|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mirea Član

Godina: 38 Broj poruka: 16 Mjesto: doboj Omiljena biljka: orhideja Datum upisa: 20.07.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sub Nov 12 2011, 19:41 | |
| dali je neko od vas imao stapku iz centra orhideje iz vrha ,sta se desi poslije,gdje ce izrast novi list.nesto mi to malo cudno nisam to vidjela jos ni kod koga.to je ova deja gore sa mnogo pupova koji su se skoro svi osusili. |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Uto Nov 15 2011, 17:50 | |
| opet ja izgleda sad imam veliki problem osusili su mi se svi listovi orhideje ostao jos taj pelces neznamdal cese oporaviti ili ne? |
|
 | |
mirea Član

Godina: 38 Broj poruka: 16 Mjesto: doboj Omiljena biljka: orhideja Datum upisa: 20.07.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sre Nov 30 2011, 17:58 | |
| |
|
 | |
mirea Član

| Naslov: Re: Orhideje Sre Nov 30 2011, 18:08 | |
| u junu sam kupila moju prvu orhidejicu a sad ih imam 12 komada.neznam sta je to al stalno bi htjela jos jednu i jos jednu ijos jednu.na netu sam iscitala sve sto se procitat moze o orhidejama.zato se nadam i vasim novim slikicama.i da imam tri stapkice iz moje 3 prve orhideje presrecna sam. |
|
 | |
Josipa Član

Godina: 48 Broj poruka: 47 Mjesto: Sarajevo Omiljena biljka: Echinacea Datum upisa: 12.08.2011
 | Naslov: Re: Orhideje Sre Nov 30 2011, 19:40 | |
| Wau ,prelijepe su ti orhideje. Ja sam je samo jednom imala i kad je odcvala bacila sam je jer se počela sušiti. |
|
 | |
mirea Član

| Naslov: Re: Orhideje Sre Nov 30 2011, 19:47 | |
| hvala josipa.ja da sam na tvom mjestu kupila bi sebi jos jednu pa mozda ti drugi put uspije.i moja prva zamalo nije stradala ,al malo pomalo i citajuci forume sve su mi zive inapreduju. |
|
 | |
kokoloko Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 6 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Orhideja, Olijander, Rododendron... Datum upisa: 12.11.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 03 2012, 12:43 | |
| | mirea :: | hvala moni...moja najbogatija do sada samo da mi se uspije otvoriti bar pola ovih pupica.
| Ovo je bozanstveno!!!! Koliko pupova...raskos... Mene muci jedna stvar- sto mi se pupovi krenu susiti pred samo otvaranje cvijeta.... u cemu je problem??? |
|
 | |
mirea Član

| Naslov: Re: Orhideje Sre Jan 04 2012, 22:23 | |
| | kokoloko :: | Ovo je bozanstveno!!!! Koliko pupova...raskos... Mene muci jedna stvar- sto mi se pupovi krenu susiti pred amo otvaranje cvijeta.... u cemu je problem??? | i ja imam isti problem .ovi su se pupovi skoro svi osusili.ajd prvo sam mislila da je zbog temperaturnih promjena,dok sam je donijela kuci.al sad ponovo ima pupovi koji se jedan il dva otvore i ostali se suse.i jos mi i cvjetovi brzo prolaze. bas sam zalosna,dali moze bit da im smete duhanski dim. |
|
 | |
Njanja Novi član

Godina: 28 Broj poruka: 2 Datum upisa: 11.01.2012 Zemlja: 
 | Naslov: :) Sre Jan 11 2012, 16:05 | |
| Evo da vas i ja pozdravim...Dobila sam prije par dana toliko željenu orhideju na poklon za rođendan i već sam luda za njima...Ovo je moja 1. ali svakako neće biti i jedina... |
|
 | |
Njanja Novi član

Godina: 28 Broj poruka: 2 Datum upisa: 11.01.2012 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sre Jan 11 2012, 16:24 | |
| http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc09085m.jpg/ |
|
 | |
FatimaH aktivni član

