| | indijska smokva; Opuntia ficus-indica | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Mila1 počasni član

Godina: 45 Broj poruka: 634 Mjesto: Hrvatska Datum upisa: 09.09.2007
 | Naslov: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Sub Okt 20 2007, 21:16 | |
| Kupila sam indijsku smokvu i probala jesti (zove se indijska smokva a u stvari je plod kaktusa):  Mogu reci da nisam odusevljena okusom, plodovi se gule a unutra je prepuno sjemenki. Okus mi se ne svidja- srecom sam kupila samo 3 pa sam tu prvu ostavila za sjeme a ostale 2 ubacila u sokovnik i uz dodatak ukusnijeg voca ispao je jedan dobar vocni mix. Evo kako to voce izgleda:  I ako neko zna da li se ta smokva moze razmnoziti iz ovih sjemenki koje sam sacuvala? |
|
 | |
Mila1 počasni član

| Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Sub Okt 20 2007, 21:27 | |
| U prodaji su ocisceni plodovi bez bodlji a evo jos jedna slika ploda na kaktusu :  Ova slika mi je super; sa strane se vide oguljeni plodovi:  |
|
 | |
boki_bl moderator

Godina: 28 Broj poruka: 639 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Javor Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Okt 22 2007, 21:01 | |
| I kakav je okus ? Napisi malo detaljnije ... lici mi na kivi na onom presjeku i sjeme je slicno _________________ Bojan od Banja Luke !  |
|
 | |
Fatka počasni član

Godina: 61 Broj poruka: 519 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Okt 22 2007, 21:34 | |
| Eheeehe, pa te plodove je imao moj bodljikavi katus,bilo ih je dosta ali ja kidala i bacala nisam znala da ima unutra sjeme i da se jede.  |
|
 | |
Mila1 počasni član

| Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Uto Okt 23 2007, 10:29 | |
|  znas Fatka a ja kad sam kupovala jos omislila pa ovo je meni poznato , kakva je to smokva ovo meni slici na nesto drugo i tek poslije nadjem na netu da je to kaktus. Boki gkad se oguli plod i prepolovi unutra ima malo mesa a ugl su to sve sitne kostice, okus je meni bio takav da nisam mogla jesti (bljutavo, neopisivo), nema neke note 8al sam poeticna) koja dominira- da mogu reci da je kiselo,gorko...ma koja smokva nije to vidjelo smokve ni po okusu. p.s. imam sjeme i susi se a ne znam da li moze iz sjemena. |
|
 | |
boki_bl moderator

Godina: 28 Broj poruka: 639 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Javor Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Uto Okt 23 2007, 22:01 | |
| | Mila1 :: |
Boki gkad se oguli plod i prepolovi unutra ima malo mesa a ugl su to sve sitne kostice, okus je meni bio takav da nisam mogla jesti (bljutavo, neopisivo), nema neke note 8al sam poeticna) koja dominira- da mogu reci da je kiselo,gorko... |
Jel slican okusu LICI-ja , takodje ima okus bljutav ali je cudno i extra jesti !_________________ Bojan od Banja Luke !  |
|
 | |
Mila1 počasni član

| Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Uto Okt 23 2007, 22:39 | |
| Lici nisam probala a da budem iskrena tako brzo sam odustala od jedenja da se vise tocno i ne sjecam. |
|
 | |
Mila1 počasni član

| Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Sre Nov 28 2007, 08:56 | |
| |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Uto Mar 04 2008, 22:09 | |
| ja sam baš sejala ovu opuntiuuu....al ću se najesti heheheheheheheh |
|
 | |
Mila1 počasni član

| Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Čet Mar 06 2008, 01:55 | |
| ja sam je posijala iz ovog kupljenog ploda i nikla je bez problema! |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Sub Avg 30 2008, 18:55 | |
| Ha,ha,citam vase komentare.. Ja sam ga probala prvi put prije 3 godine kad sam bila u Siciliji i svidio mi se je  !U sebi ima dosta vitamina A i C,calcio,fosforo.. Mozete je naci u bijeloj,zutoj,narandzastoj i crvenoj boji!!Najbolje ju je jesti u avgustu mjesecu..Sacuvala sam i par slika koje sam napravila u Siciliji pa ih ubacujem  !(U Siciliji se vide na svako 100 metara  )!    |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Jan 05 2009, 12:16 | |
| To tako lijepo izgleda ali nebi mogla probati  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Jan 05 2009, 15:48 | |
| Ma vjerovatno bi Niho..  ..bitno je samo da je niko drugi ocisti za tebe,jer taj dio treba uvijek preskociti,ako se moze..hehehehe |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Jan 05 2009, 18:05 | |
| Neka hvala najlijepša ali ja ću čekati naše smokvice pa jednu radije rahat pojesti, nego otu pa da čitav život nosim taj ukus ustima. Obećavam ti ako se dočepam te smokvice ---ma sigurno ću ti je poslati sa apetitom  |
|
 | |
kelta počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1025 Omiljena biljka: ruza Datum upisa: 30.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: indijska smokva; Opuntia ficus-indica Pon Jan 05 2009, 20:03 | |
| Meni se to jede  |
|
 | |
| | indijska smokva; Opuntia ficus-indica | |
|