Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan)
Autor
Poruka
leyafeya moderator
Godina: 26 Broj poruka: 71 Mjesto: Zrenjanin / Novi Sad Raspolozenje: fuzzy logic Omiljena biljka: Brsljan, frangipani, wisteria Datum upisa: 25.06.2009 Zemlja:
Naslov: Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan) Čet Apr 07 2011, 00:16
Heligan imanje, sedište familije Tremejn već više od 400 godina, jedno je od najtajnovitijih imanja u Engleskoj. Krajem XIX veka ovo imanje površine oko 400 hektara bilo je na svom vrhuncu ali samo nekoliko godina kasnije korov i bršljen su prekrili ovu "Uspavanu lepoticu". Nakon što su decenijama bili zapostavljeni, razarajući uragan je 1990. mogao da ubeleži "Izgubljene vrtove Haligana" na dno stranice istorije. Umesto toga, Heligan počinje da živi... (www.mpc.rs)
Nakon što su se oslobodile korova i preraslih biljaka, figure su se pojavile kao da su sve vreme tu i bile. Pored mahovine, koja simboliše kožu ovih ljudskih skulptura, bršljen predstavlja odeću, a trava kosu.
Izvor: www.blejac.com
Za one koji zele jos malo da pogledaju i informisu se:
Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja:
Naslov: Re: Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan) Čet Apr 07 2011, 01:12
Super
Naslov: Re: Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan) Čet Apr 07 2011, 09:48
Secam se kad nam je dosao profesor iz Manchestera i jednom prilikom sam pricala sa njim o tome. Bila sam odusvljena. Zaista je misticno mesto, naravno i veoma originalno.
mak počasni član
Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja:
Naslov: Re: Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan) Čet Apr 07 2011, 18:17
Djeluje tako tajanstveno. Na jednom njemačkom forumu sam vidjela nešto slično kao na zadnjoj slici. Sad znam odakle je kopirano
Izgubljeni vrtovi Heligana ( The lost gardens of Heligan)