|
|
| Autor | Poruka |
|---|
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Pon Nov 09 2009, 20:20 | |
| joj ja sam imao ovu biljku i brzo je propala bas je teska za odrzati......a bila je visine cca 150 cm i brzo je propala......srazocaran sam u nju...al probam ju opet uzgojit.... |
|
 | |
marija aktivni član

Godina: 28 Broj poruka: 79 Mjesto: niksic Omiljena biljka: Sukulenti Datum upisa: 16.12.2008
 | Naslov: Re: Pachira Pon Nov 09 2009, 20:30 | |
| meni za sad odlicno napreduje, samo zaboravis na nju i sve je ok, jer ja ga cesto unistim svojim prisustvom, mozda je zedno, mozda gladno, pa ga previtaminiziram  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Pet Nov 27 2009, 22:32 | |
| I kod mene je super---kuc,kuc... |
|
 | |
Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 09:53 | |
| Cure, jedno pitanjce za vas koji imate, ili ste imali, pa opet imate - pachiru... Češće, prilikom čitanja iskustava njegovatelja pachire, vidim da ove velike, starije pachire - od 1,50m, prije svisnu. Sad, mene zanima jel' pametnije uzeti mlađu pachiru, pa se baviti njome, da li je to manji rizik za ugibanje, ili je svejedno... jer, baš sam najčešće pročitala da je ljudima ta velika, starija odjednom svisne. Kakva su vaša iskustva?? Jer, kanim nabaviti pachiru, vjerojatno već danas, jer idem u vrtni centar, pa bi mi bilo vrlo korisno čuti jeste li i vi takvo što primijetili, ili je svejedno kakva je, s obzirom na starost i visinu... Thnx.  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 10:16 | |
| O pachiri je vjecita rasprava jer djeluje da je teska biljka za odrzavanje a meni nije..Sta je kod nje u pitanju ako kupis manji primjerak ne presadjivati za jedan duzi period jer nema zila. Ja ti preporucujem onako osrednju biljku i paziti kod zalivanja..Znaci kad se zemlja prosusi i to dobro..Ja cu danas slikati ovu moju pachiru-- raste li raste.. Nadam se da sam pomogla.  |
|
 | |
Satori Član

Godina: 38 Broj poruka: 27 Omiljena biljka: Ne mogu izdvojiti, svaka vrsta je posebna... Ali ipak, nešto mi je draža vrsta zelenih necvjetajućih... zeleno me odmara... čisto zeleno... bujno, zdravo...  Datum upisa: 25.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 10:40 | |
| Jesi, hvala. Da, skužila sam da ima tako puno oprečnih tvrdnji o pachiri... glasi kao jednostava i nezahtijevna, a onda - tako često ugiba, iznenadno. Vjerojatno je do zalijevanja, ipak... Budem vidjela, ako ima pachiri od cc. metar, pa ću takvu jednu ponijeti doma... budem slikala. Thnx.  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 10:43 | |
| Samo ti kupi  i naravno cekamo izvjestaj |
|
 | |
Satori Član

| Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 17:39 | |
| Niš od pachire danas...  bila je papreno skupa... mala - cc. 80cm. - 182kn. , to je oko 25€ Čekat ću flora art ili neki drugi sajam... uf, uf... Ali nisam otišla praznih ruku, kupih fikus elasticu šareni i juncus spiralis. Jako dekorativna... A sinu sam za sv. Nikolu nabavila venerinu muholovku, jer je jako želi. Bit će i za pachiru, kad-tad.  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pachira Čet Dec 03 2009, 22:53 | |
| Bice neki drugi put..Lako se zili i pelcerom ali ako bi htjeli onako da ispreplicemo moralo bi biti vise pelcera.. |
|
 | |
Satori Član

| Naslov: Re: Pachira Pet Dec 11 2009, 14:57 | |
| Evo, stigla mi je gospodična, doma. I to čak vrlo brzo...  Lijepa, bujna, cc. 150cm. Nije bilo manjih... - 172kn. je bila. Povoljnije od one iz drugog vrtnog centra. Ovakvu kakvu sam ja kupila, tamo su bile preko 200kn. Uglavnom, evo sad ćemo se upoznavati. Kad pofotkam, stavim slikicu, da je vidite.  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pachira Ned Jan 10 2010, 12:23 | |
| Satori kako ti je pachira?? I naravno kakve su kod ostalih forumasa,ja nikako da slikam bas sam se ulijenila a trebala bi je i poceti motati u pletenicu posto je porasla.. |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Ned Jan 10 2010, 13:31 | |
| Moja nije dobro!Raste i daje listove ali oni pozute il pocrne vrlo brzo.Ne znam šta joj je.Gledala sam korijen,ok je,tj.skoro i nema korijena ali ništa nije truhlo.Ne zalijevam je puno,zimi jednom mjesečno, pored prozora stanuje sa dosta sunca i svijetlosti.Prskala sam je,i ako nisam uočila nikakve štetočine.Stvarno ne znam šta joj je..  |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachira Ned Jan 10 2010, 14:55 | |
| to se isto i meni desilo sa mojom koja je bila ogromna raste prvo ko ludai pocne propadati .....ubrzo je skroz propala...... |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pachira Ned Jan 10 2010, 14:58 | |
| Kod mene ne stoji na svijetlom mjestu i za divno cudo raste i nista joj ne smeta..Bas cu danas da je slikam pa da vidite.. |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Pachira Ned Jan 10 2010, 15:08 | |
| Evo je:  |
|
 | |
|