mk*orce*ve Novi član

Godina: 24 Broj poruka: 7 Mjesto: http://www.youtube.com/watch?v=kQpp3o9OL4k Omiljena biljka: Ako je bilka onda je kopriva, ako je cvece omileno mi je trendafil i to crveni. Datum upisa: 23.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Sta ako preterate so caj? Pon Jul 27 2009, 00:01 | |
| Mnogo puta u jedan dan pijem mnogo caj i to isklucivo od koprive. Pio sam i znam da je korisan mnogo, ali ponekda umem i da preteram u to, pio sam i do 2 litre na jedan dan i to kad sam nervozan. Hteo sam da vam pitam dali ta kolicina mozda ke mi steti na meni, dali mnogo golema kolicina na caj moze biti stetna i na sta ke mi deluje ta kolicina na caj... znam da je mnogo ali nisam primetio da mi deluje negativno... sta mislite u to? |
|
kelta počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1025 Omiljena biljka: ruza Datum upisa: 30.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sta ako preterate so caj? Pon Jul 27 2009, 00:23 | |
| Pa sad, u principu ne bi trebalo da pretjerujes sa cajem, on je zdrav ako se popije 1-2 solje na dan, i to gutljaj po gutljaj, po mogucnosti, u manjim vremenskim razmacima... Od te 2 litre, malo ces cesce u toalet nocas  pa ti nece pasti na pamet vise da pretjerujes sa cajem |
|
mamaa Član

Godina: 33 Broj poruka: 21 Datum upisa: 29.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sta ako preterate so caj? Sub Avg 29 2009, 18:22 | |
| definitivno ne pretjerivati sa istom vrstom čaja...a zašto ne bi npr. popili dvije šalice čaja od koprive, pa nakon toga popili čaj od kamilice, nakon nje majčinu dušicu, zeleni... svi oni imaju blagotvorna ljekovita svojstva (neki od njih će ublažiti i nervozu) a u svakom slučaju će se izbječi prevelika koncentracija jednog. osnovno pravilo je kontinuirana upotreba a ne tu količinu popiti u jednom danu ili tjednu- moj savjet definitivno ne pretjerivati |
|