|
|
| Autor | Poruka |
|---|
ROSA Član

Godina: 21 Broj poruka: 17 Omiljena biljka: ima ih puno
Datum upisa: 18.05.2009 Zemlja: 
 | Naslov: FIKUS Sub Avg 01 2009, 18:19 | |
| posto nisam najveci ljubitelj fikusa benjamina jer je preterano osetljiv i nervira me opadanje lisca kada ga unesem u kucu,opredelila sam se za ove malo obicnije.  |
|
 | |
dacapd Novi član

Godina: 32 Broj poruka: 11 Datum upisa: 15.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Avg 17 2009, 09:10 | |
| Pozdrav svim ljubiteljima biljaka. Evo i slika moga omiljenog ljubinca....  |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1035 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Avg 17 2009, 10:50 | |
| Jako lijep fikus, dacapd. Moj je nakon proljetnog presađivanja sve nešto hoće-neće, tek sad krenuo onako kako ja hoću. |
|
 | |
MACE Član

Godina: 31 Broj poruka: 15 Mjesto: loznica Omiljena biljka: sve Datum upisa: 26.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Okt 26 2009, 12:39 | |
| Zanima me zbog cega sarenolisni fikus odbacuje donje listove?Kupljen je prije mjesec dana!Da li mu smeta sto stoji blizu radijatora? |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 614 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Okt 26 2009, 13:34 | |
| | biljana1 :: | | Zanima me zbog cega sarenolisni fikus odbacuje donje listove?Kupljen je prije mjesec dana!Da li mu smeta sto stoji blizu radijatora? |
Ako kao uzrok opadanja listova isključiš parazite, prečesto zalijevanje i vodu u posudici ispod saksije, onda je najvjerovatniji razlog promjena mjesta. Fikus treba određeno vrijeme da se prilagodi novoj sredini. Pored toga korjen fikusa je jako osjetljiv na hladnoću, pa i to može biti uzrok. Zbog tog se ne preporučuje fikus držati zimi u blizini ulaznih vrata zbog strujanja hladnog zraka (prilikom otvaranja vrata).
Dobro dosli na moj blog:
 |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Okt 26 2009, 13:43 | |
| Biljo koji je fikus u pitanju? Elasika il benjamin?Inače sve te šarene varijante su osjetljivije od zelenih.Slažem se sa postom od mak.Može biti uzrok adaptacija na novu sredinu il prezalijevanje,ali isto tako može biti da mu smeta blizina radijatora.Moje biljke ne podnose blizinu radijatora,ni jedna,dok kod prijateljice sve biljke su tik uz radijator i extra joj napreduju.. Imam oba fikusa i elastiku i benjamina,i znalo se desiti da benjaminu preko zime otpadne dosta listića i na proljeće se oporavi.Najbolje bi bilo da uslikaš svoj fikus,pa će neko znati konkretniji odgovor da ti da  |
|
 | |
MACE Član

Godina: 31 Broj poruka: 15 Mjesto: loznica Omiljena biljka: sve Datum upisa: 26.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Okt 26 2009, 14:23 | |
| Hvala Alisa!U pitanju je Elastika!  |
|
 | |
MACE Član

| Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Okt 26 2009, 14:30 | |
| Mak izvini sada sam vidjela tvoj odgovor!Parazite nema niti stoji na promaji!Mozda bi ga trebala presaditi u novu zemlju?Ne znam ni sama jer nemam iskustva sa fikusom?  |
|
 | |
BULI Novi član

Godina: 37 Broj poruka: 1 Omiljena biljka: Ne mogu bas da izdvojim neku,fikus,bendzamin,palma i drvo zivota prednjace,takodje i saflera! Ali uopsteno sam luda za cvecem! na prvom mestu iza moje bebe,je pas rotvajlerka Bella,a onda cvece! Sobno obozavam ali isto tako i bastensko! Datum upisa: 26.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: moje cvece,ali to je samo jedan delic mali mog sobnog bilja Pon Okt 26 2009, 23:10 | |
| ne znam zasto ali ne mogu da vam ubacim slike mojih fikusa imam ih sest i zauzimaju mi jedno dvadesetak kvadrata stana |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Uto Okt 27 2009, 09:10 | |
| |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pet Nov 06 2009, 16:15 | |
| |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 12:53 | |
| Imam jedan fikus kome su na vrhu krenuli manji listovi ...sto znaci da je gladan prihrane i nove zemlje.... sta mislite da ga presadim sad u sred zime..jer ako ga ostavim do proleca bice jako puno malih listova...a on sad raste ko lud.... svake dve nedelje novi list!????? |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 13:50 | |
| moj fikus elastica je sam nekako omlohavio a sve je u redu koliko ja kontam listovi su onako se objesili a neznam sta bimumoglo bit a bojim ga se sad vadit da ga nebi jos vise poremetio a vjerujem da mu je nesto s korijanjem ...jel nema nikakvih bolesti ni parazita zemlja je umereno vlazna tako da neznam stra bi mu moglo bit pomagajte nebi ga htio izgubit... |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 14:16 | |
| Obicno kazu kad su listovi obeseni da nema dovoljno vode ili vlage..mozda mu je pretoplo u prostoriji? |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 16:19 | |
|  Moj fikus se upokojio Za sad ga nisam vadila iz zemlje sve se nesto nadam krenuce mozda na prolwce da tera sa strane, posto mu je ostala ogoljena poludrvenasta stabljika  |
|
 | |
|