|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Gost Gost

| Naslov: Nudim/Tražim Uto Apr 27 2010, 18:21 | |
| Nudim dva mala pelcera male difenbahije, nisu baš skroz išarani ali porastiće, u vodi neverovatno brzo rastu! Neka mi se javlja neko da šaljem jer me nerviraju JAKO i samo mi zauzimaju mesto.... Zbog granice, nažalost, mogu slati samo po teritoriji Srbije.
A tražim ako neko hoće nešto da mi da u zamenu za to ili ako neko nečega ima viška, semenja biljčica neka kaže pa ću videti, ako neće i niko nema viška, ne mora.... Biće toga još i što tražim i što nudim... kad bude semenki biljaka, imam ih puno.... |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Pon Maj 31 2010, 00:28 | |
| Preterala sam sa sejanjem  ove godine i sad imam višak bosiljka, ljutih papričica, petunija, dan i noć i goruća ljubav. Koga interesuje, poklanjam ili menjam.  |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Čet Jul 01 2010, 10:31 | |
| Hvala svima koji su dobili rasad, što ste me rasteretili. Sledeće godine ću manje sejati |
|
 | |
magnolija počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 337 Mjesto: sarajevo Datum upisa: 12.09.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Čet Sep 02 2010, 10:48 | |
| da li možda neko zna gdje se može kupiti sibirska borovnica.čitala sam o njoj da je jako zdrava.hvala unaprijed |
|
 | |
dadoxxl zaslužni član

Godina: 56 Broj poruka: 220 Mjesto: Mostar Omiljena biljka: sve biljke Datum upisa: 02.10.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Ned Sep 05 2010, 07:43 | |
| | magnolija :: | | da li možda neko zna gdje se može kupiti sibirska borovnica.čitala sam o njoj da je jako zdrava.hvala unaprijed |
Da li mislis na sadnice aronije ili honigbeeri,jer obje vrste nazivaju sibirskim borovnicama? |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Nudim/Tražim Pon Sep 06 2010, 08:56 | |
| eh pa dado ti mene sad pitaš stručna pitanja na koja ti neznam odgovor.to je bilo na televiziji mislim na hrt-u i mislim da su spominjali aroniju.nisam gledala ali su mi pričali.informacije su da je jako zdrava i da su je rusi počeli konzumirati poslije černobila da jako dobro čisti organizam i za još svašta nešto je dobra.da ne dužim mislim da ćeš skontati na šta mislim.pozdrav |
|
 | |
dadoxxl zaslužni član

Godina: 56 Broj poruka: 220 Mjesto: Mostar Omiljena biljka: sve biljke Datum upisa: 02.10.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Uto Sep 07 2010, 06:45 | |
| Aroniju taodje zovu sibirskom borovnicom.Voli hladnija podrucja i raste veoma brzo.Imam posadjenu jednu plantazu aronije. |
|
 | |
tikvić aktivni član

Godina: 49 Broj poruka: 78 Mjesto: Stolac Raspolozenje: kako kad Omiljena biljka: sve biljke a posebno: brugmansie,kaktusi i sukulenti i perunike Datum upisa: 07.09.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Uto Sep 07 2010, 11:00 | |
| Pozdravljam sve članove fortuma. Nudim mlade biljke krumporovog grma. mladu biljku žute i rozne brugmansie. sadnice pakujca,bijele pupavice, crvene pupavice. zelenooke rudbekije, šarenolisne perunike i sjemenke lunarije i tritome. Uskoro ću imati 4 vrste datura ( kad sjeme dozri). Zauzvrat bih molila perunike ( sve sem plave i bijele, te već imam) i bijelu brugmansiu. |
|
 | |
tikvić aktivni član

Godina: 49 Broj poruka: 78 Mjesto: Stolac Raspolozenje: kako kad Omiljena biljka: sve biljke a posebno: brugmansie,kaktusi i sukulenti i perunike Datum upisa: 07.09.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Uto Sep 07 2010, 11:04 | |
| Zaboravila sam naglasiti ( radi slanja paketa) da sam iz Bosne i Hercegovine. |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Nudim/Tražim Uto Sep 07 2010, 11:14 | |
| ja sam jako zainteresirana za te pupavice i rudbekije, iako mislim da je pupavica i rudbekija isto,ali za uzvrat nemam perunike koje tražiš.jedino da sačekaš jesen u euromaxu-u bude lijepih perunika pa da ti kupim i pošaljem, samo nisi rekla iz kog si grada, ja sam iz sarajeva.pozdrav |
|
 | |
tikvić aktivni član

| Naslov: Re: Nudim/Tražim Sre Sep 08 2010, 07:37 | |
| Ja sam iz okolice Stoca.Pupavice ( ehinakea) i rudbekije jesu slične ali nisu iste.( Rudbekije su žute, a razlikuju se i po listovima. Ja imam zelenooku rudbekiu, crvenu i bijelu pupavicu.Moja kćerka studira u Sarajevu i ići će 16.09. (četvrtak) u Sarajevo pa ti paket mogu poslati po njoj. Ako želiš imam i mlade sqadnice plavog kokotića( trajnice) i pakujca pa ti mogu i to poslat. Pošalji mi poruku pa će mo se o svemu dogovorit.Pozdrav!
|
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Sre Sep 08 2010, 16:35 | |
| I ja sam zainteresirana za razmjenu il kupovinu nekih ponudjenih biljaka Ehinaceae i rudbeckie nisu iste biljke.. |
|
 | |
tikvić aktivni član

| Naslov: Re: Nudim/Tražim Čet Sep 09 2010, 07:35 | |
| Draga Alisa sadnica ima samo mi se javi. Ovim putem želim čestitati Ramazanski Bajram svima onima koji mu se raduju.
|
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Nudim/Tražim Čet Sep 09 2010, 21:21 | |
| | tikvić :: | Draga Alisa sadnica ima samo mi se javi. Ovim putem želim čestitati Ramazanski Bajram svima onima koji mu se raduju. |
Hvala Tikvić,na ponudi za razmjenu!!!Dogovorit cemo se.I hvala ti za čestitku Bajramsku!! |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Nudim/Tražim Pet Sep 10 2010, 14:51 | |
| |
|
 | |
|