|
|
| Autor | Poruka |
|---|
nermana počasni član

Godina: 43 Broj poruka: 312 Mjesto: Bihać Raspolozenje: Raspolozeno Omiljena biljka: ruža Datum upisa: 06.06.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Čet Avg 25 2011, 22:44 | |
| |
|
 | |
magnolija počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 337 Mjesto: sarajevo Datum upisa: 12.09.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Pon Sep 19 2011, 15:48 | |
| sve ti je lijepo.rekla si da si dobila cvijet "baba rosa" stavi sliku njegovu molim te.ja mislim da bi to trebao biti geranijum-zdravac, baš me zanima da li sam u pravu, jer me je jedna prijateljica iz hrvatske pitala za taj cvijet, a nezna kako se kaže na latinskom. samo nastavi sa tim žarom i mogu misliti dokle će tvoj vrt dogurati.svaka čast. |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Pon Sep 19 2011, 19:12 | |
| U "mom kraju" lijepom Katom zovu hrizanteme, a ovaj jednogodišnji aster ja znam kao "jahjapaše". Oni me podsjećaju na djetinjstvo, svake godine su se sami rasijavali. Ja sam ih nekad davno sijala direktno u baštu, ali nisu nicali. Vjerovatno su ih puževi odmah sredili. |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Pon Sep 19 2011, 19:15 | |
| Ups...2 puta ista poruka. |
|
 | |
ružica počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 430 Mjesto: sarajevo Raspolozenje: život čine male stvari.... Omiljena biljka: RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa: 02.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:21 | |
| | magnolija :: | | sve ti je lijepo.rekla si da si dobila cvijet "baba rosa" stavi sliku njegovu molim te.ja mislim da bi to trebao biti geranijum-zdravac, baš me zanima da li sam u pravu, jer me je jedna prijateljica iz hrvatske pitala za taj cvijet, a nezna kako se kaže na latinskom. samo nastavi sa tim žarom i mogu misliti dokle će tvoj vrt dogurati.svaka čast. | Lijep poz draga moja,hvala puno na divnim riječima podrške,znaš to je mali žbun,oni u "parku" su rekli da se zove "Baba rosa",ove mi godine nije cvijetalo,ima ih jako puno po našim sarajevskim travnjacima duž tramvajske pruge,posebno na Čengič vili,primjetila sam da ima i neki plod okrugli crveni,eto slikat ču žbunič već danas ako ti šta to bude pomoglo....pooooooooooooooooooz |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:25 | |
| znam na šta misliš nije to to na šta sam ja mislila.hajd kad vidim sliku dat ću komentar |
|
 | |
ružica počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 430 Mjesto: sarajevo Raspolozenje: život čine male stvari.... Omiljena biljka: RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa: 02.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:28 | |
| | mak :: | U "mom kraju" lijepom Katom zovu hrizanteme, a ovaj jednogodišnji aster ja znam kao "jahjapaše". Oni me podsjećaju na djetinjstvo, svake godine su se sami rasijavali. Ja sam ih nekad davno sijala direktno u baštu, ali nisu nicali. Vjerovatno su ih puževi odmah sredili. | Draga Mak divno te vidjeti u mom skromnom vrtu,znaš iskreno ja neznam,kupila sam sjeme u obiju i posadila u čašice,duuugo je trebalo da nikne i onda krajem maja sam posadila u baštu ,mene je oduševio cvijet i morala sam ga i vama pokazati,ja još uvijek učim,sad crtam kako bih mogao izgledati moj vrt i šta da sve posadim,gdje ,kako Voljela bih da to bude kao kod naše akcer69,al čisto sumnjam jer ja sve što vidim i dopadne mi se odmah sad i to bez ikakvog reda.........i onda to potsječa na mali haos u vrtu...........pooooooooooooz vejiki |
|
 | |
ružica počasni član

| Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:31 | |
| | magnolija :: | | znam na šta misliš nije to to na šta sam ja mislila.hajd kad vidim sliku dat ću komentar | Ok ako si čula za (sad nemam pojma u šta to spada) al zove se Božije drvce,ima jak karakterističan miris,naše su bake i nene to imale u vrtovima oko kuće,ako znaš gdje to mogu naći javi molim te....to tražim več malo duže... |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:37 | |
| neznem na koju biljku misliš.daj sliku ili latinski naziv bilo šta, možda i ja to imam ili ti mogu pomoći gdje da nađeš, samo da skontamo o čemu se radi.biljke slabo znam po lokalnim nazivima, samo latinske. |
|
 | |
ružica počasni član

| Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:39 | |
| |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Uto Sep 20 2011, 08:45 | |
| volim i ja starine, ali se trudim naučiti latinski naziv biljke jer ako ih nabavljaš vani moraš znati .priznaj da gdje god bi došla osim u bosni i tražila hađibega, akšam fatu ili slično niko be bi znao o čemu se radi. eto to je razlog što učim. a i na internetu ako hoćeš nešto više saznati o nekoj biljci to je to. |
|
 | |
Bokyvitez Novi član

Godina: 26 Broj poruka: 8 Mjesto: Vitez Omiljena biljka: Tacca integrifolia Datum upisa: 31.08.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Moja mala kolekcija..... Pon Jan 30 2012, 11:20 | |
| ruzice da li je bila crna ili...
i da li imas trajnica i nekih lukovica... za razmjena |
|
 | |
|