|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3872 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Nov 02 2009, 18:09 | |
| Jedan je otisao a drugi je ok.. |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Nov 02 2009, 18:19 | |
| Ja bas nema srece sa sejanjem  ne smem ni da napisem kolko puta sam sejala i nece , pa nece  ove godine cu da probam iz reznice pa ako i to ne bude htlo kupicu biljke  |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: žutilovka (cytisus) Sre Jan 27 2010, 19:51 | |
| ovo je super grm,ja sam prošle godine nabavila bijeli i crveni ,jeste da sam pokasno kupila kad je cvatnja bila pri kraju.kažu da najbolje cvjeta u martu.nisam smjela ostaviti ga napolju da prezimi , pa sam ga smjestila u garažu, i neki dan pogledam super počeo da lista i nadam se u martu da procvjeta.samo neznam kako se razmnožava rado bi napravila još koji grm. |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Čet Apr 29 2010, 17:00 | |
| Proletos sam kupio šarenka sa žuto-crvenim cvetovima, međutim pupoljci su svi crveni, jedva čekam da procveta da vidim da li su cvetovi crveni ili šareni. |
|
 | |
voki počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 1771 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Sre Maj 05 2010, 10:00 | |
|  trebalo je da cveta ovako a on je u stvari ovakav  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2043 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Sre Maj 05 2010, 12:00 | |
|  Ništa čudno,često se desi da je na slici jedna boja,biljke,a procvjeta druga!Lijep je i u ovoj boji,bitno je da cvjeta,pa kako god!  |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pet Avg 20 2010, 07:00 | |
| ako je netko razmnažao citizus putem reznica molim za objašnjenje i sve moguće savjete oko toga.... da li kasno za taj postupak sada?? pozdrav |
|
 | |
BURKO aktivni član

Godina: 64 Broj poruka: 110 Mjesto: Zagreb Raspolozenje: promjenjivo sa sunčanim razdobljima Omiljena biljka: kaktusi, orhideje i ostalo Datum upisa: 05.08.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Sub Avg 21 2010, 11:38 | |
| Hajde, moji forumaši javite se! Ne mogu vjerovati da se baš nitko od vas nije uhvatio u koštac sa reznicama citizusa pa da mi kaže što, kada i kako. Plizzzzz javite se |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3872 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pet Avg 27 2010, 21:17 | |
| | BURKO :: | ako je netko razmnažao citizus putem reznica molim za objašnjenje i sve moguće savjete oko toga.... da li kasno za taj postupak sada?? pozdrav |
Burko nista te nekosta da probas,ja sam uvjek za tu opciju,pa ako hoce,hoce,ako ne sta cu mu ja..Samo ti zakini male grancice,pa u malecke saksije i vrecicu preko toga,ima da se ozili. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pet Avg 27 2010, 22:12 | |
| Hvala mena na poticaju. Svakako ću napraviti nešto ali bih se bolje osjećala da znam kako i s kojeg djela grma odsjeći reznicu, koliko mekanu tj odrvenjelu itd. itd.... moram priznati da nisam majstor za reznice osim što mi školica pelargonija uspjeva.. iako mislim da kod njih nemožeš promašiti... Evo mojeg citizusa dvobojnog žuto-bijelog iz jednog stabla.  [/[URL=http://img411.imageshack.us/my.php?image=img1422r.jpg]  |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Ned Avg 29 2010, 19:23 | |
| Uzmi neke manje i poludrvenaste pa probaj.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 614 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Avg 30 2010, 14:46 | |
| Mena je u pravu. Grančice za ožiljavanje (uopšteno za sve drvenaste biljke) trebaju biti poludrvenaste. Pročitala sam da traje malo duže dok grančice ne počnu davati znake da su se ožilile, tj. dok na grančicama ne počnu rasti novi listovi. Sretno |
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Avg 30 2010, 18:26 | |
| hvala mena, hvala mak Da li da upotrebim hormon i kakovu zemlju da uzmem za zakorjenjivanje? Svaku sadnicu u svoju teglu ili ih može više u jednu veču (veliku) ...? Baš sam dosadna ali ...... |
|
 | |
mena moderator

| Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Avg 30 2010, 21:13 | |
| Nisi dosadna samo hoces da uspijes  tako je svima nama hehehee...pisala sam mnogo puta kako ide sa pvc flasom,kad posadis u nju bar vidis kad krenu zilice a ima dosta vlage..upotrijebi hormon ako imas,i obicnu zemlju za cvijece sa malo pijeska.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BURKO aktivni član

| Naslov: Re: Zutilovka (CYTISUS) Pon Avg 30 2010, 21:28 | |
| Danas sam već napravila sve pripreme, a sutra režem i sadim nekih desetak reznica. Kako ja kažem: "idu u školicu"... Nadam se da će biti i nekog uspjeha. Kod nas je zahladilo i kiša je baš gadna. Ove će godine moje zimovalište biti krcato biljkama. Kako je kod vas, kada počinjete unositi biljke?? |
|
 | |
|