|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Gost Gost

| Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Čet Mar 25 2010, 20:16 | |
| Meni je božur nedostižan! Valjda ću jednom doći do njega, najlepši mi je onaj rozi i bordo na slici.  |
|
 | |
branka počasni član

Godina: 44 Broj poruka: 329 Datum upisa: 19.07.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Čet Mar 25 2010, 20:21 | |
| Volim bozure jer lepo mirisu a cvet im je predivan. Ove godine ponovila sam se sa dva drvenasta a imam roza i nadam se crveni mada jos nije procvetao kod mene. Nego htela sam vam ispricati jednu zanimljivost u vezi rozog.Bio je posadjen kao mala lukovica i nisam ni znala koja je boja jer je dobijen kao poklon i tako jednoga dana majstor koji je cistio kamenac iz bojlera bacio je taj kamenac blizu njega.Posle toga pocele neke kise pa ja bila zauzeta uglavnom taj kamenac nisam stigla skloniti.Ostao je on tako da bi moj bozur procvetao sledece godine u beloj boji sa zutom sredinom,caroban miris,cvet lep sve super!Sledece godine bio je pola beo pola roza e a videcemo sta ce ove godine od njega biti! |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 50 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Čet Mar 25 2010, 21:02 | |
| Stvarno interesantno dali si se setila da slikas? |
|
 | |
lily54 Novi član

Godina: 57 Broj poruka: 6 Mjesto: Tesanj Raspolozenje: odlicno Omiljena biljka: sve sto cvjeta Datum upisa: 19.03.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pet Apr 02 2010, 17:25 | |
| Bingo,moj bozur kupljen ove godine nice sa cvijetom , iako kazu da prve godine ne cvjeta, a roza sam isto posadila ali niceu samo listovi |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pet Apr 02 2010, 18:37 | |
| šta si mu pjevala pa tako pozurio, super i ja se radujem sa tobom. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pet Apr 02 2010, 21:59 | |
| Jeeee kupio sam pozamašan koren rozog božura na pijaci s mamom, krenuo je već bio je iz više delova posadio sam ih blizu jedno drugog, pa ćemo videti šta će biti, a šta čujem da ne cveta prve godine od sadnje?  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | |
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Sub Apr 03 2010, 22:13 | |
| Super! A da li mora baš duboko da se ukopa? jer je meni prodavac rekao da treba oko pola metra u zemlju, ja ga nisam tako posadio duboko jer jadan ne bi možda ni mogao da iznikne.  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pon Apr 05 2010, 14:37 | |
| | Shidoshi :: | Super! A da li mora baš duboko da se ukopa? jer je meni prodavac rekao da treba oko pola metra u zemlju, ja ga nisam tako posadio duboko jer jadan ne bi možda ni mogao da iznikne.  |
Nipošto toliko duboko zasaditi. Neznam koliki je gomolj.Ako su mladi izboji već krenuli ideš onoliko duboko da ti oni vire pomalo iz zemlje.Dakle,gomolj da je prekriven otprilike 1-2 cm sa zemljom... |
|
 | |
Zdravka počasni član

Godina: 50 Broj poruka: 354 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa: 09.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pon Apr 05 2010, 22:32 | |
| Ni ja moje nisam dublje zasadila i tako su prezimili i sad im je stabljika visine oko desetak santimetara, nema potrebe da se sade tako duboko. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Pon Apr 05 2010, 23:49 | |
| Hvala vam svima na odgovorima. Ne znam što mi je onaj čovek rekao da ga tako duboko ukopam.  |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Sre Apr 07 2010, 19:38 | |
| |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2043 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Sre Apr 07 2010, 22:22 | |
| Super fany!Moji tek niču,a cvijeta nema ni u planu!Čak ni kod onih starih a ne kod ovog novog! |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Čet Apr 08 2010, 07:25 | |
|  ovo je slikano pre nekoliko dana, sada su ponici i veći i imaju pupoljke. |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Bozur - Poenia sp. Čet Apr 08 2010, 22:40 | |
| A koja je boja? Bela možda? |
|
 | |
|