|
|
| Autor | Poruka |
|---|
dacapd Novi član

Godina: 32 Broj poruka: 11 Datum upisa: 15.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Čet Avg 27 2009, 16:50 | |
| Evo i mojih fikusica koje sam prije dvije godine dobila kao male listice, a koji su danas sve ljepsi i veci...  .  |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Avg 28 2009, 00:24 | |
| Ja sam vrrrlo uspešno utepala nekoliko bendžamina  , sad se nadam da će ova dva nastaviti da se druže samnom   |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Sep 11 2009, 10:30 | |
| Kato super su,ja cu za koji dan da ih unesem,jer kad pocne grijanje svi mi listovi odu.. Ovaj put sam kod jednog velikog u velikoj saksiji posadila i jedan sarenolisni i super izgledaju zajedno.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Sep 11 2009, 11:08 | |
| Super su ti benjamini,kato.I ja sam svoje unijela.Šarenoslisni nekako slabo napreduje,dok zeleni,nastao od pelcera prošle jeseni,raste ko lud.Prestigao je ovog šarenog,koji je kupljen prije par godina..A listovi mu se sjaje kao da je nečim tretiran.Morat ću ga slikati.Baš mi je drag,jer ne traži puno a daje sve..  |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Sep 11 2009, 13:01 | |
| Šareni uvek idu bitno sporije a zašto...to ne znam.Ista saksija,isti uslovi ,zemlja ,nega a biljke različite. |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Pet Sep 11 2009, 22:36 | |
| Kato supeeer su ti benjamini Na donjoj slici da li su tu to zelenolisni ili zuti? ( Zuti su mi zasad tiha patnja, nadam se ne zadugo) |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Sep 12 2009, 21:45 | |
| Vidim da je vec par vas unijelo Ficus u stan/kucu...i ja sam to mislila uraditi sutra jer noci su hladne...danas sam ga ostavila vani u dvoristu jer je padala kisa i to ce mu biti lijep tus prije unosenja u stan  ...jesam li dobro uradila? I jel' rano da kucno cvijece smjestim u stan??? Hvala vam...  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Sep 12 2009, 21:49 | |
| Dzomba ja licno unosim,jer kad pocnem sa grijanjem on se shokira i otpadnu mu gotovo svi listovi,,opet kazem to radim iz licnog iskustva.. Sto se tice ostalih biljkica necu ih jos unositi prednost unosenja ima samo benjo..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Sep 12 2009, 21:55 | |
| |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Sep 12 2009, 22:00 | |
| Ma slobodno ostavi ostale,i kod mene su sve biljke napolju osim onih koje nisu ni bile ovog ljeta napolju jer nisu imale mjesta.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
dzomba77 počasni član

| |
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Ficus Benjamin Sub Sep 12 2009, 23:47 | |
| Devojke moje..... langsam.Slušala sam prognozu i kažu da će sledeće nedelje biti do 29 stepeni ,rano je još.Bendžamin može ali ovo ostalo DŽomba nemoj dirati.Smanji zalivanje na srednje i pusti ih da uživaju još malo.zima će biti dugaa,imaš kad. |
|
 | |
dzomba77 počasni član

| |
 | |
dzomba77 počasni član

| Naslov: Re: Ficus Benjamin Ned Sep 13 2009, 19:07 | |
| Slacko..i ja sam veceras slusala prognozu...vec od veceras nam najavljuju snijeg na planinama na visini od 1800-2000 m...Bergamo je danas dobro prosao,bio je topal dan...ali gledam sta su kisa i led uradili u ostalom dijelu Italije,katastrofa!! Sto se tice cvijeca,ostavljam ga jos napolju jer je zasticeno na balkonu mada se ocekuje veliki pad temperatura kod nas...pa vidjet' cu...  |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Fikus bendzamin Pet Okt 30 2009, 17:11 | |
| Celo leto su mi moji Bendzamini bili napolju.Pre hladnih dana sam ih unela u kucu,i svaki dan mu opada puno lisca  .Sta se desav?  |
|
 | |
|