|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Limbrinis Novi član

Godina: 52 Broj poruka: 5 Datum upisa: 28.02.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Pet Mar 05 2010, 21:22 | |
| Gliste u leglima se prihranjuju dekadno na 10 ili 15 dana tako sto se u leglo doda 10-tak cm prihrane. Prihrana moze biti pregoreo stajnjak ili drugi kompostirani bioloski otpaci (lisce, trina, trava, ostaci hrane i dr.). Prihrana se vrsi godinu dana, a onda se vadi rinfuzni, sirovi glistenjak koji se nalazi u donjem sloju u leglu. Primenjuju se i druge vrste prihrane: - svezim konjskim stajnjakom (u malim kolicinama) radi stimulacije razmnozavanja - prekrupom da bi gliste koje se koriste za ribolvne mamce dobile na masi - kartonom ako u prihrani nedostaje celuloza (slama). |
|
 | |
pataya Novi član

Godina: 50 Broj poruka: 7 Datum upisa: 03.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Pon Mar 22 2010, 11:38 | |
| Da li neko zna koliko kosta jedno leglo kalifornijske gliste_ |
|
 | |
Limbrinis Novi član

| Naslov: Re: Humus-glistenjak Sre Mar 24 2010, 19:46 | |
| Leglo kalifornijskih glisti mozete nabaviti kod mene za 50 evra, a imate mogucnost da na sajtovima proizvodjaca dobijete ponudu. Neki nude 1kg glisti (1000 komada) za 100 evra. Ako ih u leglu ima optimalno 20-30 hiljada odraslih bilo bi logicno da pri kupovini startnog legla dobijete polovinu toga. |
|
 | |
pataya Novi član

Godina: 50 Broj poruka: 7 Datum upisa: 03.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Sre Mar 31 2010, 22:53 | |
| Limbrinis, gde se nalazite?  |
|
 | |
Limbrinis Novi član

| Naslov: Re: Humus-glistenjak Pet Apr 02 2010, 19:53 | |
| Ja zivim u Niskoj Banji, a tu je i sediste Udruzenja. |
|
 | |
Zelenoprsti Novi član

Godina: 36 Broj poruka: 3 Datum upisa: 20.09.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 11:22 | |
| | srbomil :: | to je najbolje đubrivo na svetu jer je jedino đubrivo koje može da oplemeni zemljište.Humus-glistenjak proizvode kalifornijske gliste kao svoj otpad.Najbolji je onaj koji nema vlagu i potpuno je suv(radi se o kupcima) on mora da bude i prosejan.Dobar je i onaj koji ima vlagu ali taj se koristi za sopstvene potrebe i ne mora da bude prosejan. Humus-glistenjak može da se dodaje na tri načina,kao obično đubrivo i da se zatrpa i obilno polije,da se rastvori i sa tim da se zaliva,ili prehranom preko lista.Najbolje ga je dodati kod sadnje a može i kasnije. Sa njim mogu da se tretiraju sve biljke. Ako bude interesovanja mogu da kažem još koju reč. | Bojim sa da moram da te ispravim, optimalna vlaznost humusa je oko 30%, posto zapremina zanemarljivo varira u zavisnosti od vlaznosti, kupci nece biti osteceni, a isusivanjem gubi se oko 60% bakterija koje u sustini i cine kvalitet humusa |
|
 | |
Zelenoprsti Novi član

| Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 11:29 | |
| | pataya :: | | Da li mozete da me uputite na neko uputstvo za proizvodnju glistenjaka, neku knjigu ili mozda na netu. U teoriji sve izgleda lako, ali svakom poslu treba se dobro posvetiti i naoruzati znanjem! | Nazalost literature nema, kao sto je neko gore naveo praksa je, na ovom, polju daleko ispred teorije.... |
|
 | |
admin Admin

Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 12:53 | |
| Pogledaću ja večeras. _________________  |
|
 | |
Fatka počasni član

Godina: 61 Broj poruka: 519 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 13:25 | |
| Lako je doci do informacija o kalifornijskim glistama.Ukucas na google, Kalifornijeske gliste ili humus glistenjak i dodjete do informacija. Ja imam kaliofornijske gliste.Ubacuujem sav otpad od voca i povrca, travu a one rade li rade.Ko zeli moze doci dacu gliste. |
|
 | |
dadoxxl zaslužni član

Godina: 56 Broj poruka: 220 Mjesto: Mostar Omiljena biljka: sve biljke Datum upisa: 02.10.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 18:32 | |
| Da li su one sto se mogu i jesti? |
|
 | |
Fatka počasni član

Godina: 61 Broj poruka: 519 Mjesto: Gračanica Omiljena biljka: Sve su mi omiljene Datum upisa: 02.09.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 21:35 | |
| Joj dadoxxl te gliste se ne jedu, one preradjuju otpad u zemlju, humus. |
|
 | |
dadoxxl zaslužni član

Godina: 56 Broj poruka: 220 Mjesto: Mostar Omiljena biljka: sve biljke Datum upisa: 02.10.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Humus-glistenjak Uto Sep 20 2011, 22:16 | |
| Gledao sam negdje na moru da jedu tj.poprzene na palacinkama.Samo se ostave dan-dva da se ociste. |
|
 | |
Zelenoprsti Novi član

| Naslov: Re: Humus-glistenjak Sre Sep 21 2011, 12:37 | |
| Gliste mogu da se i jedu, mada to kod nas nije praksa, mozda se neko seca proteinskih napitaka Petra Celika, ugalvnom su ih koristili dizaci tegova, ti napitci za osnovu su imali kalifosnijske crvene gliste.... |
|
 | |
|