Fluks  | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 82 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 82 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36 |
| | | Autor | Poruka |
|---|
Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Bambus Pet Nov 27 2009, 17:31 | |
| Na putu kojim često prolazim, vidjela sam bambuse, pa me zanima, zna li netko kako se ožiljavaju bambusi? Voljela bih otkinuti jednu grančicu i posaditi je, tako da mi bude na balkonu, u tegli, no ne bih otkidala, dok ne saznam postupak.
Pa ako netko zna kako se bambusi ponašaju i ožiljavaju, please - pomoć. |
|  | | mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bambus Pet Nov 27 2009, 17:58 | |
| Bambus se razmnozava rizomima,neki cak mogu da se uzgoje iz sjemenki.. |
|  | | Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bambus Sub Nov 28 2009, 21:38 | |
| Hvala. Samo, još jedna informacija - što su rizomi?? |
|  | | mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bambus Sub Nov 28 2009, 23:07 | |
| Rizomi su ti u zemlji  |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Bambus Pon Nov 30 2009, 17:01 | |
| Ajoj, znači ne mogu ovako, grančicom ožiliti... Oooo, koja šteta.  To je korijen, taj rizom, znači...  |
|  | | jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bambus Pon Nov 30 2009, 17:28 | |
| Kažeš da su ti na putu kojim često prolaziš.........Pa ako je na dohvat ruke  malo jače povučeš,jednu ili dvije stabiljke,možda se izvuče sa korijenom.A možda i da upitaš vlasnike,ima još dobrih ljudi......... |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Bambus Pon Dec 07 2009, 12:06 | |
| Ah, to je neka zatvorena, velika fancy kuća... bed mi je zvoniti...  Ali jedan bambus je bio izvan ograde rastao i njega sam mislila malo očerupati. No, bio je visok, oko 2,5m... tako da ga baš nebih mogla kroz grad nositi. Zato sam planirala koju grančicu, pa ožiliti... Ali, neki dan sam se rastužila kad sam vidjela da ga je netko prelomio na pola...  mada, možda bih ga sad mogla izvući van...  i pobrinuti se za njega...  Jednino što je dosta prometno na tom potezu, pa mi je malo glupo čačkati i natezati biljku... i da me ljudi začudno gledaju... Ili ću kupiti u proljeće, ako bude u kakvom vrtnom centru koja sadnica... Hvala curke na odgovorima!!  |
|  | | mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bambus Pon Dec 07 2009, 12:54 | |
| Pa kako vidim sad su ti idealni uslovi da uzmeš taj bambus. Nije da te nagovaram , ali... Tebi i ne treba taj gornji dio, nego korjen. Probaj ga iščupati sa korjenom. Ako te uhvate reci da smo te mi nagovorili. hahahah |
|  | | Satori Član

| Naslov: Re: Bambus Uto Dec 08 2009, 14:19 | |
| |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |