|
|
| Autor | Poruka |
|---|
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Uto Mar 03 2009, 17:52 | |
| Baš je ko bombona  |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Mar 20 2009, 16:55 | |
| |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Mar 26 2009, 18:25 | |
| Imam nekoliko pelcera od Benjamina koji su još u vodi . Pustili su bijele ko pupove da li mogu već usaditi ili da ostavim do žilica da izrastu  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Mar 26 2009, 18:47 | |
| Slobodno sadi jer kad se pojave te bijele tackice to je to..Srecno _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Mar 26 2009, 19:28 | |
| Kod mene jos uvek nista kao da ima jako male crne tackice pa ce mozda iz toga izaci nesto.  |
|
 | |
d77 aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 62 Datum upisa: 28.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: fikus Uto Apr 28 2009, 14:26 | |
| Imam fikus sa krupnim liscem visine oko 40-50cm. da li da presecem vrh, kako bi se granao? |
|
 | |
Tilia cordata zaslužni član

Godina: 32 Broj poruka: 255 Mjesto: Mostar Raspolozenje: Optimista,altruista Omiljena biljka: Sve cvjetajuće biljke Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Uto Apr 28 2009, 14:34 | |
| Filadendron, fikus, monsteru, kao i druge sobne biljke mogu se orezati i svesti na željenu veličinu oštrim makazama ili nožem, pa će se kasnije još ljepše razgranati. Većina sobnih biljaka dobro podnosi orezivanje, pa se mogu skratiti na željenu veličinu, bez bojazni da će se zbog toga osušiti i propasti. Ako im isečete vrh ili vrhove grana, stavite ih u teglu s vodom i držite na toplom i sunčanom mjestu, za dvije do tri nedjelje će da se ožile. |
|
 | |
Iain počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 722 Mjesto: Dublin, Irska Omiljena biljka: kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa: 18.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Ficus fantasy Čet Apr 30 2009, 22:46 | |
| Razlika je od Curly-a samo u nijansi boje. Tamnozelena mu je malo svetljija a bijela povrsina je malo krem zuckasta.  |
|
 | |
daniela aktivni član

Godina: 38 Broj poruka: 140 Mjesto: VELES,MAKEDONIJA Raspolozenje: PROLETNO Omiljena biljka: ARECA Datum upisa: 14.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Jun 04 2009, 15:27 | |
| |
|
 | |
daniela aktivni član

Godina: 38 Broj poruka: 140 Mjesto: VELES,MAKEDONIJA Raspolozenje: PROLETNO Omiljena biljka: ARECA Datum upisa: 14.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Jun 04 2009, 15:32 | |
| Ovo mi je drugi bendzamin, nadam se da cu uspeti da ga zadrzim. |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Jun 27 2009, 16:25 | |
| Ja imam zelenolisni, od kad je na terasi napolju prosto je zivnuo i sad izgleda supeeer  a imam i ovaj sareni, a zelja mi je da nabavim i taj zuti  |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pon Jul 06 2009, 23:42 | |
| Pozdrav svima! Treba mi pomoć... U septembru prošle godine mami sam za rođendan kupila fikus. Interesuje me zna li neko koja je tačno vrsta i šta mu se dešava? Od kako je došao u stan opale su mu liskice sa vrha, pri dnu izbijaju nove, ali vrh stabla je još go. Žile su mu izbile na dnu saksije pa me interesuje da li da ga presadim? Moguće je i da nema dovoljno svjetla tamo gdje ga je mama smjestila, ali mu svakako nije propuh. Smiju li se osjeći gole grane sa vrha a da mu ne naštetimo i šta da radimo da ga povratimo jer je prilično dugo bez lišća? Pozdrav i hvala! Evo i slike...  |
|
 | |
ROSA Član

Godina: 22 Broj poruka: 17 Omiljena biljka: ima ih puno
Datum upisa: 18.05.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Avg 01 2009, 18:12 | |
| Evo ga moj stari benjamin.  |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Avg 01 2009, 20:11 | |
| BetiBup
Uzmi mu odseci oštrim makazama,nemoj ga seckati nego baš odseci te suve vrhove,kad se reši balasta živnuće.Nemoraš ga baš sad presađivati ,mnogo je vruće nego ga prihrani folijarno,preko lista vidi u polj. šta da mu prskaš a ne bi bilo loše ni da ga izneseš ,ne na direktno sunce.Pomoći će sigurno ovako je jadan sav nikakav,izvini što to kažem. |
|
 | |
Rimljanka Novi član

Godina: 27 Broj poruka: 1 Datum upisa: 05.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sre Avg 05 2009, 10:19 | |
| Jucer sam kupila fikusa bendzamina,preljep je...Iscitavala sam forum,vidim da ga je tesko uzgajati,tamne listici,opadaju,pa bi mi jako,jako bilo zao da ugine... Ne mogu bas svaki cvjet drtazi pored prozora,nema vise gdje da stane! Kolika je sansa da Bendzamin prezivi,iako nije tik uz prozor???
I da, da li da ga presadjujem sad ili da cekam proljece? |
|
 | |
|