku sipku kao produzetak na ogradu ili nesto tako... A ovo je jos jedan anonimus na mojoj terasi...ja ga zovem plišani cvijet  Ispocetka se kao poceo susiti,ali otkad sam ga prestala zalijevati direktno u posudu i pocela u tanjuric on se nekako oporavlja,cak je poceo i izbacivati nove listice I to je sve sto znam o ovom cvijetu,sto i kako s njim dalje,ako netko zna bila bi zahvalna  |
|
 | |
sofija.k Novi član

Godina: 65 Broj poruka: 1 Datum upisa: 20.10.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Za Freaky Sub Okt 29 2011, 23:19 | |
| Prvi put pisem ovde,pa ako nesto ne stima ne zamerite! Mislim da je na prvoj slici u postu Freaky graptopetalum ili pak pahifitum,dok su na trecoj "zekine usi" (stachus byzantina,stachus lanata) http://crassulaceae.net/forum/uploads/1113_graptopetalum_amethystinum_pink_flower1.jpg http://www.prime-flowers.ru/wp-content/uploads/2011/10/pahifitum-04.jpg |
|
 | |
| | Identifikacia kaktusa i sukulenata | |
|