PrijemPortalliGalerijaFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj senaš blogPristupi
Zadnje teme
» moj vrt i dvorište
Juče u 22:39 od acer69

» NERMANIN cvijetnjak
Juče u 16:52 od nermana

» Achimenes grandiflora
Čet Maj 24 2012, 14:23 od zoraz

» KAFIĆ
Sre Maj 16 2012, 12:50 od Tija

» Apatinski rit-Gornje Podunavlje
Sre Maj 16 2012, 10:14 od Smisaonik

» Hosta
Uto Maj 15 2012, 23:08 od admin

» Musa sp. Banane
Uto Maj 15 2012, 08:04 od voki

» Moji kaktusi i sukulenti
Pet Maj 11 2012, 21:54 od Iain

» plavi krastavac
Uto Maj 08 2012, 15:23 od kelta

Naj aktivnije teme
-Moja kuća puna cvijeća
Arhiva..
Čestitke(arhiva)2008-2011
Arhiva..
KAFIĆ
mala skromna džungla
Moje omiljene biljke -Kaktusići...!!!
Moje biljkice--Mena
moje ljubimice
moje biljke
Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga
Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36

Delite | 

Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
djeka
počasni član
počasni član

Ženski
Blizanci Godina: 48
Broj poruka: 631
Mjesto: Svilajnac
Omiljena biljka: bugenvilia
Datum upisa: 12.11.2007
Zemlja:

PočaljiNaslov: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Uto Apr 01 2008, 19:20

Ovo je jedna veoma lepa egzoticna biljka jocolor
Mada se moja malo ofucala Embarassed ali ipak se sprema da cveta, danas je izasla napolje
Nazad na vrh Ići dole
djeka
počasni član
počasni član

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Uto Apr 01 2008, 19:22

a evo i jedne slikice sa neta kako to moooze lepo da izgleda
Jedino sto vam nemogu docarati je njen predivan miris veildance veildance
Nazad na vrh Ići dole
Kole
počasni član
počasni član

Ženski
Ribe Godina: 31
Broj poruka: 621
Mjesto: Bajina Basta
Datum upisa: 30.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Ned Apr 06 2008, 15:18

Ma djeka nemoj da brineš sad će se ona oporaviti, proleće dolazi više sunca to je ono što biljke vole. Očekujemo da uskoro postaviš nove slike tvoje ljubimice veildance
Nazad na vrh Ići dole
djeka
počasni član
počasni član

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Pet Maj 30 2008, 22:23

Alisa, evo kako moja biljka izgleda sada u cvetu, malo se oporavila, jer je imala najezdu CP, ali posluzice za tvoju indentifikaciju Smile

Nazad na vrh Ići dole
alisa
moderator
moderator

Ženski
Broj poruka: 2066
Datum upisa: 24.02.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Pet Maj 30 2008, 22:37

da djeko,vec sam to napisala na temi zbunje,to je taj jasmin,i ja danas imam par cvijetica i identicni su i pupovi i list i cvijet....nego do kada traje vrijeme cvetanja ovog jasmina Laughing
Nazad na vrh Ići dole
mena
moderator
moderator

Ženski
Bik Godina: 37
Broj poruka: 3873
Mjesto: Ugljevik
Omiljena biljka: Exoticus
Datum upisa: 22.02.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Sub Maj 31 2008, 08:24

affraid Sto je ovo lijepo,,,,sve pohvale...
Nazad na vrh Ići dole
http://cocobella.netgoo.org
djeka
počasni član
počasni član

