|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Pon Maj 25 2009, 21:00 | |
| Neki ako hoce da im se bacope sire malo sasjeku vrhove..Ja to licno neradim,jos cvjetaju kao prvih dana dok kod moje mame su umanjile cvjetanje.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Pon Maj 25 2009, 23:18 | |
| I mene ste zarazile  Kupila bacopu, i moja isto smanjila cvetanje ali eto nadamo se  Ja sam je kupila posto sam mislila da ce cvetati celog leta  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Uto Maj 26 2009, 10:13 | |
| Yolli,bakopa bi trebala da cvjeta cijelo ljeto pa sve do kasne jeseni.Najbolje je smjestiti na sunčano do polusunčano mjesto.Treba je zalijevati redovito i tokom ljeta treba pripaziti da se biljka ne zasuši jer će tada izostati cvjetovi. Ali ne smije ni stalno biti u vlagi jer će to dovesti do truljenja korijenja,pa i same biljke. Tako da je treba polijevati tek kada se sasuši gornji dio zemlje u kojoj se nalazi.Prihranjivati je treba svakih 14 dana tekućim gnojivom za cvjetnice.Gledam ovdje tvoju sliku i nešto ne mogu da ocijenim koliko je duboka posuda,tj. koliko ima zemlje u njoj.Ako je malo zemlje možda je to razlog izostanka cvjetova.Probaj je presaditi u malo dublju posudu sa više zemlje.Nadam se da će ti ponovo cvjetati  |
|
 | |
Yolli počasni član

Godina: 51 Broj poruka: 423 Mjesto: Kikinda Raspolozenje: raspolozena, nego sta Omiljena biljka: dracena Datum upisa: 13.03.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Sre Maj 27 2009, 17:30 | |
| Bacopa baš nije izgledala naročito, kad sam je kupila, ali cena bila povoljna (oko 1 eur).  Već je onda izgledala kao da je pri kraju sa cvetanjem, ali ne čudim se bila je u veoma maloj saksijici. Presadila sam je u jednu dosta veću i mislim da je dovoljno duboka, ne vidi se dobro pošto je utaknuta u jednu dublju, nisam još uspela da ubedim muža da probuši zid da bih je okačila  Kad to konačno uspem slikaću je ponovo pa će se bolje videti  |
|
 | |
jasminaaa počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 890 Mjesto: Sarajevo Datum upisa: 14.12.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Uto Okt 27 2009, 14:05 | |
| Bakopa je baš zahvalna biljka.Čak joj ni snijeg nije mogao ništa, i dalje neumorno cvjeta  |
|
 | |
Yolli počasni član

| Naslov: Re: Bacopa sp. Uto Okt 27 2009, 17:59 | |
| |
|
 | |
vlasta moderator

Godina: 30 Broj poruka: 684 Mjesto: banjaluka Omiljena biljka: japanska tresnja Datum upisa: 06.06.2007
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Čet Maj 20 2010, 11:16 | |
| Bacopa i Begonija na ogradi  |
|
 | |
acer69 aktivni član

Godina: 43 Broj poruka: 163 Mjesto: Bosanska Krupa Datum upisa: 08.05.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Uto Avg 16 2011, 23:10 | |
| Već drugu godinu nabavljam bijelu Bacopu i baš sam zadovoljna s njom.Prošle godine nisam probala da je sačuvam preko zime,ali ove godine hoću.  |
|
 | |
nermana počasni član

Godina: 43 Broj poruka: 312 Mjesto: Bihać Raspolozenje: Raspolozeno Omiljena biljka: ruža Datum upisa: 06.06.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Bacopa sp. Uto Avg 16 2011, 23:22 | |
| |
|
 | |
|