vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Bubamare - Coccinellidae Sre Maj 19 2010, 20:05 | |
| Odrasle bubamare karakteristicnih su oblika i boje. Jaja su zuta, duguljasta, strse prema gore, odlozena su na liscu. Larve su dugacke 2 do 8 mm, tamne, dlakave sa razlicitim sarama, snaznih nogu. Zive medju kolonijama usi. Vrlo su aktivne. Hrane se usima, stitastim usima i grinjama. |
|
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bubamare - Coccinellidae Sre Maj 19 2010, 21:05 | |
| Ja mislim da bi nam o njima i Bubamarac nešto morao napisati. To je ipak njegova familija. Bubamarac, šala, bez ljutnje..... |
|
vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Bubamare - Coccinellidae Sre Maj 19 2010, 21:52 | |
| |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bubamare - Coccinellidae Čet Maj 20 2010, 08:47 | |
| | mak :: | Ja mislim da bi nam o njima i Bubamarac nešto morao napisati. To je ipak njegova familija. Bubamarac, šala, bez ljutnje..... |
Joj buba je tako puno i bubamarca je bas na mukama da pronadje svoju bubicu, i pesma lepo kaze
Bubamarac mora vrijeme gubiti i sve bube redom ljubiti Buba Daru, buba Klaru, buba Baru zum, zum, zum, zum Dok ne nade svoju Maaaaaaaru zum, zum, zum, zum |
|