|
|
| Autor | Poruka |
|---|
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: moja terasa Pet Avg 13 2010, 22:59 | |
| Evo, savladala sam postavljanje slikica pa vas mogu upoznati sa svojom terasom tj ljetnim dnevnim boravkom. Terasa još nije gotova pa se većina biljaka nalazi u teglama koje se zimi premještaju u kuću. Tu su božuri, hortenzije, climatis, kaktusi, zvončići, slak i mnoge druge biljke, zatim samozasijavajuće mini mačuhice, prkos, origano i kopar. Prema susjedu posadila sam dvanaest smaragdnih tuja koje dobro obavljaju zadatak vizualnog štita među nama. Malo intime nije na odmet.  peonija/božur  za sada toliko |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pet Avg 13 2010, 23:10 | |
|  morala sam još ovu dodati. gigantski cvjetovi promjera preko 25 cm. pozdrav |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Sub Avg 14 2010, 10:21 | |
| Ovo je predivno,a jos toliki cvjetici.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 07:37 | |
| i ovo je božur. trebao je biti više sličan boji lavande ali je ispao ovakav. vjerojatno se i vama događalo da kupiš jedno, a dobiješ drugo. bijeli i ovaj spadaju u drvenaste božure. nažalost, ovaj mi kilavi i neznam mu sudbinu  |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 07:47 | |
| pogled iz kuhinje na manji dio terase  ima i kaktusa  |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 12:28 | |
| Upravo se vratih sa teme - Ukrasni luk što je Kole postavio davnog 20.4.2008., pa da i ja predstavim svoj Allium schoenpropsum. Ali kako dođoh do njega: hodajući po Baškim Oštarijama iz izrovanih rupa što su za sobom ostavile divlje svinje (tako mi rekoše) vadila sam malene lukovice iz kojih je izraslo ovo što vidite. Osim za ljepotu služi i kao začin, a sjemenja sam raspoklanjala na razne strane. Kažu uspjeva   |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2102 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 12:55 | |
| Burko lepe i negovane biljke je lepo videti, unapred se radujem novim slikama. Luk vlasac je moj favorit u kuhinji, obozavam ga . |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 15:57 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Ned Avg 15 2010, 17:13 | |
| |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 13:47 | |
| ekrasno je burko svaka ti cast.....kaktusi su preslatki a tek bozuri.....ma sve 5.... |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 16:09 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 17:24 | |
| Nastavljam s upoznavanjem bilja na terasi. Neke ste već upoznali ranije a ovdje se po prvi puta pojavljuju moje pelargonije. No, s njima ću vas udaviti idući puta.  Convolvulus cneorum - srebroliki slak  campanula - prošlogodišnja, prezimila vani u tegli, a sada dobiva pupove TREĆI puna ove sezone  hortenzija - obožavam kad je sve prepuno cvjetova pozdrav |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2044 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 21:42 | |
| Predivno burko!!!Plava hortenzija i ljiljani su mi favorit! I dobrodošla na forum! |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 21:44 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 22:23 | |
| Hvala na dobrodošlici i pohvalama Alisa. Nadam se među vama biljkoljipcima steći nova znanja i iskustva. Draga Fanny tvoji mi komentari mnogo znače jer si majstorica sretne ruke (kojih na ovom forumu ima jako puno) Pozdrav |
|
 | |
|