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Sub Maj 31 2008, 13:51

Sto je biljka starija, mislim da i duze cveta. Moja cveta vec nekih 15 dana i mislim da ce jos toliko cvetati. Jos se prave pupoljci. Ova biljka je stara nekih 6-7 godina. Zimi je unosim unutra i prezimljava na nekih 5-6 stepeni sa smanjenim zalivanjem.
Postoje i misljenja da ona moze prezimeti napolju. Ali u tom slucaju ona bi skroz izgubila nadz emni deo i u prolece bi mozdaaa krenula iz korena Crying or Very sad ali u tom slucaju nikako nebi mogla ovako bujno da poraste i tako obilno cveta. A ako su mrazevi malo jaci mozda i propadne skroz, pa zato ja ne pokusavam da rizikujem, sto bih rekla NEMAM BILJKE ZA BACANJE. Wink
Nazad na vrh Ići dole
mena
moderator
moderator

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Čet Avg 28 2008, 08:34

Posto sam dobila pelcere od nase clanice,ja sam to lijepo posadila u flasu,kao pod broj
1.da ima vlagu,to je ono umjesto vrecice na saksiji
2.da ja lijepo vidim korjencic,naravno ako to uspije
3.otvaram flasu,svaki dan po nekih pola sata..
E sad mi kazite jel to ok.. geek

Kole
počasni član
počasni član

Ženski
Ribe Godina: 31
Broj poruka: 621
Mjesto: Bajina Basta
Datum upisa: 30.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Uto Sep 02 2008, 14:53

Djeka prelepe su ti biljke veildance veildance veildance
Nazad na vrh Ići dole
mena
moderator
moderator

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Pon Nov 10 2008, 21:18

Pisala 28.avgusta i ovaj jasmin jos nije pustio zile.
Jel to normalno,meni nije.. Question

ema
počasni član
počasni član

Vaga Godina: 40
Broj poruka: 1059
Mjesto: Sanski Most
Datum upisa: 22.01.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Pon Nov 10 2008, 21:35

I ja sam isto uradila. I sad čekam. Ali ne tako dugo kao ti.
Nazad na vrh Ići dole
mena
moderator
moderator

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Uto Nov 11 2008, 20:51

Ema izgleda da ces cekati kao i ja Sleep
Nisam imala tvrdoglaviju biljku,znaci listici svi ok,ali zila nigdje..

djeka
počasni član
počasni član

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Sre Nov 12 2008, 20:35

Ako je nesto tesko uziliti, onda je to on scratch Jer znam iz iskustva, a davala sam i davala pelcere i retko kome se uzili.
Ali Mena, ako su mu listici ok. onda ti jos mozes da se nadas, jer stvarno mu treba mnogo vremena da se uzili. Meni je vecinom odmah propadao Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
mena
moderator
moderator

Ženski
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Sre Nov 12 2008, 21:44

Listici su u dobrom stanju,bolje receno nista se nisu promjenili i stoje kao prvog dana..
Cekacu i vidjecu dal cu uspjeti..

jasminaaa
počasni član
počasni član

Ženski
Rak Godina: 39
Broj poruka: 890
Mjesto: Sarajevo
Datum upisa: 14.12.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides   Pet Jan 23 2009, 23:16

Eeeee,prelijep je taj jasmin,ustvari trachelospermum jasminoides.A kako tek mirišeeeee.Prelijepo.I moj je izgledao kao i kod Djeke.Svake zime ga unosila pa na proljeće opet napolje i tako nekoliko godina.Skoro bi mu opalo svo lišće zimi a na proljeće ponovo olista.Bio je posađen u jednu poveliku saksiju i baš je bila nezgodna za nositi.Ove godine,ustvari prošle,negdje na proljeće odlučim da ga presadim napolje.Bila mi došla Alisa i hajde da mi pomogne jer je ogroman.Jedva smo ga izvukle iz saksije jer zemlje skoro da i nije više bilo nego samo korijenje.Naravno kada smo ga izvukle,uzmem lopatu i jedan dio odrežem(jer nije moglo drugačije toliko se bilo uplelo)i poklonim Aliju.Drugi dio smo posadile i primio se.Pred zimu sam ga dobro umotala jer mu je ovo prva zima da je ostao napolju.I sada jedva čekam proljeće ....Ovako trenutno izgleda

Nazad na vrh Ići dole

Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 7Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: Drveće i žbunje :: Egzotične vrste-