| | Kroton--codiaeum variegatum | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Pon Sep 07 2009, 16:29 | |
| Yolli kako ti je kroton..Kod mene svi listovi poodpadali i potjerali novi zivi haos od njih.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Sep 08 2009, 08:33 | |
| Pa kroton je kao jos ziv, i ne znam kako da mu zaustavim dalje susenje stabla , otpalo je svo lisce koje je kod mene krenulo i fakticki se prepolovio. Ostalo mu je oko 6-7 listova i sve se nadam da ce krenuti da tera bocne izdanke ali zasad se nista ne desava Ne znam da li bi upalilo da sam zalila stablo voskom kao kod dracene. Da li je greska sto sam ga uopste iznosila napolje gde su mu bile previsoke temperature i ne znam da li neko ima slicno iskustvo jer to dosad nisam videla da krene da propada biljka od vrha pa nadole. Citala sam neki od komentara kod neke druge biljke da nije problem ako se stablo ogoli a ostane vrh, sto kod mene nije slucaj  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Sep 08 2009, 08:39 | |
| Jesi ti njega presadjivala,kod mene se tako desavalo sa hibiskusom krene vrh da propada ja izvadim iz saksije ono otisao korijen.. I kod mene je bio kroton napolju,pa su svi listovi otisli sad je bas potjerao,i moracu ga slikati da vidis. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Sep 08 2009, 08:49 | |
| Presadila sam ga u kupovnu zemlju kojoj sam dodala perlita a na dno saksije sam stavila sloj kamencica, ali to sam uradila kad je vec krenuo da propada! Sad ga zagledam svaki dan i tepam, mu da me ne napust, mozda i upali  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Sep 08 2009, 08:51 | |
| Super onda ces vidjeti za neko vrijeme sta se desava..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Ned Sep 13 2009, 17:27 | |
| evo kako izgleda kod mene trenutno:  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Pon Sep 14 2009, 08:42 | |
| Mena super ti je i sare su mu Mom na zalost nema spasa  i dalje se susi i otpadaju mu listovi |
|
 | |
camelija Novi član

Godina: 41 Broj poruka: 5 Datum upisa: 12.04.2010 Zemlja: 
 | |
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Pon Apr 12 2010, 14:53 | |
| Ja sam ga imao jedno tri četiri godine, bio je ogroman, visok razgranat, sad nema lišće, ali je stablo živo pa nisam hteo da ga bacim, ima li spasa za njega? Bio je isti kao i ova slika gore, zelen sa žutim tačkicama posle je bio sve žući i na kraju mu je lišće bilo svo žuto, prvo je pootpadalo i onda sve ostalo... |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Pon Apr 12 2010, 20:00 | |
| |
|
 | |
ananina Član

Godina: 40 Broj poruka: 15 Mjesto: indjija Datum upisa: 05.09.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Apr 13 2010, 08:41 | |
| Bio lep,poceo je otpadati pa sam mu vrh slomila i tu je protero,ali stari listovi otpali!!! Stoji na jednom mestu ne pomeram ga,a ne znam sta mu je.  |
|
 | |
ananina Član

Godina: 40 Broj poruka: 15 Mjesto: indjija Datum upisa: 05.09.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Uto Apr 13 2010, 18:35 | |
| Evo ga sada!!!  |
|
 | |
alokasija aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 54 Omiljena biljka: Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa: 29.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Sub Sep 11 2010, 15:51 | |
| Ako je kroton preko leta boravio napolju treba ga pre unošenja u kuću istretirati ,,Ridomil Goldom,,! Isto važi i za proleće pre iznošenja napolje!Time sprečavate truljenje korena,žute listove i napade gljivica! Naravno trebao bi da stoji stalno na jednom mestu(što svetlijem u kućnim uslovima),da se stalno orošava da ga ne bi pojeo ,,crveni pauk,,a napolju ne na direktno podnevno sunce!To su moja iskustva sa njim.Ako mu sve ovo ispunite nećete imati nikakvih problema sa njim! |
|
 | |
alokasija aktivni član

Godina: 37 Broj poruka: 54 Omiljena biljka: Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa: 29.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kroton--codiaeum variegatum Sub Sep 11 2010, 15:54 | |
| Iako ova biljka spada u značajne potoršače vode treba pustiti da se supstrat dobro prosuši pre sledećeg zalevanja!Leti može kada su velike vrućine i češće zalevanje(ali oprezno) i prskanje u ranim jutarnjim ili večernjim časovima! |
|
 | |
| | Kroton--codiaeum variegatum | |
|