|
|
| Autor | Poruka |
|---|
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 19:53 | |
| dovoljno je zemlja vlazna a temperatura je oko 25 stupnjeva prostoriji ali ovako se objesio otkad smo ga prije mjesec dana premjestili i prije mozda tjedan sam ga vratio na mjesto gdje je bio mozda zato.... |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Jan 18 2010, 20:50 | |
| Moguce..svakako ne vole promene.... vidi kako ce se ponasati ..mozda bude opet sve ok! |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Uto Jan 19 2010, 09:00 | |
| [quote="Aiwa"]Imam jedan fikus kome su na vrhu krenuli manji listovi ...sto znaci da je gladan prihrane i nove zemlje.... sta mislite da ga presadim sad u sred zime..jer ako ga ostavim do proleca bice jako puno malih listova...a on sad raste ko lud.... svake dve nedelje novi list!?????[/quot
Aiwa ja mislim da mu nedostaje svjetlosti,to je razlog 99,9%inace su dani kraci em je tmurno,nema sunca a on se nemisli malo odmoriti preko zime..Nemoj ga presadjivati do proljeca.. |
|
 | |

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Uto Jan 19 2010, 15:46 | |
| ja dns svog fikusa izvadio iz zemlje medjutim sve je koliko ja vidim u redu samo nesto slabo ima korijena ja ga uhvatio do lista amo otpade a zelen je tako su mi tri otpala i dvije mlade grancice neznam sta da radim ja njega sam vratio u zemlju one grancice u vodu a listove posadio jel sam ovdje negdje procito da se moze razmnozit i iz lista pa cu pokusat...... |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Uto Jan 19 2010, 16:17 | |
| | mena :: |
Aiwa ja mislim da mu nedostaje svjetlosti,to je razlog 99,9%inace su dani kraci em je tmurno,nema sunca a on se nemisli malo odmoriti preko zime..Nemoj ga presadjivati do proljeca.. |
Ali ima bas dosta svetla... i ranije je stajao na istoj razdaljini pa je super napredovao... ovo da je gladan sam nasla na nekom sajtu nemam pojma.. svakako cu ga presaditi na prolece..nego ako nastavi da raste ( a hoce) bice puno malih !  |
|
 | |
azaleja aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 74 Mjesto: Novi Pazar Raspolozenje: Biljke me cine sretnom,ispunjavaju moj zivot,pruzaju zadovoljstvo Omiljena biljka: Azaleja,Kalathea,Ljiljani,Kale,Kane,...
Datum upisa: 02.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Apr 19 2010, 13:16 | |
| Moj ficus su ruckale tri gliste...Primetila sam da izbacuje sitnije listove nego ranije ,da mu postojeci odpadaju,ali je pustio i masu novih mladih pelcera kojima se listici nekako cudno izuvijaju i ne rastu.Presadila sam ga pre petnaest dana i oko korenja nasla gliste,a koren je bio jako mali za tako veliki fikus.Od tada boluje,niti raste,nit se susi,cuti ,a ja ne znam kako da mu pomognem jer mi je veoma drag,poklon od mame i sav je razgranat ima tri grane a u visinu ne ide puno ko bonbona je bio. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Apr 19 2010, 18:58 | |
| Ne diraj ga samo, stavi ga u polusenku i kad se oporavi malo još razvije korenov sistem, krenuće, i moj sad boluje kad je iznet napolje. |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Apr 19 2010, 21:22 | |
| Da li je neko preko leta sadio ficus benjamin u bastu? Pitam zato sto je moj basss izgubio listve i sve nesto mislim da bi mozda tako dosao sebi  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Apr 19 2010, 21:35 | |
| Yoli ne brini!Njima odu listovi,nekima manje nekima više.Izbaci ga negdje u polusjenu,dok otopli i oporavit će se.Na jesen ga ranije unesi u kuću,čak u kasno ljeto,jer tad se bolje adaptira i preko zime ne odbacuje listove! |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Apr 19 2010, 21:40 | |
| Hvala Alisa na brzom odgovoru! Unela sam ja njega medju prvima, i odlicno se drzao cele zime, malo sam ga premestala posto nisam mogla da odlucim gde bi mu bilo najbolje mesto, a onda februara krenu da otpadaju listovi kao kisa! Dok sam skontala da su ga napale stitaste vasi bogami je ostao bas ogoljen  |
|
 | |
azaleja aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 74 Mjesto: Novi Pazar Raspolozenje: Biljke me cine sretnom,ispunjavaju moj zivot,pruzaju zadovoljstvo Omiljena biljka: Azaleja,Kalathea,Ljiljani,Kale,Kane,...
Datum upisa: 02.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Elastica Uto Apr 20 2010, 09:04 | |
| Bendzamina skloni negde u senku i orosavaj svakodnevno delove gde je ostao bez listova,videces kako ce nabujati,doduse sa vasima nisam imala problema,moj je doziveo nesrecni slucaj kada je moj dvogodisnji sin bukvalno seo na njega.Uspela sam da ga sacuvam i vratim iz mrtvih,ali orosavanje mu zaista neverovatno prija.  |
|
 | |

| Naslov: Re: Ficus Elastica Pon Avg 23 2010, 10:43 | |
| |
|
 | |
|