Godina: 51 Broj poruka: 83 Mjesto: Srebrenik Raspolozenje: kako-kad Omiljena biljka: bugenvilija i oleandar Datum upisa: 20.09.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sre Jan 11 2012, 20:08 | |
| Eh drage moje; za uspješan uzgoj orhideja ima više faktora. Kao prvo treba ih držati na istočnom dobro diftovanom prozoru, samo ne na južnom, u prostoriji u kojoj boravi noćna temperatura nesmije pasti ispod 16, a dnevna 25, ne voli promahu. Voda u koju se potapa orhideja na nekih pola sata mora biti kišnica ili prokuhana voda sobne temperature. Znači potapa se svakih 15 do 20 dana, a ako je centralno grijanje dodatno se još svakodnevno pršće. Toliko za sada, želim vam uspješan uzgoj i da DOBRO DOŠLE. |
|
 | |
kokoloko Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 6 Mjesto: Banja Luka Omiljena biljka: Orhideja, Olijander, Rododendron... Datum upisa: 12.11.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 17 2012, 20:31 | |
| | mirea :: | i ja imam isti problem .ovi su se pupovi skoro svi osusili.ajd prvo sam mislila da je zbog temperaturnih promjena,dok sam je donijela kuci.al sad ponovo ima pupovi koji se jedan il dva otvore i ostali se suse.i jos mi i cvjetovi brzo prolaze. bas sam zalosna,dali moze bit da im smete duhanski dim. |
Koliko mogu zakljuciti da su veoma osjetljive ...a tako primamljive... Ne znam da li im dim smeta...kod mene su na prozoru iznad radijatora, mislim da je on problem...mada je kod moje drugarice i na takvoj poziciji orhideja jako dobro uspjevala i nijedan joj pup nije propao...sad je u fazi mirovanja. Vidim ima komentara i za destilovanu vodu i prskanje, ona to nista nije primjenjivala pa joj je uspjela Od moje 3, 2 su stare i dugo sam cekala novu glanu, na jednoj je skroz nova grana sa 3 pupa 1. se osusio na vrhu, otvorio se i cvijet za par dana otpao, ostala dva procjetala i traju....Na drugoj na starim granama dva nova ogranka sa 7 pupova, 3 poropla jedan se otvorio u divan krupan cvijet...ostala jos dva pupa....eto muka ziva, a toliko ih volim... |
|
 | |
kokoloko Novi član

| Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 17 2012, 20:36 | |
| | Njanja :: | | http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc09085m.jpg/ |
Sretno sa novom ljubimicom....imaces ih sigurno jos ...to tako ide! Obavjestvaj o svojim iskustvima... |
|
 | |
FatimaH aktivni član

Godina: 51 Broj poruka: 83 Mjesto: Srebrenik Raspolozenje: kako-kad Omiljena biljka: bugenvilija i oleandar Datum upisa: 20.09.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Čet Jan 19 2012, 09:53 | |
| Čula sam jednu prirodnu prehranu za orhideje, naime uzme se jedna pregršt piljevine od crnogorice npr, sa brente i jedna pregršt od bukovine il hrastovine i prelije se sa ključalom vodo, pokriti i ostaviti da se ohladi. I nakon toga procijediti i zaljevati orhideje. To sam dobila od jedne cvjećarke, ja nisam to još isprobala, al budem. Ima tu logike, postojbina orhideja su šume i rstu na drvetu, što znači da se hrane sokom iz kore drveta. Vrijedi pokušati s obziro da je prehrana za orhideje prilično skupa, a i poteško je naći u prodaji. |
|
 | |
mirea Član

| Naslov: Re: Orhideje Pet Jan 20 2012, 22:15 | |
| | kokoloko :: | Sretno sa novom ljubimicom....imaces ih sigurno jos ...to tako ide! Obavjestvaj o svojim iskustvima... | dali mozes da mi kazes gdje ti u banja luci kupujes orhideje.i kakva im je cijena tamo.u doboju su prilicno skupeoko 30 km.a mislila sam doc i do obija i znas li kakvu imaju ponudu tamo. unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. |
|
 | |
|