|
|
| Autor | Poruka |
|---|
magnolija počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 337 Mjesto: sarajevo Datum upisa: 12.09.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Sre Avg 25 2010, 09:24 | |
| znam da se ponekad i ubiju tom selidbom, ali nema veze kupe se nove biljčice i to je to.da nije cvijeća poludila bih ono mi je glavni apaurin i fiskultura.tu u sarajevu mi je prijatelj iz karlsruhea ako imaš nešto što želiš samo reci da ti pošaljem. |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Sre Avg 25 2010, 09:54 | |
| Hvala ti puno, kao da si mi i poslala, ali trenutno mi ništa ne pada na pamet. O tom ćemo razgovarati kad ti biljke ojačaju hahaha |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Sre Avg 25 2010, 09:56 | |
| ok znaš da je ponuda od srca ti si to zaslužila pozdrav |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Sre Avg 25 2010, 10:54 | |
| Aa,da nije korova ne bi imale šta raditi po bašti!  Majda dobro ti sve napreduje.Za bijelu hortenziju ne brini,nego je pod hitno presadi i da se u zemlji oporavlja.Il je posadi u punooo vecu saksiju od ove u kojoj je sad,samo što češ morati na jesen da je unosiš u prostorije gdje ne mrzne. I ja planiram nova razmjestanja po basti,neke biljke jos cekaju u saksijama svoje mjesto pod suncem..Premjestila sam onaj šareni rododendron jer je bio na suncu a to ga je ubijalo.Sad sam mu dala mjestu u polusjeni,a kako oni ne vole razmjestanja,vec sam ga otpisala Drži se dobro,ali shvatila sam da te biljke nisu za mene.Traže puno uslova a ako ne mogu da ih ispoštujem biljke se pate i ja ne mogu to da gledam.I onda krećem u "spašavanje" tj.mučenje biljke.. Definitivno ,neću više niti jedan rododendron niti neku drugu biljku koja zahtjeva kiselo tlo,jer je kod mene zemlja,zadnja liga.Koliko god se trudila da je poboljšam ne ide mi od ruke! |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Sre Avg 25 2010, 11:03 | |
| alisa nemoj tako. koliko god ti je zemlja loša ne može biti gora od moje, silne pare dadoh na kupovnu zemlju i gnojiva.rododendron sam tri puta premiještala i nikad mu ništa nije loše bilo.sad sam mu našla pravo mjesto u šarenoj sjeni.redovno ga đubrim đubrivom za rodendrone i sad je super.u toj šarenoj sjeni su dva i godi im. hortenziju sam presadila direkt u vrt pa šta joj bude.ista stvar mi se desila i sa rozom prije dvije godine i eno je prelijepa razrasla se.nisam joj davala nikakva sredstva da bi bila plava jer mi je ljepša kad je tamnija čak goni na crveno.inače skontala sam vremenom da mi svaka hortenzija bolje raste u vrtu nego u saksiji jer se u saksiji lakše osuše a u vrtu imaju i dosta rose od trave čak ih i ne zalivam a lijepo rastu.puno te pozdravljam |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Pet Avg 27 2010, 10:00 | |
| ovo moram podijeliti s vama.cvijet me fascinira, uslikaću ga kad se skroz otvori.  |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Pet Avg 27 2010, 13:01 | |
| Sretnice! Nadam se da će i kod mene jednog dana biti tako. |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Pet Avg 27 2010, 13:36 | |
| hoće ema kako da ne ti imaš zlatne ruke, a ako ne bude ja ti šaljem brdo reznica od srca |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Pet Avg 27 2010, 18:00 | |
| Hvala na lijepim riječima. Moja biljčica je uzeta sa jedne velike koja je cvjetala, pa ako je vjerovati onim pričama o cvjetanju hoje, onda bih i ja trebala vidjeti cvijet. |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Pon Avg 30 2010, 08:27 | |
| evo da ispunim obećanje jutros kad sam došla u kancelariju evo šta sam zatekla  neznem je li ljepši pupoljak ili cvijet |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Pon Avg 30 2010, 21:41 | |
| A tek sto mirishe uh...sve pohvale Majda.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Uto Avg 31 2010, 09:36 | |
| majda pregledao sam cijelo tvoje carstvo u komadu sad i mogu ti reci da sam preodusevljen u kratkom rokuz toliko biljaka i tako ljepo isplanirano svaka ti cast sve pohvale.....  |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Uto Avg 31 2010, 09:45 | |
| pero hvala ti evo još malo slikica   ovu rozu ljubičicu sam ožilila iz listića i dobila šumu |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: moj mladi vrt Pon Sep 06 2010, 09:12 | |
|  evo ja se malo ponovila sa tri vrste rudbekije.kupila sam ih jer nisu visoke vrste, takve nisam imala u svojoj kolekciji. |
|
 | |
gioiaa Novi član

Godina: 51 Broj poruka: 9 Mjesto: Loznica Datum upisa: 27.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moj mladi vrt Pon Sep 06 2010, 17:53 | |
| Samo da te pozdravim i pohvalim tvoj vrt |
|
 | |
|