| | Živi kamen (Lithops hookeri) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Lithopsi Čet Apr 08 2010, 11:13 | |
| |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 29 Broj poruka: 389 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Pon Maj 10 2010, 16:01 | |
| Treba mi pomoc... Zivi kamen mi se presvukao dok je jos bio u kuci, sada je napolju ali je dobio neku crvenkasto-smedju boju, nije vise zelen. To mi se desilo i sa havortijama i alojama. U cemu je stvar? Previse sunca? P.S. Neki od njih su tek presadjeni, slab im je korijen. Hvala. |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Čet Maj 20 2010, 09:40 | |
| Pa sigurno od sunca.... hawortije vole senovito mada im sunce ne smeta ali dobiju malo crvenkastu boju , isto tako i lithopsi.... Jedino ako nisi imala period privikvanja biljaka na sunce pa su se opekli... znaci treba ih izneti kad je oblacno ili ih neko vreme drzati u blagoj seni pa posle na sunce ako zelis! |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 29 Broj poruka: 389 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Čet Maj 20 2010, 10:02 | |
| Hvala Aiwa. Izasli su vani kada je bilo oblacno i sunce imaju samo ujutro, do deset, jedanaest sati. Uslikacu ih da vidis. Cini mi se da nisu opeceni, samo malo porumenili!  |
|
 | |
BetiBup počasni član

| Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Čet Maj 20 2010, 10:58 | |
| Evo mojih "crvenih". Potamnile su mi i aloje i hawortija, ali ne toliko.  Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
mtrboj55 Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 9 Mjesto: Područje Bilogore Raspolozenje: kako kad Omiljena biljka: Najviše kaktusi i ovo ostalo sve. Datum upisa: 03.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Kaktus "živi kamen" Sre Avg 11 2010, 15:48 | |
| Ćao svima. Zna li netko gdje se može naručiti putem pošte kaktusi Lithops (živi kamen)? Tko obožava kaktuse mislim da me razumije ,prekrasni su i fenomenalno neobični,ako netko zna uljepšat će mi dan! |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 614 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Sre Avg 11 2010, 18:24 | |
| Želiš li sjeme ili biljke? Ovi šalju u sve zemlje, pa sretno.
http://www.conos-paradise.de/ |
|
 | |
Iain počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 713 Mjesto: Dublin, Irska Omiljena biljka: kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa: 18.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Sre Avg 11 2010, 23:47 | |
| Lithops optica rubra  |
|
 | |
Miriam aktivni član

Godina: 42 Broj poruka: 55 Mjesto: croatia Omiljena biljka: kaktusi i sukulenti Datum upisa: 08.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Čet Avg 12 2010, 19:29 | |
| | mtrboj55 :: | Ćao svima. Zna li netko gdje se može naručiti putem pošte kaktusi Lithops (živi kamen)? Tko obožava kaktuse mislim da me razumije ,prekrasni su i fenomenalno neobični,ako netko zna uljepšat će mi dan! | Pozdrav vidim da si iz Hrvatske pa imaš za kupiti ponekad bar je nedavno bilo u cvječarni Zrinjevac u Importane centru na glavnom kolodvoru u Zagrebu ako ideš koji put se zaleti dolje. Inače su Bešlićevi. Vidi stranicu" Kaktusi Bešlić" možeš naručiti poštom samo mislim da ti je minimalna narudžba za 100kn pa pogledaj njihov katalog. |
|
 | |
mtrboj55 Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 9 Mjesto: Područje Bilogore Raspolozenje: kako kad Omiljena biljka: Najviše kaktusi i ovo ostalo sve. Datum upisa: 03.08.2010 Zemlja: 
 | |
 | |
Iain počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 713 Mjesto: Dublin, Irska Omiljena biljka: kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa: 18.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Ned Sep 26 2010, 00:07 | |
| Uspio mi ja da procvjeta drugu godinu zaredom.  |
|
 | |
Poison_Ivy Novi član

Godina: 22 Broj poruka: 1 Datum upisa: 22.11.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Pon Nov 22 2010, 14:48 | |
| Hej, trebam malu pomoć... Evo prije 3 tjedna sam bila kupila malene lithopse i sve je bilo ok do prije par dana... Uočila sam da mi je njih par nabubrilo i raspucalo se... Izgleda kao da se počeo presvlačiti ali se oko tog dijela u sredini gdje se počinje presvlačiti, raskolio... Ako tko zna zašto se to događa, molim da mi odgovori jer sam zabrinuta... |
|
 | |
Iain počasni član

| Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Uto Nov 23 2010, 00:24 | |
| To je normalan proces dobivanja mladih listova. Stari pucaju i suse se. Ako se previse zalijeva moze doci i do duplog presvlacenja ili do truljenja korjena. |
|
 | |
freaky aktivni član

Godina: 25 Broj poruka: 78 Mjesto: crikvenica Omiljena biljka: ne mogu se odluciti.... Datum upisa: 31.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Ned Jun 05 2011, 11:38 | |
| Predivno cvjetaju lithopsi. Ja svog imam oko godinu dana,ali jos nije cvijetao smrc smrc  Imali smo neke radove u kuci pa su mi sve biljke morale van na terasu,tako i lithops i sad mu se nesto događa,ne znam sta i ne znam jel to dobro ili lose,presvlaci se na neki cudan nacin,stavit cu sliku pa molim nekoga da mi prevede sta to moj kamen misli.... Evo ovako je izgledao prije nekih mjesec dana,mozda malo vise,kad je poceo presvlacenje. Sve super,divno,krasno...on se presvlaci,a ja cvjetam od srece  a sad izgleda ovako: Sta mu je? Jel to normalno? |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1035 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Živi kamen (Lithops hookeri) Ned Jun 05 2011, 13:42 | |
| Ma on se samo razmnožava, ne brini ništa. Nemoj ga zalijevati dok se ne osuše stari listovi. A onda ga pomalo zalijevaj i malo prihrani. Oni vole kamenje i mislim da bi mu ih trebala malo dodati. Možda ne sad da ih ne ometaš u presvlačenju. Inače, kažu da kaktusi i sukulenti imaju, pored zimskog, i ljetno mirovanje. To je u avgustu, kad su velike vrućine. Tad ih treba prestati zalijevati i pustiti da se malo odmore (od rasta i cvjetanja). Tad se također mogu i presaditi. Sretno s njima. |
|
 | |
| | Živi kamen (Lithops hookeri) | |
|