vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Uto Apr 12 2011, 09:30 | |
| za klijanje i nicanje kukuruza potrebne su vise temperature (15 stepeni bi bio neki optimum) pa se sije krajem aprila ako se radi o direktnoj sjetvi na otvorenom.......međuredni razmak je oko 70-80 cm a razmak unutar reda je od 12.5 do 30 cm. Gustina sjetve zavisi i od kvaliteta zemljišta i drugih faktora. Sjeme se sije na dubinu od 6 cm otprilike. |
|
novi sad Novi član

Godina: 30 Broj poruka: 9 Datum upisa: 27.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Čet Apr 28 2011, 14:33 | |
| gde da nadem seme ili rasad zelim da posadim tikvice .... Hvala! |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Pet Apr 29 2011, 08:47 | |
| Ja seme tikvica nabavljam u poljomarketu. Ove godine sam se odlucio za tamno zelene ( semenarna Ljubljana) i tikvice Beogradske (semenarncoop), Uzimao sam ranije ove vrste i svidele su mi se. |
|
wizardica Član

Godina: 52 Broj poruka: 36 Mjesto: zagreb Raspolozenje: ovisi o puno toga Omiljena biljka: đurđica, ljubičica, , mirisne stare ruže naših baka,ciklame, jorgovani. Datum upisa: 28.03.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Uto Maj 03 2011, 00:15 | |
| Pozdrav svima! Kako napreduje posijane rajčice? Kako vrt opčenito? |
|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Uto Maj 03 2011, 09:20 | |
| Rajčice su u cvetu i na nekoliko se poceo formirati plod Uspeo sam nabaviti papriku PINCIR F1 tako da cu uhvatiti seme ove vrste koja se odlikuje jednakom ljutinom celom duzinom a neogranicen broj plodova, bledo zute boje, duzine 25 do 30 cm. |
|
wizardica Član

Godina: 52 Broj poruka: 36 Mjesto: zagreb Raspolozenje: ovisi o puno toga Omiljena biljka: đurđica, ljubičica, , mirisne stare ruže naših baka,ciklame, jorgovani. Datum upisa: 28.03.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Šta sijete ili sadite u baštama? Uto Maj 03 2011, 13:20 | |
|  Hy Bubamarac, ti si sretan što već imašm plodove, ovdje kod nas u Zagrebu je podosta hladno pa se slabo razvijaju rajčice, još nisu spremne za presaditi u vrt.Naravno to se odnosi na nas koji nemamo plastenik..Mani hibride, lati se starih sorti povrča!  Posijala sam za 150 sadnica i kilave se negdje malo manje od polovice flanaca.Nabavila sam sve stare sorte od svukuda, jako sam sretna što sam od jednog vašeg sugrađanina s drugog portala dobila sjemenke ---novosadskog jabučara, ali ga nisam sijala jer je prekasno, budem iduče godine----Koje su još vaše autohtone sorte? |
|