| | Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Uto Apr 01 2008, 19:20 | |
| Ovo je jedna veoma lepa egzoticna biljka Mada se moja malo ofucala  ali ipak se sprema da cveta, danas je izasla napolje  |
|
 | |
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Uto Apr 01 2008, 19:22 | |
| a evo i jedne slikice sa neta kako to moooze lepo da izgleda Jedino sto vam nemogu docarati je njen predivan miris  |
|
 | |
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Ned Apr 06 2008, 15:18 | |
| Ma djeka nemoj da brineš sad će se ona oporaviti, proleće dolazi više sunca to je ono što biljke vole. Očekujemo da uskoro postaviš nove slike tvoje ljubimice  |
|
 | |
djeka počasni član

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Pet Maj 30 2008, 22:23 | |
| |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Pet Maj 30 2008, 22:37 | |
| da djeko,vec sam to napisala na temi zbunje,to je taj jasmin,i ja danas imam par cvijetica i identicni su i pupovi i list i cvijet....nego do kada traje vrijeme cvetanja ovog jasmina  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Sub Maj 31 2008, 08:24 | |
|  Sto je ovo lijepo,,,,sve pohvale... |
|
 | |
djeka počasni član

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Sub Maj 31 2008, 13:51 | |
| Sto je biljka starija, mislim da i duze cveta. Moja cveta vec nekih 15 dana i mislim da ce jos toliko cvetati. Jos se prave pupoljci. Ova biljka je stara nekih 6-7 godina. Zimi je unosim unutra i prezimljava na nekih 5-6 stepeni sa smanjenim zalivanjem. Postoje i misljenja da ona moze prezimeti napolju. Ali u tom slucaju ona bi skroz izgubila nadz emni deo i u prolece bi mozdaaa krenula iz korena  ali u tom slucaju nikako nebi mogla ovako bujno da poraste i tako obilno cveta. A ako su mrazevi malo jaci mozda i propadne skroz, pa zato ja ne pokusavam da rizikujem, sto bih rekla NEMAM BILJKE ZA BACANJE.  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Čet Avg 28 2008, 08:34 | |
| Posto sam dobila pelcere od nase clanice,ja sam to lijepo posadila u flasu,kao pod broj 1.da ima vlagu,to je ono umjesto vrecice na saksiji 2.da ja lijepo vidim korjencic,naravno ako to uspije 3.otvaram flasu,svaki dan po nekih pola sata.. E sad mi kazite jel to ok..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Uto Sep 02 2008, 14:53 | |
| |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Pon Nov 10 2008, 21:18 | |
| Pisala 28.avgusta i ovaj jasmin jos nije pustio zile. Jel to normalno,meni nije..  _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
ema počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1059 Mjesto: Sanski Most Datum upisa: 22.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Pon Nov 10 2008, 21:35 | |
| I ja sam isto uradila. I sad čekam. Ali ne tako dugo kao ti. |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Uto Nov 11 2008, 20:51 | |
| Ema izgleda da ces cekati kao i ja Nisam imala tvrdoglaviju biljku,znaci listici svi ok,ali zila nigdje.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
djeka počasni član

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Sre Nov 12 2008, 20:35 | |
| Ako je nesto tesko uziliti, onda je to on  Jer znam iz iskustva, a davala sam i davala pelcere i retko kome se uzili. Ali Mena, ako su mu listici ok. onda ti jos mozes da se nadas, jer stvarno mu treba mnogo vremena da se uzili. Meni je vecinom odmah propadao  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Sre Nov 12 2008, 21:44 | |
| Listici su u dobrom stanju,bolje receno nista se nisu promjenili i stoje kao prvog dana.. Cekacu i vidjecu dal cu uspjeti.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides Pet Jan 23 2009, 23:16 | |
| Eeeee,prelijep je taj jasmin,ustvari trachelospermum jasminoides.A kako tek mirišeeeee.Prelijepo.I moj je izgledao kao i kod Djeke.Svake zime ga unosila pa na proljeće opet napolje i tako nekoliko godina.Skoro bi mu opalo svo lišće zimi a na proljeće ponovo olista.Bio je posađen u jednu poveliku saksiju i baš je bila nezgodna za nositi.Ove godine,ustvari prošle,negdje na proljeće odlučim da ga presadim napolje.Bila mi došla Alisa i hajde da mi pomogne jer je ogroman.Jedva smo ga izvukle iz saksije jer zemlje skoro da i nije više bilo nego samo korijenje.Naravno kada smo ga izvukle,uzmem lopatu i jedan dio odrežem(jer nije moglo drugačije toliko se bilo uplelo)i poklonim Aliju.Drugi dio smo posadile i primio se.Pred zimu sam ga dobro umotala jer mu je ovo prva zima da je ostao napolju.I sada jedva čekam proljeće ....Ovako trenutno izgleda  |
|
 | |
| | Trachelospermum jasminoides -syn. Rhynchospermum jasminoides | |
|