| | Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
agava počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Pon Avg 25 2008, 00:05 | |
| ako ga budeš pazila kao i ostalo svoje cvijeće sigurno če opstat  |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | |
 | |
tuberoza Novi član

Godina: 44 Broj poruka: 3 Mjesto: Beograd Raspolozenje: odlicno Datum upisa: 29.10.2008
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Pet Okt 31 2008, 11:14 | |
| Pozdrav od novog clana.Imam jednu "visecu" kalanhoju,koja je pocela da mi pravi probleme posle duzeg vremena boravka kod mene. Od kada sam je unela sa terase pocela je da odbacuje,tj. da joj venu lisovi i pojavile su se neke bele bubice,samo na njoj,iako oko nje ima dosta drugog cveca. Moze li mi neko reci sta da radim? Zlivam je kao i obicno,ima dosta svetla i uslovi su ok.Molim pomoooc. Hvala unapred.  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Pet Okt 31 2008, 22:52 | |
| Tuberoza da nisu bijele musice u pitanju..One su prava napast,bar meni.. Najbolje ces znati ako dotaknes biljku--tad one izlete napolje i sto je najgore prenose se sa biljke na biljku.. Ili jos bolje postavi nam sliku da vidimo.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
tuberoza Novi član

Godina: 44 Broj poruka: 3 Mjesto: Beograd Raspolozenje: odlicno Datum upisa: 29.10.2008
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sub Nov 01 2008, 11:01 | |
| Mena,nisu "letece" nego su zalepljene za listove skroz. A sto se slike tice,pokusavala sam da je postavim,ali izgleda da je ovo suvise komplikovano za mene.Vrlo rado bih postavila jos koju sliku,ali...  |
|
 | |
agava počasni član

| Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Čet Feb 12 2009, 20:00 | |
| Evo da i ja stavim slikice svoje dvije nove kalanhoe  |
|
 | |
agava počasni član

| Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Čet Feb 12 2009, 20:01 | |
| |
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Čet Feb 12 2009, 21:52 | |
| I ja sam ih Agava gledala veceras,ali kako s ovom prije nisam imala bas lijepo iskustvo odlucila sam se za jednu drugu biljku  !! Jako su ti lijepe...sve najbolje s njima!! |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Pet Feb 13 2009, 12:10 | |
| Odgovor za Tuberozu
Ne unosi kalanhoju na toplo,ona mora da bude ne hladnom,ne na ledenom.Listovi mogu da otpadaju i zbog promene temperature i zbog bubica.Uzmi medicinski alkohol i rastvori ga sa vodom ,razblaži ga pa lepo vaticu u to i kreni ....obriši svaki list pažljivo, i stablo i posmatraj je par dana pa se javi.Ima još toga što bi mogla al da ne idemo topom na komarca možda ovo pomogne.[b] |
|
 | |
tuberoza Novi član

| Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Pet Feb 13 2009, 22:41 | |
| Slacko,hvala na savetu.Ti si izgleda jedina resila da me ne iskuliras za odgovor,posto sam bas "skoro" postavila pitanje.  Uspela sam da se otarasim tih dosada sa "skatoksom".Veliki pozdrav. |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sre Feb 25 2009, 13:41 | |
| Ovo je moja kako je izgledala skoro do prvih mrazeva. Nemam pojma jesam li je sacuvala jer nisam imala za nju mesta u kuci pa zimuje sa kaktusima  |
|
 | |
agava počasni član

| Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sre Feb 25 2009, 15:34 | |
| Prvo da ti poželim dobrodošlicu  ,a što se tiće kalanhoe prelijepa je  |
|
 | |
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sre Feb 25 2009, 22:19 | |
| Hvala, hvala  , nadam se da cemo se dugo druziti. Imam ja sto sta da pokazem, a JOS VISE da ucim od vas  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sre Feb 25 2009, 22:32 | |
| Lepa Kato dobrodoslica i od mene i sve pohvale za biljke..Kalanhoja ti je ekstra..Kod mene ni pojma o cvjetanju.. Moracu jednu kupiti sa cvjeticima  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
lepa kata počasni član

| Naslov: Re: Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) Sre Feb 25 2009, 22:44 | |
| Ova slika je od jesenas, ni moja sad ne cveta, eno je u zimovniku obesenih listica  , nadam se da ce se povratiti kad je zalijem. Ako ne ,nabavljam dve-tri nove raznih boja jer je zaista sjajna biljka i neumorno je cvetala celo leto. |
|
 | |
| | Kalanhoja (Kalanchoe blossfeldiana) | |
|