|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 16 2010, 23:45 | |
| Divne, njegovane biljke u lijepom ambijentu. Rascvjetali božuri, pa još drvenasti, alliumi, rascvjetali kaktusi... Imam osjećaj da ćeš nas počastiti s još mnogo lijepih slika.
|
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Uto Avg 17 2010, 10:33 | |
| Možda previše slika o istoj temi ali jednostavno nisam znala koje dvije bih izbacila. Prije šest godina kupila sam male sadnice ovih pelargonija jer me oduševila njihova boja. Od tada su u istim sandučićima gdje ih u rano proljeće orežem na 15 - 20 cm i promjenim im gornji sloj zemlje. U 4 mjesecu (zavisno o temperaturi) prenosim ih van pod krov na južnoj strani. Tu se privikavaju na vanjske uvjete a tada na terasu. Svakih 15 - 20 dana ih lagano prignojim s Kristalit-om. Sadnice radim (prilično uspješno) od onih grana koje otrgne vjetar ili kad mi cijeli sandučić padne u dvorište.    |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Uto Avg 17 2010, 17:37 | |
| svaka ti cast prekrasne su.... |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Uto Avg 17 2010, 17:41 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 19 2010, 13:22 | |
| ovi su ljiljani trebali biti posađeni na drugom mjestu ali su završili u niskoj tegli i uspjevaju ludo već drugu godinu  |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 19 2010, 13:27 | |
| a ovo je snimak kaktusa snimljen noću pod svjetlom baterije. kad snimim cijelu stabljiku moliti ću kaktusare da odgonetnu o kojoj je vrsti riječ  |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 41 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 19 2010, 16:08 | |
| sve je lepo  hortenzije obozavam i pelargonije su prelepe,gde ih drzis prego zime? |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 19 2010, 17:40 | |
| |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 41 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Avg 23 2010, 15:59 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 26 2010, 23:00 | |
| Hvala svima koji su posjetili moju terasu i počastili me silnim komplimentima pa toliko narastem da su mi vratnice premalene da uđem u kuću. A sada slijedeće upoznavanje koje je ujedno i problemčić pa molim znalce za savjet. Strelicija - kupila sam sadnice s tri lista prije četiri godine, presađivala tri puta jer im je korjenje močno. Napreduju (po meni) solidno. Prošlog ljeta su doživjele šok jer ih je porazbijala tuča. Novi listovi su odlični ali oni oštećeni su jadni. Da li ih smijem odrezati. Kako očekujem da će mi slijedeće godine procvjetati imam osjećaj da će mi zamjeriti da joj odrežem ružne listove. Što bi vi uradili na mom mjestu? Slušam vas ...   |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Čet Avg 26 2010, 23:06 | |
| Ja bi odrezala sve oštećene listove,jer ne samo da kvare izgled biljke ,nego i crpe snagu.Za njih povratka nema više.Oporavit se neće.Ja bi odrezala bar dio listova i onda kad se biljka oporavi malo i dobije nove listove,odrezala bi i ostatak oštećenih listova... |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Pet Avg 27 2010, 19:14 | |
| Hvala Alisa za savjet, ali mogu li te još malo gnjaviti s pitanjima? Listova koji više ne izgledaju lijepo ima puno, skoro 9. Nije li to previše za odrezati odjednom. Zatim, da li da to učinim odmah ili da pričekam vrijeme kada ću radi hladnoča unijeti biljku u kuću na zimovanje. Oprosti, zaboravila sam reči da su u tegli tri strelicije a ne samo jedna. |
|
 | |
gioiaa Novi član

Godina: 51 Broj poruka: 9 Mjesto: Loznica Datum upisa: 27.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Pon Sep 06 2010, 18:09 | |
|  Predivna terasa sa prekrasnim cvecem,sve me je odusevilo |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: moja terasa Sre Sep 15 2010, 22:13 | |
| |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: moja terasa Ned Sep 19 2010, 13:20 | |
| Evo mene opet! Nije da me nije bilo na sajtu ali sam kako se ono kaže "pretrčavala". Dolazi jesen, osim kiše stuštile se mnoge obaveze koje mi ne dozvoljavaju dužu komunikaciju s vama a ja još nisam predstavila sve svoje biljčice. Danas vas upoznajem s mojim ružama. Imam ih četiri vrste i neznam kako se zovu. Dvije su vrlo, vrlo stare (oko 45 i 20 godina) i slijedeću sezonu se bavim s tim da ih razmnožim i uz vašu pomoć identificiram (barem približno). Ovu je posadila još moja majka i posebno mi je draga. Nažalost, bolesna je i morati ću se jako potruditi da je spasim Slika dolazi u sljedećem postu |
|
 | |
|