| | Paprat Asplenium nidus avis | |
|
| Autor | Poruka |
|---|
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Paprat Asplenium nidus avis Sre Apr 02 2008, 10:02 | |
| Listovi su joj svetlo zeleni, pomalo kozasti i imaju smedje zile koje se pruzaju duzinom lista, a posebno su izrazene pri dnu i na poleđini lista. Ja vec nekoliko dana imam ovu vrstu paprati i jako mi se svidja. Koliko sam pronaso na netu nije teska za uzgajanje. Evo jedne slike sa neta dok ne uslikam moju.  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sub Jun 28 2008, 09:18 | |
| Ova vrsta paprati mi se jako svidja.. Fanki kako napeduje paprat? |
|
 | |
bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Jul 02 2008, 18:28 | |
| Asplenium me je odusevio. Extra ga je posmatrati kako polako iz sredista biljke nepreduju novi listovi. Moj nije izlozen suncevoj svetlosti to jest nalazi se u hladovini, zalevam ga svako vece.  Gledajuci po netu da saznam nesto vise o mom aspleniumu naisao sam na jos jednu vrstu koja mi se jako svidela pa sam u potrazi za Asplenium scolopendrium. To je vrsta koja raste u basti i prezimljuje u zemlji, kad ga nabavim pokrecem temu i o njemu  |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Jul 02 2008, 18:59 | |
| Funky prestani da tragas za bastenskim  samo opomeni zaboravnu baku u prolece da ti ga posaljem  Ja sam mog bastnskog posadila tek ovog proleca donela mi je mama iz manastira Kriva Rijeka  i mogu ti rec sporac je kao i nidus i trazi visok procenat vlage  ali prezvece valjda  |
|
 | |
bubamarac moderator

| Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Jul 02 2008, 19:10 | |
|  vec sam smislio mesto gde bi bilo najpogodnije da se posadi  Hvala baba |
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Jul 02 2008, 22:35 | |
| fankyboy ja svoju paprat imam već 4 godine i nije zahtjevna biljka.voli puno vlažno tlo i hladovinu nemoj je samo stavljati na promahu i u ljetno doba je svaki dan prskaj i biće sve ok |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Uto Jul 15 2008, 10:06 | |
| Da vam predstavim i ja mog asplenijuma nije bas sjajan ko sto je bio dok nisam nabavila macu koja je luda za njegovim listovima  |
|
 | |
suzana Član

Godina: 40 Broj poruka: 42 Datum upisa: 13.05.2008
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Uto Jul 15 2008, 14:02 | |
| Znaci mace ozdravilo  |
|
 | |
baba počasni član

| Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Uto Jul 15 2008, 21:54 | |
| |
|
 | |
slacko počasni član

Godina: 55 Broj poruka: 570 Mjesto: Nish Raspolozenje: taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka: jatropa podagrica Datum upisa: 29.02.2008
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Jul 16 2008, 08:24 | |
| pa nismo nishta ni rekli na broj,mozda i bi da smemo. Moju paprat kupljenu prosgl godine sam ja zasadila u bashtu pre mesec i po ,sve je obnovila listone i zasad super ide (pu,pu)Videcu shta cu kad zhladni,nekako cu se snaci s njom. |
|
 | |
suzana Član

Godina: 40 Broj poruka: 42 Datum upisa: 13.05.2008
 | |
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Feb 18 2009, 09:58 | |
| Da cujem sta vam je sa ovom paprati,posto mi je na spisku a ima da se kupi i nije skupa..Ostale samo dvije saksije po 2.50 eura.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
bubamarac moderator

| Naslov: Re: Paprat Asplenium nidus avis Sre Feb 18 2009, 10:07 | |
| Ja sam jednu ubio sa previse vode, zemlja ne treba da im bude ni prevlazna ali ni suva, vole orosavanje i sa njima nema vecih problema. |
|
 | |
| | Paprat Asplenium nidus avis | |
|