|
|
| Autor | Poruka |
|---|
lepa kata počasni član

Godina: 56 Broj poruka: 724 Mjesto: zemun, srbija Raspolozenje: vedro Datum upisa: 25.02.2009
 | Naslov: Re: Pachypodium Pet Sep 25 2009, 13:49 | |
| WOW Mena kakav primerak  , kakvo krupno lišće! Ćuvaj ga, diiivan je |
|
 | |
Miriam aktivni član

Godina: 42 Broj poruka: 55 Mjesto: croatia Omiljena biljka: kaktusi i sukulenti Datum upisa: 08.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pet Sep 25 2009, 18:43 | |
| | mena :: | Jedva nadjoh temu cccc.Evo kako izgleda kod mene
 | saundrsi ti je prekrasan |
|
 | |
Dancefloor Novi član

Godina: 25 Broj poruka: 3 Mjesto: NS Raspolozenje: :) Omiljena biljka: kaktusi Datum upisa: 09.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Nov 09 2009, 09:44 | |
| Pozdrav za sve ljubitelje kaktusa! Dobila sam pre mesec dana Pachypodium za rodjendan.Vrsta je kao onaj prvi na slici (na pocetku teme). Poceli su da otpadaju listici  Ovde sam procitala da otpadaju preko zime,ali i da ne bi trebalo da otpadaju.Sad ne znam da li je s mojoj biljkom sve u redu?ili u necemu gresim? Divna je,iz Holandije. |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Nov 09 2009, 10:13 | |
| listovi ce odpadati ako je imao temparatune sokove  sto je za ovo vreme normalno . Ne znam gde ga sad drzis, ima li svetla, da li je zalivan skoro , da li je na toplom , ili hladnom , nista nisi napisala pa cu ti ja ukratko napisati a ti se snadji  Jedno pravilo vazi bilo gde da je u grejanoj prostoriji ili nekoj sa nizom temepraturom Pachy trazi puno svetla . ako je u grejanoj prostoriji : obavezan je prozor ili jako osvetljeno staniste , zalivanje kad se zemlja prosusi i bar 1 mesecno orosavanje  u negrejanoj : Ipak je ovo palma sa Madagaskara tako da ti ja ne preporucujem prostoriju koja je hladnija od 15 stepeni, zalivas bukvalno na kasicicu i listovi ce opadati  orosavanje opet bar na mesec dana i to je to Neki drugi ce na forumu imati verovatno neko drugo iskustvo ja sam navela moja iskustva Puno srece i ne brini  pachy je jako izdrzljiv  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 36 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Nov 09 2009, 11:55 | |
| Baba je sve super rekla a ja cu samo dodati da kod mene svake godine otpanu listovi ali vise nebrinem smatram da je to normalno kod mene..  |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 614 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Nov 09 2009, 12:51 | |
| Ovo je moja Madagaskarska palma prije 3 godine. Prošle godine je preko zime zanemarila i završila je nažalost u smeću. Vaše su super, svaka čast.  |
|
 | |
baba počasni član

Godina: 38 Broj poruka: 672 Mjesto: Svilajnac Raspolozenje: veciti melanholik Omiljena biljka: sve sem smrda  Datum upisa: 02.03.2008
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Nov 09 2009, 12:56 | |
| Mak draga ovo je Euphorbia leuconeura , imala si fantastican primerak  ja imam jednu malu devojcicu koja je odbacila listove na temperaturi od 15 i danas posle prskanja je unosim na toplo  |
|
 | |
Dancefloor Novi član

