|
|
| Autor | Poruka |
|---|
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | |
 | |
moni aktivni član

Godina: 41 Broj poruka: 50 Mjesto: LJUBLJANA Omiljena biljka: ORHIDEJA Datum upisa: 08.07.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Jan 11 2009, 17:44 | |
| Evo mene, ja nebi ništa komplicirala. Kupi joj običnu ukrasnu saksiju za orhideje, postavi ju na prozor gje nije direktno sunce ili na neku komodu blizu prozora ako imaš. Zaljevaj ju 1x na sedmicu(ne previše ili sa špricom pošpricaj) svaki dan joj nešto reci malo listove pomiluj i to je to. Ja tako radim i vidi se rezultat, što manje kompliciraš bolje rastu. Što se tiče te tvoje vaze, mislim da je malo prevelika, a i orhideja nije taka da joj žile trebaju svjetlost, to se vidi po saksiji jer je tamna nije prozorna kao što imaju druge orhideje(Phal) Eto to je moje mišljenje  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Jan 11 2009, 21:38 | |
| Dzomba,nemoj da brineš.Ovo su moje dvije ludisije koje sam nabavila.Stavila sam ih u najjednostavniju ukrasnu saksiju i stoje direktno preko puta prozora.Zemlju im održavam vlažnom(znači uzmem prskalicu za cvijeće i pršćem po zemlji).U sobi je uvijek nekoliko stepeni razlike od drugih soba jer tu nema grijanja.Ako je u drugoj sobi 20 stepeni u ovoj je 16-17 stepeni.Ova slika je kada sam ih tek kupila pa ću vidjeti sutra da ti ih uslikam da vidiš kakve su danas.Spremaju se da cvjetaju.Dakle,gdje god da ih staviš nećeš pogriješiti.Jedino na ljeto ih čuvaj direktnog sunca.  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Jan 11 2009, 22:06 | |
| Moni i Jasminaaa,Hvala Vam najljepsa..vec sam pocela da ludim Gdje je staviti  ? Hvala!!  PS.Stavila sam je u dnevni boravak,ne udara je bas direktno svjetlo ali nije skroz ni u sjeni..ma valjda joj bude dobro,hehehe |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Pon Jan 12 2009, 15:46 | |
| Uh Jasminaaa ccc,sta nam radite sa tim orhidejama..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
jasminaaa počasni član

| Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 13 2009, 00:38 | |
| Evo,Jasmina;kao što sam obećala sliku mojih ludisia  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

| Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 13 2009, 00:43 | |
| Kao što vidiš,u odnosu kakve su danas i kakve su izgledale kada sam ih tek kupila ništa bitno im se nije promijenilo osim da se spremaju da cvjetaju.Nemoj da brineš  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

| Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 13 2009, 21:57 | |
| Prelijepe...  ..ja sam svoju bas veceras zalila i drzat' cu se vaseg savjeta- 1x sedmicno  ..bas su lijepe..veceras sam je malo falilo da kupim jos jednu..ali bilo bi mi zao da joj nesto bude kod mene,pa rekoh Bolje je da izgubim jednu a ne dvije  ...a bas mi je drago vidjeti da su tvoje procvale,jer lutajuci po netu vidim da dosta raje ih drzi zbog lista i njegove ljepote,ali nemaju srece da im procvjeta... Hvala ti najljepsa!!! Veliko cmok...  |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 27 2009, 17:19 | |
|  Evo cvet moje Miltonije |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Uto Jan 27 2009, 17:21 | |
| Cccc,nema te izvjesno vrijeme onda nas bombardujes slikama----Uh kako je ovaj cvjetic lijep..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
rose Član

Godina: 29 Broj poruka: 29 Mjesto: split Omiljena biljka: ruža Datum upisa: 16.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Sub Apr 18 2009, 19:22 | |
| ja sam skoro kupila orhideju,mama me molila da je ne uzimam jer je kao komplikovana,treba posebnu zemlju i đubrivo i bilo ju je strah da ce nam propast kao i ostalo cvjeće pa je nisam kupila  meni je cijeli stan na sjevernoj strani,rolete su uvjek priljubljene uz prozor i pored 2 zavjese mi je soba u laganoj sjeni. receno mi je da tu mogu drzat ljubičice i orhideje |
|
 | |
moni aktivni član

Godina: 41 Broj poruka: 50 Mjesto: LJUBLJANA Omiljena biljka: ORHIDEJA Datum upisa: 08.07.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Apr 19 2009, 20:16 | |
| |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Orhideje Ned Apr 19 2009, 20:23 | |
| Pa Moni gdje si ti tako dugo??A sta reci za tvoje orhideje sve za 10+ _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
moni aktivni član

| Naslov: Re: Orhideje Ned Apr 19 2009, 20:59 | |
| Ma nisam imala vremena, malo djeca, malo novi posao, pa još mi se nije dalo al sad sam rekla moram mojim poslat nove slike. Sad sam tu |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Orhideje Ned Apr 19 2009, 21:08 | |
| Super su sve orhideje moni.  Ali ja cu ipak ostati pri ovim sto su lakse za odgajanje  |
|
 | |
|