|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Zamioculcas zamiifolia Pon Mar 10 2008, 09:39 | |
| Evo jos jednog sukulenta,koji voli da je u sjenovitom mjestu i da se manje zaljeva  |
|
 | |
tasa zaslužni član

Godina: 45 Broj poruka: 295 Mjesto: Beograd Datum upisa: 16.04.2008
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Čet Maj 15 2008, 19:16 | |
| |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Čet Okt 30 2008, 23:17 | |
| Evo i mog malenog  Zamioculcasa:   |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1035 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pet Okt 31 2008, 07:39 | |
| Malenog, čuj ti nje. Divan je. Mogu li ja pretjerati sa nezalijevanjem? Više se i ne sjećam kad sam ga zalila. |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pet Okt 31 2008, 22:05 | |
| Zaljeva se svako 7-10 dana..a sto se tice tecnog gnojiva,daje joj se samo od marta-oktobra i to svakih 15-20 dana..Razmnozava se preko liske i to treba uraditi u jesen..liska ce se (gotov) osusiti ali pustiti ce i zile tako da ce iz tog narasti novi mali zamioculcas..  .. Sto se tice svjetlosti, ponosi veoma dobro sve..pored prozora,u sjeni..bitno je samo da nema direktan kontakt s suncem!!  |
|
 | |
marija aktivni član

Godina: 28 Broj poruka: 79 Mjesto: niksic Omiljena biljka: Sukulenti Datum upisa: 16.12.2008
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Uto Dec 16 2008, 13:55 | |
| evo i mog cvjetica koji je tek skoro poceo da mi raste skoro 3 mjeseca je stajao skamenjen  |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Uto Jun 30 2009, 13:15 | |
|  ja sam dve reznice (grančice) stavio u vodu i one su pustile korenčiće. Kako sada da ih zasadim i koliko da ih zalivam? |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Uto Jun 30 2009, 19:10 | |
| Iskustva su raznolika ali ima nečeg zajedničkog
zasadi ga u vrlo,vrlo propustan supstrat sa dosta perlita i kokosa ako ga imaš,kroz moj voda projuri odmah.
ne zalivaj mnogo ,ali kad zalivaš zali ga skroz,ne malo pomalo.a razmak između zalivanja nek ti je veći.
prvi put vidim užiljen pelcer od zamije,nek ti je sa srećom |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 347 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Ned Avg 30 2009, 01:48 | |
|  Krenulo nam ožiljavanje ove bijke, izgleda je ovo pravo vreme za nju. Ova je već udomljena. |
|
 | |
MACE Član

Godina: 31 Broj poruka: 15 Mjesto: loznica Omiljena biljka: sve Datum upisa: 26.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pon Okt 26 2009, 12:29 | |
| Da li zamiji smeta da stoji odmah pored radijatora? |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Čet Okt 29 2009, 21:10 | |
| Ja sam nedavno dobila malenu prelepu biljčicu koju je ožilila Pulherija i ona se za sad dobro drži, ali ne raste baš. Nedugo zatim, dobila sam na poklon i veliku iz GC. Malu držim na svetlom i toplijem, a velika je u predsoblju gde je hladnije, ali ima manje svetla. Ni jedna se ne buni pa ću ih tako i ostaviti za sad. Što se tiče radijatora, ako nije sasvim blizu neka je par dana, posmatraj je pa ako vidiš da joj ne prija pomeraj. Dobro kod zamije je što podnosi neki ugao sa manje svetla što nam daje mogućnost da je stavimo tamo gde mnoge biljke ne bi htele.  |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 50 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Čet Okt 29 2009, 23:15 | |
| Ja sam Zamiju kupla marta i do sad je isterala samo dva lista, dali je to normalno ili joj nesto neodgovara? Zalivam je isto kao sanseverije, letos je nisam nosila napolje a imala je dovoljno svetlosti. |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pon Dec 28 2009, 11:41 | |
| Evo jednog licnog iskustva  Ja sam puno experimentisala sa ovom biljkom  ubila sam samo 1 Prvu biljku sam po knjizi negovala i bila je kilavica sacuvaj boze  i naravno samo je odjednom uginula, nije bila prezalivena, supstrat je bio suv, nije bila na promaji, na hladnom , znaci dosao joj kraj  Ovog leta kupim neku krzljavicu od 100 dinara na pijaci  imala je jedan ipo list  , mirovala do skoro  dok je moja mala devojcica koja ima zadatak da zaliva paprate u kupatilu nije zalila i to bas onako domacinski kao da ne placamo vodu  i mozete misliti kako je to curelo kad sam je izvadila iz ukrasne saksije  elem stavim je ja na radijator koji je uvek vreo  i kazem kako bude bice  i posle samo mesec ipo mogu da zakljucim sledece : -voli da su joj noge tople, cak sta vise to joj pospesuje rast - listovi na staroj grani ipo su nekako puniji i cvrsci Tako da oni koji budu oziljavali reznice u vodi obavezno casu sa vodom drze na radijatoru  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pon Dec 28 2009, 14:46 | |
| Eto vidis da cera nije tako zalila nebi znali za ovo sto si nam napisala.. |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 50 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zamioculcas zamiifolia Pon Dec 28 2009, 23:59 | |
| Ja cu da probam, jest da nemam radijator ali stavicu je na toplo i dobro cu je zaliti jer me vec nervira koliko je pazim a ona se zainatila pa ni da mrdne  |
|
 | |
|