|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 14:47 | |
| sad sam tek videla kako dugo nisam posetila moje biljno carstvo Radilo se vredno pa nisam stigla da fotografisem i postavim fotke! Ali eto me sad sa cvetnim prinovama za terasu bila je izlozb cveca u Kikindi, ovo mi je ulov  bacopa koju sam kupila u NS ispunila kantu od jupola  cetri saksije sam isekla sa strane i stavila cetri razlicite petunije u rupe, nadam se da ce se lepo rascvetati i biti jedno veliko sarenilo  |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 14:57 | |
| Zamija krenula sa novim izdancima, izbrojala sam ih 7  pa male cvetne begonije  lepi jova  pa jos malo kombinacija lepog jove i begonija  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 15:04 | |
| MM mi je bio jako vredan, namestio dosta visecih saksija, zasadila sam lepog jovu u beloj boji i jos neku puzavicu, zasad jos nema cveta  obnovila hederu, ona od prosle godine otisla u vecna lovista  dobila od sestre dve dalije, prvi put ih imam, videcu kako ce se pokazati  narandzasta kalanhoa  crvena kalanhoa  a ove su mi crvene kalanhoe od prosle godine uspesno prezimile  samo jos ne cvetaju mada vec negde se nazire cvet  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 15:10 | |
| Verbene  sanvitalia, procitala sam da u toku sezone treba dva puta menjati saksiju, tako brzo raste! Pa videemo  bordo muskatla, ovde mi izgleda kao da je crvena  muskatla u kombinaciji sa puzavicom  i jos malo visecih muskatli  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 15:19 | |
| |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sre Maj 05 2010, 15:27 | |
| |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Pet Maj 07 2010, 19:10 | |
| |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Pet Maj 07 2010, 21:46 | |
| Ma videcu kako ce podneti verbene leto na mojoj terasi, mozda se dogodine odlucim pa njih kupim najvise Svake godine posadim aptenije, jako ih volim, do prvih mrazeva krase moju terasu i vise sa zidova nekad pomislim da ce doci do komsijinog prozorz na 8. spratu  Ova je u visecoj korpi (konacno okacena zahvaljujuci mm)  Ovaj pelcer sam zabola za komsinicu  Dobila sam seme ukrasnog pasulja i ovde se vidi da je nikao, raste neverovatno brzo, a oko njega nikle i aptenije, cela jedna suma (poklanjamo viskove)  eskinantus sprema cvetice!  ljubicica kupljena u NS bila puna cvetiva, nisam slikala na vreme, trenutno ostalo tek dva, tri  stara kohleria mi je otisla  ali eto isterali mladi, zao mi je samo sto nisam slikala kad je bila u punom cvetu, izbrojala sam preko deset cvetova, prizor je bio fantastican  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Pet Maj 07 2010, 22:02 | |
| Ovo bi trebalo da su begonije sa velikim cvetom, zasad se samo nazire cvet  Probala sam da pelcujem begoniju slonovo uvo, procitala sam da se list polozi na zemlju i da ce isterati mladice, zasad nista od begonija, ali mi je niklo nesto sto sam zagledala nekoliko dana, nisam mogla da se setim sta sam tu turila, i sad sam se setila da je u pitanju semenka solanuma  Nikle mi ukrasne papricice, vrsta kardinalova kapa, cula sam da biljka neverovatno naraste (tako je bar rekao BaNe, do 1,5 m, od koga sam seme dobila ) i da moze da se sacuva za sledecu godinu  nevestin veo (gibasis geniculata)  tamjanika, imam ih u vise saksija  diascija, preporucujem za one koji su skloni da previse zalivaju svoje biljke, moja je skoro ostala bez cvetova zato sto me je streh da je zalivam svaki dan, a njoj izgleda da treba baaaas puuuno vode  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Pet Maj 07 2010, 22:13 | |
| |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Pet Maj 07 2010, 22:15 | |
| |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 50 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Sub Maj 08 2010, 00:49 | |
| Divno Yolli bas sam uzivala  a i ja kupila croton pa videcemo... |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sub Maj 08 2010, 11:42 | |
| Hvala vam devojke  pa videcemo za mesec dana kako ce biti, onda slikam ponovo!  |
|
 | |
niho počasni član

| Naslov: Re: moje biljno carstvo Sub Maj 08 2010, 20:59 | |
|  -štaaaaa mijesec dana .-----halooooooooo ma slikati travu ako treba -ali cvijeće stavljaj  |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moje biljno carstvo Ned Maj 09 2010, 12:55 | |
| odusevljena sam bas si vrednica i svaka cast na novim biljkama izbor za 10+ a gde ti stoji zamija,na svetlom mestu ili.....? |
|
 | |
|