|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Ned Feb 01 2009, 20:17 | |
| Pustit ce nebrini..Opet zavisi gdje ih drzis,ako su na hladnijem ide sporije..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Ned Feb 01 2009, 21:04 | |
| Ma draga Mena nemože im bit toplije u kuhinji su grije klima em se kuha ma kažem ja tvrdoglavi  |
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Uto Mar 31 2009, 16:44 | |
| |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Uto Apr 21 2009, 12:56 | |
| Njoj treba više svetlosti |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Čet Apr 23 2009, 14:32 | |
| Ja sam imala to cvijeće i jako mi je teško bilo za održavati --jako je spor tako da ga više nemam u kući dala sam mužu da ga odnese u svoju kancelariju. Jednostavno list mu moraš čekati dugo da izraste ali ja sam nestrpljiva sa takvim biljkama  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Uto Maj 26 2009, 18:29 | |
| Danas išla malo skitati i slučajno naletim na ovu jadnicu koja je tužno plakala u jednom hipermarketu  .Cijena bila sitnica,svega 7 km(3,50eura).Nadam se da će se kod mene oporaviti.Svaki savjet je dobrodošao,zato pomagajte  |
|
 | |
Marinela počasni član

Godina: 27 Broj poruka: 914 Mjesto: Torak Raspolozenje: Dobro Omiljena biljka: Uglavnom sve Datum upisa: 04.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Uto Maj 26 2009, 21:28 | |
| Moja ta velika hoja otisla u raj  |
|
 | |
anam aktivni član

Godina: 25 Broj poruka: 67 Mjesto: Novi Sad Datum upisa: 11.03.2009
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Uto Maj 26 2009, 21:55 | |
| Ja imam jednu veliku i par mladih... Stoje mi u polu senci i kad izadju napolje prosto polude. Zalivam ih ko i ostalo cvece kad se zemlja prosusi ,sad 1ned a posle i po 2 puta.. |
|
 | |
JeJa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 353 Mjesto: Beograd Raspolozenje: :) Omiljena biljka: ljiljani Datum upisa: 21.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Sre Maj 27 2009, 13:12 | |
| Evo iskopiranog teksta koji sam nekima poslala na pp. Hoya traži svetlost i samo svetlost! Dosta indirektnog svetla, najviše voli istočno jutarnje svetlo, koje može biti i direktno - bitno je da ne gori na suncu npr na južnoj ili jugo-zapadnoj strani. Kod moje prijateljice je nikao cvet iz pelcera koji je uzet sa moje biljke koja nije nikad cvetala.. i to u roku od dva meseca! Kod nje je stajao taj pelcer u butiku, u kutijici od margarina, na istočnoj strani -a izlozi veeeliki, i nije mnogo zalivala, da ne procuri na stakleni sto- tek da bude vlažna zemlja, nije ni prihranila. Bukvalno tri lista, pustila je bič i na vrhu cvet.. kad sam videla, htela sam onu moju baciti. Kod moje bake je stajala napolju u betonskoj žardinjeri, cele godine, ali to je na primorju, u hladovini od loze. Tu je bilo dosta indirektnih zraka svetlosti. Srećno i da nam svima procvetaju.  |
|
 | |
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Ned Jun 07 2009, 13:30 | |
| Evo moje stare  cvetala je pre 4 godine i od onda cuti. Mozda joj mesto bas i ne odgovara, zbog cirkulacije vazduha (iznad stepenista) ali sta cu nemam je kud  |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Ned Jun 07 2009, 15:39 | |
| |
|
 | |
JeJa počasni član

| Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Čet Jun 25 2009, 11:00 | |
| Inače ustanovila sam da se može razmnožiti i listom, to se desilo slučajno.  |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Pet Jun 26 2009, 20:46 | |
| |
|
 | |
JeJa počasni član

| Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Sre Jul 01 2009, 15:20 | |
| Jedan list koji je rastao nisko, skoro u zemlji otpao je sam, ja nisam primetila da se odvojio dok nisam presadjivala-ko zna kad se to desilo.. I pošto mu je zemlja bila blizu pustio je žile. Mozda je i prvo pustio žile pa se odvojio, uglavnom, kad sam presadjivala videh da je potpuno nezavisan. Sad imam još jednu biljku, doduše ko zna kad će to biti prava biljka, onako kako treba da izgleda. |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Hoya - vostani cvet Pon Jul 06 2009, 23:58 | |
| Pošto smo ustanovili da se hoya razvije iz jednog jedinog lista, koji je vlasnik najbliži Banoj Luci da mi pošalje jedan listić, javila bih adresu? P.S. Jako želim tu biljku u svojoj kolekciji.  |
|
 | |
|