|
|
| Autor | Poruka |
|---|
yellow počasni član

Godina: 41 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Sub Maj 22 2010, 20:32 | |
| |
|
 | |
Pera30 Novi član

Godina: 34 Broj poruka: 12 Mjesto: Beograd Raspolozenje: pravo:) Omiljena biljka: difenbahija-ubedljivo Datum upisa: 12.05.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Ned Maj 23 2010, 15:22 | |
| ma nista kazem da mi je difenbahija moroba najbolja od svih vrsta...  |
|
 | |
yellow počasni član

Godina: 41 Broj poruka: 484 Mjesto: uzice Omiljena biljka: kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa: 27.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Ned Maj 23 2010, 15:34 | |
| |
|
 | |
Pera30 Novi član

Godina: 34 Broj poruka: 12 Mjesto: Beograd Raspolozenje: pravo:) Omiljena biljka: difenbahija-ubedljivo Datum upisa: 12.05.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Maj 24 2010, 13:04 | |
| ma imam  fali mi program koji povezuje komp sa mobilnim ako to sredim postavicu slike |
|
 | |
azaleja aktivni član

Godina: 35 Broj poruka: 74 Mjesto: Novi Pazar Raspolozenje: Biljke me cine sretnom,ispunjavaju moj zivot,pruzaju zadovoljstvo Omiljena biljka: Azaleja,Kalathea,Ljiljani,Kale,Kane,...
Datum upisa: 02.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Sep 13 2010, 11:58 | |
| Posle duzeg vremena pozdrav svima,i ako moze savet sta da radim sa difenbahijom koja je procvetala i to tri cveta sve jedan za drugim,cudno zaista,sad se bojim da se ne osusi jer sam negde procitala da uginu posle cvetanja.Hvala unapred
|
|
 | |
Strelicijum zaslužni član

Godina: 51 Broj poruka: 263 Mjesto: Bitolj Omiljena biljka: Strelicijum,ruza,orhideja,kala,anturijum.. Datum upisa: 02.06.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pon Sep 13 2010, 16:48 | |
| Nije tacno da biljka ugine posle cvetanja, samo nekako zastane sa pustanjem novih lista. Cvetu ne treba se radovati jer nije nikakav. |
|
 | |
azaleja aktivni član

Godina: 35 Broj poruka: 74 Mjesto: Novi Pazar Raspolozenje: Biljke me cine sretnom,ispunjavaju moj zivot,pruzaju zadovoljstvo Omiljena biljka: Azaleja,Kalathea,Ljiljani,Kale,Kane,...
 | Naslov: Re: Difenbahija Uto Sep 14 2010, 10:29 | |
| Drago mi je sto difa nece uginuti jer je od onih sa velikim sjajnim listovima i gajim je dve godine da bi mi takva bila,a jos nisam videla da su cvetale sa po tri cveta,jedan je valjda uobicajen,zato sam se zabrinula za nju.Cvet zaista nije lep,ali ja sam mu se malkice i obradovala ,jer mislim da ako je biljka pravilno negovana cveta,ako ne onda ni listovi nemaju velicinu,sjaj i lepotu. |
|
 | |
alokasija aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 54 Omiljena biljka: Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa: 29.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Uto Sep 21 2010, 09:24 | |
| Cao svima! Ja imam difenbahiju koja raste žbunasto i dobro napreduje za sada.To što cveta nemoj da vas plaši da će posle uginuti ali nakon cvetanja bi je trebalo malo pratiti.Inače preporuka je da se nakon cvetanja presade u novu svežu zemlju i nastavi sa uobičajenom negom! |
|
 | |
azaleja aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Uto Sep 21 2010, 11:37 | |
| Primetila sam da cvet ima neki tezak i nimalo prijatan miris koji tek nocu pocne da se oseca toliko da su ukucani poceli da pitaju sta se to oseca po sobi.Obzirom da znam da je kao i vecina biljaka i difenbahija otrovna,da li je moguce da miris od nje moze da bude stetan i da izazove glavobolju jer zaista je tezak i mucan. |
|
 | |
Pera30 Novi član

| Naslov: Re: Difenbahija Pet Sep 24 2010, 18:17 | |
| pa Azaleja ako je dotle doslo mozda i moze..po meni je bolje da je izbacis napolje..jer ja ih imam toliko desi se da cveta ali nijedanput nije sa jakim mirisom..cak naprotiv one i ne bi trebale da imaju miris..a koja je vrsta u pitanju? |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Ned Sep 26 2010, 21:11 | |
| | azaleja :: | Primetila sam da cvet ima neki tezak i nimalo prijatan miris koji tek nocu pocne da se oseca toliko da su ukucani poceli da pitaju sta se to oseca po sobi.Obzirom da znam da je kao i vecina biljaka i difenbahija otrovna,da li je moguce da miris od nje moze da bude stetan i da izazove glavobolju jer zaista je tezak i mucan. |
Moze da izazove glavobolje jer miris cvijeta nije ni malo prijatan,da izbacis nemoj vec su noci hladne ti uzmi i odsjeci cvijet i problem je rijesen..
_________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
azaleja aktivni član

| Naslov: Re: Difenbahija Uto Sep 28 2010, 09:29 | |
| Htela sam da odsecem cvet,al posto ih ima tri i naizmenicno se otvaraju,prvo je jedan cvetao pa se zatvorio,drugi za njim,a treci nije jos otvarao,nisam znala smem li da ih diram jer mi se cini da mi difa nije vise onako razigrana ko pre,nekako se opustila i klonula ,zato se plasim da cu je izgubiti,a Pero o iznosenju napolje nema ni govora jer su noci i jutra poprilicno hladni.Hvala ti na savetu Meno |
|
 | |
maki75 aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 68 Omiljena biljka: pasiflora, bugenvilea, hibiskus, ljubicice... Datum upisa: 25.09.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Uto Nov 30 2010, 19:05 | |
| Moja biljcica   |
|
 | |
ljubic bejbic Novi član

Godina: 26 Broj poruka: 1 Mjesto: Subotica Raspolozenje: Zeleno Omiljena biljka: Sve bas sve Datum upisa: 22.07.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pet Jul 22 2011, 20:28 | |
|  evo samo da vas pozdravim,neko novo a neko staro drustvo sa drugih foruma posvecenih biljkama..  Zanima me da li negde mogu da nadjem nesto o vrstama difenbahije..imam jednu ali nikako da otkrijem o kojoj se vrsti radi,kupila sam je..mada to nije ona klasicna kakvu sam htela..nema veze nabavicu ja i to..  pozdravce |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Difenbahija Pet Jul 22 2011, 22:19 | |
| Ljubic bejbic dobro dosala na forum  bilo bi lakse otkriti koju vrstu difenbahije imas ako bi postavila sliku tvoje. |
|
 | |
|