| | Šta sijete ili sadite u baštama? | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Simica aktivni član

Broj poruka: 164 Datum upisa: 06.02.2008
 | Naslov: Šta sijete ili sadite u baštama? Pet Mar 28 2008, 17:38 | |
| Ja sam danas stavio neke sjemenke da naklijaju, a šta Vi radite u bašticama?  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pet Mar 28 2008, 19:11 | |
| Od povrča ,u svojoj bašti sijem samo,peršin i celer  |
|
 | |
vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Sub Mar 29 2008, 17:24 | |
| ja imam svasta u basti...posto imamo vikendicu u blizini banjaluke...od krompira do articoke....mada je tata tu glavni....  |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pon Apr 07 2008, 18:46 | |
| Da, tata je sigurno glavni za krompir. Šala, naravno. Ja nemam krompir i druge biljke za koje treba baš fizikaner. U mojoj porodici samo ja volim raditi oko biljaka  , a svi ostali se groze  . Tako da ja sijem, sadim samo ono što volim i za što ne trebaju mišići. Trenutni na otvorenom imam samo razne salate. A i blizu sam BL tako da mogu po krompir.  |
|
 | |
vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pon Apr 07 2008, 19:37 | |
| kod nas je fora da se nista ne prska....cak se i zlatica skida rucno...prava organska prizvodnja....zato i imamo sve....  |
|
 | |
admin Admin

Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pon Apr 07 2008, 19:52 | |
| Mi smo posijali za potrebe restorana radic (dve vrste),salate 2 vrste, rukolu (najvise) ,brokule... _________________  |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Ned Maj 04 2008, 14:55 | |
|  U mojoj baštici sve napreduje. Već smo pojeli mladi luk, salatu ( tj. razne sorte ), špinat itd. Bosiljak sam danas posijao. Sijem začine povremeno, tako cijele godine imam svježe začinske biljke. Nema puževa. PPostavio sam bakarni lim okolo moje baštice. Još malo da počnem saditi paprikice i paradajziće. Tikvice su super.  Imam nekoliko vrsta tivica. Kelerabe, krastavce - najviše volim sunčani potok, kornišone uopšte ne volim; mrkvu, peršin - samo lišćar... Imam divnu baštu. Baš sam je uredio za svoju dušu. Ovdje zemlja i nije kvalitetna, ali sam tlo u bašti dotjerao do savršensta. Nemam ni korov u bašti. Još malo dok otopli i počnem da jedem krastavčiće iz bašte  |
|
 | |
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Ned Maj 04 2008, 15:43 | |
| |
|
 | |
Dina počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 515 Mjesto: Sarajevo Raspolozenje: kako kad Datum upisa: 10.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pon Maj 05 2008, 19:03 | |
| uh ja vam svasta sijem od voca povrca cvjeca jos samo da pokusam i sa mesom mozda i uspijem  |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pon Jun 16 2008, 19:26 | |
| Grickam mahunice iz moje bašte. |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pet Mar 20 2009, 16:59 | |
| Sjemenke za ovu sezonu kupljene, a neke imam. |
|
 | |
Almightyme Član

Godina: 18 Broj poruka: 16 Omiljena biljka: Alokazija, Paprati , Lekovite biljke. Datum upisa: 31.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Sub Avg 01 2009, 21:11 | |
| Paradajz, male feferonke i crni luk, crvena sorta.  |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pet Avg 28 2009, 14:14 | |
| ukrasne tikvice sam samo onako zasadio da ne propadne sjeme i rodile su. Zašto ono što posijete iz šale uvijek bolje napreduje nego ono što stvarno uzgajate???? Ja volim patlidžan, ali ove godine je sve napalo te moje patlidžane. Te zuši, zlatica, plamenjača, pepelnica... Ima nešto i za ubrati, ali trebalo bi da imam vagon plodova a ne najlon kesicu.  |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Ned Dec 13 2009, 16:42 | |
| Evo "naletih" na ovu temu, pa pošto će uskoro (2-3 mjeseca) sezona ranog sijanja povrća, da krenem na vrijeme sa planiranjem za ovu godinu. Ja već par godina pokušavam sa povrćem i uvjek su rezultati drugačiji. Prije otprilike 4-5 godina sam posijala peršun i mrkvu i sve niklo, imala zalihe za cijelu zimu. Od tad sam sijala svake godine, nekad i po 2 puta, ali više mi nikad nije niklo. Mislila sam da je sjeme loše, probam u saksiji, nikne, posijem u baštu - ništa. Zna li neko šta bi mogao biti uzrok mojim neuspjesima. |
|
 | |
Simica aktivni član

| Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Sub Jan 02 2010, 15:43 | |
| Može biti da nije bilo vlage u zemlji kada je sijano. Slučaj sa mojim peršunom, proljeće bilo suvo i tek u jesen počeo nicati kada su pale kiše. Može se desiti da je zemlja bila hladna i da su sjeme napale truleži.
To su najčešća dva slučaja ako je već sijeme dobro i niče u saksiji |
|
 | |
| | Šta sijete ili sadite u baštama? | |
|