vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 682 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Gaillardia x grandiflora 'Burgunder' Uto Maj 11 2010, 19:56 | |
| Ovaj hibrid dobijen je ukrštanjem severnoameričkih osnovnih vrsta. Biljka je srednje visine, naraste 50-60 cm u visinu i 40 cm u širinu, formirajući rastresiti bokor, uspravnih je stabljika. Listovi pri osnovi stabljike su perasto deljeni, a listovi na stabljici su lancetasti, dlakavi. Gnezdasti cvetovi prečnika 6-8 cm tokom leta dugo se otvaraju i izuzetno su dekorativni. Kokarda se gaji u lejama s višegodišnjim vrstama i u kamenitim baštama. Zahvalna je biljka koja zaslužuje veću pažnju od one koju joj trenutno poklanjamo. Položaj: Na suncu, makar ono bilo i prejako i direktno, kokarda raste i cveta bujno. Zalivanje: Dobro podnosi sušu, ali ako ona potraje, biljku je potrebno redovno zalivati. Tlo: Kokarda se dobro oseća na rastresitom, vodopropusnom zemljištu koje je siromašno hranljivim materijama. Temperatura: Nezahtevna je biljka koja dobro podnosi toplu i suvu mikroklimu i velike temperaturne oscilacije.  |
|
alisa moderator

Broj poruka: 2043 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Gaillardia x grandiflora 'Burgunder' Sre Jun 15 2011, 16:34 | |
| Moja niska Gaillardia   |
|
admin Admin

Godina: 42 Broj poruka: 590 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Gaillardia x grandiflora 'Burgunder' Čet Jun 16 2011, 00:40 | |
| _________________  |
|
ružica počasni član

Godina: 33 Broj poruka: 430 Mjesto: sarajevo Raspolozenje: život čine male stvari.... Omiljena biljka: RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa: 02.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Gaillardia x grandiflora 'Burgunder' Čet Jun 16 2011, 09:05 | |
| |
|
alisa moderator

Broj poruka: 2043 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Gaillardia x grandiflora 'Burgunder' Čet Jun 16 2011, 10:53 | |
| Ne znam joj narodnni naziv,nažalost.Ja sam svoje kupila na pijaci kod jedne tete koja prodaje presade razne.Kupila sam ih prije 2-3 godine i imam visoku i nisku..Trajnice su..Često ih bude po pijacama i u vrtnim centrima.Jako zahvalna biljčica.Cvjeta sve do snijega.Ja ih baš volim.. |
|