|
|
| Autor | Poruka |
|---|
moni aktivni član

Godina: 41 Broj poruka: 50 Mjesto: LJUBLJANA Omiljena biljka: ORHIDEJA Datum upisa: 08.07.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Feb 28 2010, 11:15 | |
| Dobro nam došla. Ja ču probat odgovorit na tvoja pitanja. Što se tiče zalivanja ja osobito ništa ne kompliciram. Moje ohideje samo namočim u malo mlačnu vodu ponekad im priuštim malo gnoiva za orhideje i dobro ih ocijedim i to je to. Rezultati su vidni. Manje kopliciraš bolje rastu. Što se tiče one druge saksije, to je samo modni dodatak. Ako trebaš još kakav savjet ti samo piši.  |
|
 | |
jovanchica Novi član

Godina: 22 Broj poruka: 12 Datum upisa: 31.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Feb 28 2010, 22:01 | |
| Hvala, hvala!!! Danas sam je namocila oko pola sata. Nazalost 2 pupoljka su se objesila....bili su gotovi procvjetati ali valjda dok sam je vozila kuci u autu iz trgovine platili su danak....  .......sigurno promjena temperature... Ali zato ostali bas lijepo izgledaju (da kucnem u drvo) Trebam li joj lisce prskati svaki dan (mimo onog natapanja)? Drzim je dosta visoko i poprilicno je toplo tu (20 - 28 C )?!  A kako je obrezujem (na kom mjestu)? To mi bas nije jasno...  |
|
 | |
moni aktivni član

Godina: 41 Broj poruka: 50 Mjesto: LJUBLJANA Omiljena biljka: ORHIDEJA Datum upisa: 08.07.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Pon Mar 01 2010, 18:17 | |
| Pozdravljena. Vidim da si čisto zaljubljena u svoju orhideju, tako i treba. Tvojoj orhideji su pupoljci postali žuti, jer ju je dobio propuh(nesikiraj se) Ja svoje orhideje ne špricam, dovoljno je da ih namočiš, režem isto NE Moje kad odcvjetaju ja ih pustim kad se palice osuše ja ih samo slomim, manje kompliciraš bolje je Ti samo namoči pusti na svjetlo mjesto ne na propuh i direktno sunce pa češ vidit kako če ti uspjet  |
|
 | |
jovanchica Novi član

| Naslov: Re: Orhideje Pon Mar 01 2010, 21:57 | |
| oooo moni pa ti si bas tu za nas.....nije ti tesko nista, pa cak ni jedne te iste stvari po 100 puta odgovarati  zato tvoji cvjetici tako divno napreduju veeeeeliko hvala! p.s. pita mene danas moj momak (koji mi je i kupio tu orhideju) "Je li one uspijevaju na pogled- sto vise gledas one bolje? " Ja onako izgubljena: "A sto?" "Pa stalno nesto zavirujes u nju, i mene cak vise ne gledas!!!"  |
|
 | |
moni aktivni član

| Naslov: Re: Orhideje Uto Mar 02 2010, 17:43 | |
| Ma nije meni teško, ti samo pitaj. A reci ti svom dragom, svaka nova stvar je ispočetka interesantna a posle se čovek navikne.Tako je bilo i kod mene dok se nije počeo prituživat da ne gledam njegov pupoljak  |
|
 | |
jovanchica Novi član

| Naslov: Re: Orhideje Ned Mar 07 2010, 19:17 | |
| evo mene opet! ajd prezalila sam pupoljke......skontala sam da stari prozori slabo dihtuju pa su izgleda i zbog toga pupoljci stradali! ali sad imam novi problem.......pocelo mi je na nekim mjestima da zuti korijenje....jedan manji komadic sam cak i odsjekla......ne potapam je cesto svaki 4-5 dana (kad vidim da je masa vec suva) kao sto rekoh: kud ja prodjem tu vise ni trava ne raste....cini mi se da mi je cvijet osudjen na propast i ovo ne govorim s laznom skromnoscu  |
|
 | |
jovanchica Novi član

| Naslov: Re: Orhideje Ned Mar 07 2010, 19:38 | |
| uf sad procitah u ranijim postovima da trebam rjedje potapati (10 - 15 dana)] kukuuuu hoce li prezivjeti? trebam li ucinit nesto sa tim korijenjem (skrooooz na dnu posude su)!!!! |
|
 | |
moni aktivni član

| Naslov: Re: Orhideje Pon Mar 08 2010, 05:40 | |
| Sad ju pusti nemoj ju potapat i izvadi je iz okrasne posude pa češ vidit |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sre Apr 14 2010, 21:46 | |
| |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 29 Broj poruka: 389 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Apr 15 2010, 01:08 | |
| |
|
 | |
moni aktivni član

| Naslov: Re: Orhideje Čet Apr 15 2010, 20:35 | |
| Ma krasne su, baš ti zavidim. Vidi se da su zdrave Suuuper su  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Apr 15 2010, 20:42 | |
| BetiBup i Moni,Hvala Vam najljepsa!!! Hvala,hvala!!! I ja se nadam da ce opstati....  drzite mi palceve!! |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 29 Broj poruka: 389 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Apr 15 2010, 20:59 | |
| Meni je to takodje divan cvijet ali nemam hrabrosti da ga nabavim, ne znam sta bih kad bi uginuo! :-) |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Avg 12 2010, 22:50 | |
|  pozdrav ljubiteljima orhideja. Ovo su moje tri ljubimice; bijela (5 godina), srednja (3 godine) i ljubičasta desna ( 2 godine). Cvatu cijelo vrijeme i obožavam ih. No, nije sve u početku bilo tako. Dvoje su mi uginule, šmrc, i naučile me da previše ljubavi može škoditi  [/URL[URL=http://img413.imageshack.us/my.php?image=img1440h.jpg]  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Avg 12 2010, 22:52 | |
| Predivne su nemam rijeci... _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
|