|
|
| Autor | Poruka |
|---|
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Ideje... Ned Maj 17 2009, 16:35 | |
| Rez,dok se ne osuši možeš zaštititi prežvakanom gumom,važno je da bude dobro užvakana da se lako razvlači i da nema šećera u sebi.Razvučeš preko celog reza i malo uhvati i ivice sa strane,posle ćeš lako to skinuti .OVO JE ZA DEO SA KOGA JE REZNICA:Za samu reznicu nemoj zatvarati površinu reza nego u vodu u kojoj se žili,mada je bolji vlažan pesak,stavi komad ćumura i budi bez bige,neće se ubuđati niti će ga napasti sluz.Možeš rez zatvarati i svećom i kalemarskim voskom. |
|
 | |
vaska27bl Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 2 Datum upisa: 17.05.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Pon Maj 18 2009, 08:25 | |
| Hvala mnogo na savjetu, vec danas cu to uraditi i nadam se da ce nam biljke prezivjeti... :-))) |
|
 | |
dacapd Novi član

Godina: 32 Broj poruka: 11 Datum upisa: 15.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Avg 15 2009, 20:23 | |
| | vaska27bl :: | | Dobar dancic! Molim vas da mi pomognete po pitanju presadjivanja JUKE. Sestra mi je odrezala jednu granu i stavili smo je u vodu da pusti zile da bih je ja mogla zasaditi. Nakon koliko vremena bih je otprilike mogla zasaditi, kao i kako bi trebalo da se zaštiti taj odrezani dio stabla? Hvala vam mnogo |
Ja sam od velike juke uzela mladi izdanak sa strane i presadila direktno u zemlju, bez vode i pustanja žila. I moje iskustvo je pozitivno. Jako brzo je postala velika i lijepa biljka. |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Avg 15 2009, 21:59 | |
| |
|
 | |
mamaa Član

Godina: 33 Broj poruka: 21 Datum upisa: 29.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Avg 29 2009, 18:49 | |
| za zatvaranje rana na biljkama od rezidbe ako nemate ništa pri ruci posluže i obićne šibice- upalimo i na brzinu dok glavica još izgara prođemo po rani- isprobano djeluje |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Uto Sep 22 2009, 19:59 | |
| Navodnjavanje kap po kap u velikim saksija moze da se izvede sa plasticnim flasama od 2 litre..Ostavi se cep na flasi i na cepu izbusimo rupicu zagrijanim ekserom,dno flase odsjecemo i flasu stavimo u zemlju da je cep dole,dolijemo vodu i biljka uzima vodu koliko joj treba..Ovo je idelno rjesenje ako smo par dana otisli od kuce..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
dzomba77 počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 1007 Mjesto: Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka: ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa: 20.08.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Uto Sep 22 2009, 21:26 | |
| |
|
 | |
ocujato1 Novi član

Godina: 42 Broj poruka: 11 Mjesto: osijek Raspolozenje: uvijek vedro sa osmijehom Datum upisa: 23.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: žarulji precizno otkinite limić oko nje i žarnu nit, Sub Okt 24 2009, 00:04 | |
| NEŠTO LIJEPO I KORISNO
Žarulje koje ste mislili baciti,nemojte,nježno im odstranite limić oko njih,žarnu nit izvucite i malim kliješticama (za modeliranje žice) očistite grlo ,sipajte vode unutra,stavite pelcer tj.mladicu koja treba pustiti korijenje da se kasnije posadi,za to vrijeme puštanja korijenja stvite tako žarulje kao ukras u prostorije gdje boravite,da ne zaboravim doljnji dio žarulje stavite na sviječnjak za lučice kao podlogu da se ne izlije voda ,razne kombinacije malih plitkih sviječnjaka sa žaruljama i biljkama izgleda super....(još nikako da stavim slike.) |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Okt 24 2009, 07:09 | |
| Ocujato dobro nam dosla i dugo se druzila sa nama...Ideja ti je super..  |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Okt 24 2009, 08:06 | |
| | ocujato1 :: | NEŠTO LIJEPO I KORISNO
Žarulje koje ste mislili baciti,nemojte,nježno im odstranite limić oko njih,žarnu nit izvucite i malim kliješticama (za modeliranje žice) očistite grlo ,sipajte vode unutra,stavite pelcer tj.mladicu koja treba pustiti korijenje da se kasnije posadi,za to vrijeme puštanja korijenja stvite tako žarulje kao ukras u prostorije gdje boravite,da ne zaboravim doljnji dio žarulje stavite na sviječnjak za lučice kao podlogu da se ne izlije voda ,razne kombinacije malih plitkih sviječnjaka sa žaruljama i biljkama izgleda super....(još nikako da stavim slike.) |
Zarulje se mogu iskoristiti i za izradu zanimljivih aranzmana.
 |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Ideje... Sub Okt 24 2009, 22:34 | |
| Ovo je bes zanimljivo super ideja bubamarac. |
|
 | |
ocujato1 Novi član

Godina: 42 Broj poruka: 11 Mjesto: osijek Raspolozenje: uvijek vedro sa osmijehom Datum upisa: 23.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: sviđa mi se .mada mi izgleda jako teško to sam napraviti Ned Okt 25 2009, 23:14 | |
| možda su to već kupljene žaruljice,jer mislim da je nemoguće skinuti kapicu sa nje a da okolo limić ostane cijeli i da se žarna nit skine..tko zna....ali sad me interesira hoće li netko posaditi nešto unutra ,da vidimo kako će rasti |
|
 | |
|