|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 17:27 | |
| Adeniumi izgledaju baš zdravo. Nadam se da ćeš uspjeti i da će ti narasti veliki. |
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 18:01 | |
| Kole, odlični su. I tvoji Beti. Ni meni baš ne uspijevaju, ali se ja ne predajem  |
|
 | |
Miriam aktivni član

Godina: 42 Broj poruka: 55 Mjesto: croatia Omiljena biljka: kaktusi i sukulenti Datum upisa: 08.08.2009 Zemlja: 
 | |
 | |
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 22:22 | |
| |
|
 | |
Miriam aktivni član

Godina: 42 Broj poruka: 55 Mjesto: croatia Omiljena biljka: kaktusi i sukulenti Datum upisa: 08.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Sub Maj 22 2010, 17:53 | |
| |
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Adenium obesum Sub Maj 22 2010, 19:14 | |
| Miriam, da li bi bila ljubazna da uslikas adenijum i svoj prst i pokazes nam dokle da odsijecemo vrh da bi se biljka razgranala.  Ja cu svoje definitovno sisati, ako me naucis! Vise volim da bude malena a razgranata. Hvala!  |
|
 | |
Miriam aktivni član

| Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 13:13 | |
| [quote="BetiBup"]Miriam, da li bi bila ljubazna da uslikas adenijum i svoj prst i pokazes nam dokle da odsijecemo vrh da bi se biljka razgranala.  Ja cu svoje definitovno sisati, ako me naucis! Vise volim da bude malena a razgranata. Hvala! odrežeš negdje oko 2 cm iznad trbuščića ubi me ali ne mogu se sjetiti kako sam stavljala slike na ovaj forum ali možeš vidjeti na kaktusima i sukulentima forumu u rubrici vrste sukulentnih biljaka pod temom adenium obesum  Uploaded with ImageShack.us evo kako je to napravio jedan naš član i evo kako sad izgledaju  Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 14:46 | |
| Miriam super su se razgranali,ali ja ova moja tri starija nikako nemogu da sjecnem,,kako mi nisi bliza da to uradis umjesto mene.. Beti ce vidim to da uradi cim bude prilika za to.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Miriam aktivni član

| Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 16:11 | |
| | mena :: | Miriam super su se razgranali,ali ja ova moja tri starija nikako nemogu da sjecnem,,kako mi nisi bliza da to uradis umjesto mene.. Beti ce vidim to da uradi cim bude prilika za to.. | Nisi jedina i ja nisam svoje ali ću obavezno slijedeće godine jer želim da se razgranaju. iako mi se jedan počeo i sam granati valjda ovisi o vrsti mislim "milk shake" Kad odsjećeš vrh osuši papirnom maramicom ranu i kao što vidiš ništa im se neće desiti osim grananja. |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 18:24 | |
| Ja to nemogu,nemam srca i gotovo  kako sporo rastu i kako su njezni bolje je njima ovako.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 22:18 | |
| Nesrecna Beti je vec jednom adenijumu nenamjerno otkinila prvi par listica, pa se i to moze racunati kao "sjeckanje"! Vidim da ipak moram sacekati sa sjeckanjem da oni malo ojacaju i zaoble se. Mirijam, mnogo ti hvala! |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Adenium obesum Pet Maj 28 2010, 21:56 | |
| Ne slazem se da se adenijumi seku dok su mlade biljke  njima treba puno svetla i granace se bez problema Ovo drasticno kasapljenje je strasno  biljke vrse fotosintezu preko listova  oni koji nisu u mogucnosti da biljkama pruze u septembru i oktobru bar slicne uslove kao u avgustu mogu da ostanu bez istih Shvatite da su ovo biljke dugog i suncanog dana , da njima treba puno toplote bar u prve 2 godine da ne bi zakrzljali i da bi nam bili " lepi i debeli " |
|
 | |
Miriam aktivni član

| Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 30 2010, 12:52 | |
| |
|
 | |
kelta počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1025 Omiljena biljka: ruza Datum upisa: 30.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 30 2010, 13:28 | |
| Neka clanovi objasne jedni drugima u kojim se vremenskim zonama nalaze, i kakva je klima gdje...ja ne bih poslusala savjet nekoga iz Afrike ili sa Floride npr ...a sumnjam i da teta iz Norveske ima uslove kao mi  ps. ovo nije kritika, samo razmjena razlicitih iskustava u okviru jedne teme...sto je dobro! |
|
 | |
Miriam aktivni član

| Naslov: Re: Adenium obesum Ned Maj 30 2010, 14:43 | |
| | kelta :: | Neka clanovi objasne jedni drugima u kojim se vremenskim zonama nalaze, i kakva je klima gdje...ja ne bih poslusala savjet nekoga iz Afrike ili sa Floride npr ...a sumnjam i da teta iz Norveske ima uslove kao mi 
ps. ovo nije kritika, samo razmjena razlicitih iskustava u okviru jedne teme...sto je dobro! | Naravno ali adenium u evropskom dijelu ne možeš uzgajati vani ni na jadranu a ni u Norveškoj ali žena ima ostakljeni prostor i to što su joj procvali nakon jedne i neki nakon tri godine već dovoljno govori o mjestu gdje ih drži ali stvarno izgledaju ko štapovi pošto imam 18 komada ništa me ne košta da neke sjecnem a jedan mi se oštetio dok je još bio sijanac mačak mi lego na njih taj se odmah razdvojio i sad raste na dvije strane. |
|
 | |
|