|
|
| Autor | Poruka |
|---|
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Sre Nov 11 2009, 20:12 | |
|  Obozavam ih.....i one mene....  |
|
 | |
d77 aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 62 Datum upisa: 28.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Čet Nov 12 2009, 09:57 | |
| A evo kako izgleda moja dife  Zasto su joj se ivice listova osusile. Napominjem, da je svakodnevno orosavam odstajalom vodom, da se nalazi pored prozora i dalje od radijatora. |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Čet Nov 12 2009, 18:30 | |
|  Ne znam jel ih ima vise na slici a ja vidim samo tu belu sa zelenim sarama po sredini i ona je [  ja nemam tu vrstu  ]Jel joj zute po ivici samo donje liske?To je prirodno kod njih,ako ih prskas redovno ne brini inace vole dosta svetlosti[ne jako sunce]vole TV,kompjutere.Upijaju stetno zracenje a njima to godi i napreduju.Ne vole promaju,uljna i plinska isparenja. |
|
 | |
d77 aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pet Nov 13 2009, 07:22 | |
| Ali, svaki list je krenuo po obodu da se susi...samo je onaj poslednji, pri vrhu dobar. Celog leta me nervira to susenje ivica  |
|
 | |
yellow počasni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pet Nov 13 2009, 13:58 | |
| Ne bi trebalo da ugine nesto joj ne godi,ali sta neznam to se i meni desava cesto pa opet posle budu lepe i zdrave liske,ne moras da ih orosavas sada cesto u 15 dana jednom a leti mozes sto cesce,ali pregledaj ispod lisca sto cesce zbog crvenog pauka da bi mogla na vreme da reagujes.Kako je zalivas?  |
|
 | |
d77 aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pon Nov 16 2009, 07:07 | |
| Obicno svake subote sipam u podmetac vodu...i ona to sve upije. |
|
 | |
yellow počasni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pon Nov 16 2009, 11:46 | |
| e,vidis moze biti da je u tome greska jer sam citala da nije dobro u podmetac sipati vodu steti biljci,nego u saksiju i ako prodje u podmatac posle 15 min prosuti vodu  |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 10:54 | |
| | d77 :: | A evo kako izgleda moja dife
 Zasto su joj se ivice listova osusile. Napominjem, da je svakodnevno orosavam odstajalom vodom, da se nalazi pored prozora i dalje od radijatora. |
D77 prelepa ti je difa!!!!! koja je to vrsta?
I mojoj su malo poceli da se suse listovi ali na sredini... jeste da je malo putovala i sad ima drugi stan....ali isto je tretiram kao i pre ali joj nesto nisam pogodila cim se listovi po ivicama suse ..... ne orosavam je bas cesto ali je zalivam jednom nedeljno....
Sad svaki dan zagledam i pratim stanje ...sta se desava! |
|
 | |
d77 aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 12:05 | |
| Aiwa, ne znam koja je vrsta...kada sam je kupila, mislila sam da se radi o onoj vrsti sa krupnim listovima. Medjutim, pogresila sam...cvrsto sam resila da je na prolece osisam, negde iznad zemlje... |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 12:17 | |
| Ja sam moju tako sekla kad joj je bilo tanko stablo! ne volim da h je gledam kad je jadna i tanka!
Iznad zemlje nekih 10 cm... Vrh u vodu nekih mesec dana dok nije pustila korenje a onaj deo s korenom sam samo zapecatila voskom i sad imam dve dife! Ova sa korenom (maticna) je pustila dva pupa i sad posle godinu dana izgleda bas slatko i narasla je!
Na prolece planiram opet secenje jedne druge koju sam dobila, ali je bila u jadnom stanju pa joj moram pomoci seckanjem! Probacu da napravijm i koju reznicu izmedju, tj, ako se primi! |
|
 | |
Aiwa počasni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 12:55 | |
| Evo kako sam sekla prosle godine na prolece....za godinu dana izgleda ovako....  a gornji deo te iste dife je....  |
|
 | |
d77 aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 13:03 | |
| Joj...prelepa ti je dife... |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 18 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Jan 11 2010, 21:07 | |
| meni se ova ko u aiwe osusila samo istrunila a dobio sam stabljiku sa jednom grncicom i jednu zilu je imala i skroz je stajala do prije par dana sad je skroz strunila ja bio izvadio da vidim sta ne mrda al od korijena ni ž.....katastrofa....bas mi krivo moeram si opet nabavit takvu difu.... |
|
 | |
d77 aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Uto Jan 12 2010, 08:26 | |
| Aiwa, evo obecanih slika...  |
|
 | |
Aiwa počasni član

| Naslov: Re: Difenbahija Uto Jan 12 2010, 09:42 | |
| Pa za dva meseca kad bi bilo preporucljivo da je seces( znaci s proleca) odpasce ti pa bar dva lista od dole pa ce ostati rebra lepo vidljiva ... tada je najbolje da je secnes iznad tog drugog reza... da bi donji deo t.j maticni imao odakle da pusti nove pupoljke! Na vrh odseceni malo stavis voska ( ja iskapam od svece) cisto da zapecatis taj deo! Naravno gornji deo stavis u vodu i cekas dok ne pusti korencice (otprilike pusti za mesec dana) ...i malo cumura dodas sitno cisto da ne ugnjili..i to je to....  A moram samo da te pitam ...iz kog razloga zelis da je secnes?
Poslednji izmenio Aiwa dana Uto Feb 02 2010, 11:47, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
 | |
|