|
| Autor | Poruka |
|---|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Amarilis Čet Maj 20 2010, 21:15 | |
| Stabljike amarilisa su šuplje i to je šuplje celom dužinom. Svaki cvet amarilisa ima prašnike koji slično kao i ljiljani mogu da obojaju tkanine. Zbog tog se praktikuje skidanje polena sa prašnika kada je cvetovi otvoreni, kako bi se izbeglo bojenje nameštaja i garderobe. To je najbolje uraditi čim se cvet otvara, to će pomoći da se traje duže.   |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 21:55 | |
| A kako ovo moze da funkcionise,mislim da se ovi amarilisi ne prevrnu --na drugoj slici.. To kod mene nebi uspjelo inace jako zanimljivo. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 22:09 | |
| Za taj aranzman je upotrebljena metalna plocica (kenzan) koja je teska da ne bi mogla da se prevrne. Moze da bude razlicitog oblika i velicine, u zavisnosti koja se vrsta cveca aranzira zavisi razmak izmedju iglica. Koristi se u plitkim posudama u kojima je visina vode do 3 santimetra. |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 22:10 | |
| Da izvinis Meno, s obzirom da im je suplja stabljika, sigurno ima neki siljak na koji se natakne i ucvrsti!  Sjajno izgleda i prvi i drugi buketic! |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 22:43 | |
| Pa dabome,tako objasni Meni hehehee,,,sad znaju i drugi Ko samo ima srca da uradi to amarilisima. To bi mogao Voki on toga ima na izvoz  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 22:58 | |
| Ja bih imala srca da ih poklonim nekome ko mi je jako drag i da fino aranziram kao sto nam je Bubamarac sugerisao! Samo, imas ljudi koji to ne bi shvatili, vrijednost takvog cvijeta!  |
|
 | |
bubamarac moderator

| Naslov: Re: Amarilis Čet Maj 20 2010, 23:00 | |
| Kenzan se postavlja u ugao u posudi u kojoj se pravi aranzman kako bi se ostali prostor iskoristio za aranzman ili po potrebi ostao prazan. Ako se pravi stoni aranzman on se uvek postavlja na sredinu posude. Ovako izgledaju razni modeli.  |
|
 | |
bubamarac moderator

| |
 | |
bubamarac moderator

| Naslov: Re: Amarilis Sub Apr 09 2011, 17:28 | |
| |
|
 | |
|