Godina: 25 Broj poruka: 3 Mjesto: NS Raspolozenje: :) Omiljena biljka: kaktusi Datum upisa: 09.11.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Sre Nov 11 2009, 08:34 | |
| | baba :: | listovi ce odpadati ako je imao temparatune sokove sto je za ovo vreme normalno .
Ne znam gde ga sad drzis, ima li svetla, da li je zalivan skoro , da li je na toplom , ili hladnom , nista nisi napisala pa cu ti ja ukratko napisati a ti se snadji 
Jedno pravilo vazi bilo gde da je u grejanoj prostoriji ili nekoj sa nizom temepraturom Pachy trazi puno svetla .
ako je u grejanoj prostoriji :
obavezan je prozor ili jako osvetljeno staniste , zalivanje kad se zemlja prosusi i bar 1 mesecno orosavanje 
u negrejanoj :
Ipak je ovo palma sa Madagaskara tako da ti ja ne preporucujem prostoriju koja je hladnija od 15 stepeni, zalivas bukvalno na kasicicu i listovi ce opadati orosavanje opet bar na mesec dana i to je to
Neki drugi ce na forumu imati verovatno neko drugo iskustvo ja sam navela moja iskustva
Puno srece i ne brini pachy je jako izdrzljiv  |
hvala hvala 
drzim pachyja na prozoru jer to je najosvetljenije mesto u sobi,ispod je radijator,a temperatura je 22 stepena
ostale kaktuse koje imam sam zalivala na 10 dana,a na koliko treba njega? i ako mi neko moze pojasniti "orosavanje" ? nova sam u svemu ovome  |
|
 | |
baba počasni član

| Naslov: Re: Pachypodium Sre Nov 11 2009, 09:56 | |
| E pa orosavanje ti je : sipas vodu u ovakvu pumpicu  i orosavas biljke, a obzirom da ti je ispod radijator zalivaj cim je zemlja suva i nece skoditi da svaki dan malo pumpicom prodjes, radijator susi vazduh , a biljke ne vole da zive u takvoj klimi , mada mozes da stavis neku posudicu sa vodom na isti i bice biljkama mnogo dobro , u tom slucaju orosavaj bar 1 u nedelju dana . Pogledaj sta sve imas od biljaka tu, pa prosvrljaj po nasem forumu i onda ces videti sta , gde i kako treba da drzis, u principu ovde uvek ima nekog ko ce ti izaci u susret i posavetovati te U svakom slucaju  u nase biljno carstvo  |
|
 | |
Dancefloor Novi član

| Naslov: Re: Pachypodium Sre Nov 11 2009, 18:51 | |
| Hvala na savetima i tako lepoj dobrodoslici! Snalazim se polako na forumu:) Sacuvala sam papiric na kome pisu neka uputstva iz cvecare,a bas je zacepkan na krajicku gde pise "zalivati umereno,ne oros" pa sam kontala da je to znacilo da ne treba da se orosava ali da svakako pitam sta znaci  Imam jos tri kaktusica,razlicite vrste,kad budem imala prilike okacicu fotke,al' pachy mi je omiljeni! |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Jan 04 2010, 11:23 | |
| Nabavila sam jedan pelcer ove palme napokon (nema ni jedan listic)... ostavila sam ga tri dana da se ranica zasusi... danas planiram da ga zasadim ..a vidim da vecina govori kako su pelceri vec osudjeni na propast Danas ga stavljam u zemlju pa sta bude..bice..nadam se naj boljem! Jel neko pelcovao od vas reznicu i da li ikome uspelo???? |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Pachypodium Pon Jan 11 2010, 15:00 | |
| Evo ga zasadjenog...na prozorce pa sta bude....  |
|
 | |
baba počasni član

| Naslov: Re: Pachypodium Pon Jan 11 2010, 19:16 | |
| Aiwa ne verujem da je od reznice pachi osudjen na propast Prosle jeseni sam videla jedan prelepi saundersi iz reznice ( od kog cu ja da uzmem ovog proleca komadic  ) i zena kaze da joj se lagano ozilio , bocnula ga u zemlju u koju je stavila malo ugljene prasine i primio se Ne brini , imas ti zlatne rucice , primice se  |
|
 | |
Aiwa počasni član

| Naslov: Re: Pachypodium Pon Jan 11 2010, 23:52 | |
| Jao baba...reci ti se pozlatile  i ja se nadam... |
|
 | |
Aiwa počasni član

| Naslov: Re: Pachypodium Pon Apr 05 2010, 14:42 | |
| Pelcer jos ziv...bice nesto od njega Vidim da se ne tretira bas kao kaktus (sto se tice prezimljavanja) znaci moze se drzati u dnevnoj sobi na toplom tokom godine ... da li da ga stavim na puno sunce leti????? |
|
 | |
|