|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Uto Nov 03 2009, 15:49 | |
| | ema :: | Mak, evo, isti su
 (slikano je prije par dana, sad je puniji pupoljaka) |
U pravu si ema, isti su. Vidim da imaš i Epiphyllume, koje sorte imaš? (to nije tema, možeš napisati na pp) |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Uto Nov 03 2009, 19:11 | |
| i ja imam ovaj bozicnjak al mi je prije jedno 2 tjedna liske pocele usahnjivat i ja pogledam pri korijenu i on pretrunio joj poludio sam uvijek mi se to s njima desi al uspio sam jedan dio spasit na svu srecu....  |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Ned Maj 02 2010, 20:20 | |
| Koja je tacno razlika izmedju bozicnog i uskrsnog kaktusa, osim u vremenu cvjetanja, i da li ovaj Epiphyllum jos zovu svekrvin jezik? |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Čet Maj 06 2010, 12:07 | |
| Malo sam se ponovila! Valjda je bozicni kaktus! Koji je da je, jako mi se svidio!   Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Čet Maj 06 2010, 14:55 | |
| Prelep je ja mislim da je ovo uskrsnji kaktus  |
|
 | |
BetiBup počasni član

| Naslov: Re: Bozicni kaktus Čet Maj 06 2010, 15:09 | |
| Marinela, primijetices da mu je rub listova, ili sta su vec  , malo tamniji, kao crvenkast, ako ti to nesto znaci za identifikaciju. Hvala. |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Pet Maj 07 2010, 17:42 | |
| Meni zbog cvetova mi izgleda kao uskrsnji kaktus takve cvetovebi trebao on da ima  |
|
 | |
roza Novi član

Godina: 31 Broj poruka: 1 Mjesto: Skopje, Makedonija Datum upisa: 28.07.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Čet Jul 28 2011, 20:51 | |
| Здраво, имам божиќен кактус, го чувам веќе две години, но имам проблем. Откако го изнесов надвор на младите листови има дупчиња (рупици) и изгледаат како да се изгрицкани. Го прегледав добро и не сретнав никаков пужав (ни гол), па ме интересира зашто моето божиќно кактусче е такво и како да го излечам???? |
|
 | |
Iain počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 722 Mjesto: Dublin, Irska Omiljena biljka: kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa: 18.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Pon Avg 08 2011, 00:55 | |
| Ne postoji bolest koja izaziva rupice na bozicnom i uskrsnjom kaktusu. Posto si ga iznela na dvoriste mislim da je u pitanju puz ili neka buba koje ga posjete nocu ili jako rano ujutro. Stavi ga na visik polozaj da vidis hoce li biti promjene i pregledaj zemlju za svaki slucaj. Nemoj ga okretati. |
|
 | |
Iain počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 722 Mjesto: Dublin, Irska Omiljena biljka: kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa: 18.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozicni kaktus Pon Avg 08 2011, 00:57 | |
| Razlika izmedju bozicnog (Schlumbergera bridgesii, S. x buckleyi) i uskrsnjeg (Rhipsalis gaertneri) kaktusa je u obliku lista. Bozicni ima zupce ili rese na rubu lista, a uskrsnji nema. Postoji i kaktus dana zahvalnosti (Zygocactus truncatus) koji ima listove kao uskrsnji a cvat kao bozicni kaktus. |
|
 | |
|