| | Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
aurora počasni član

Godina: 43 Broj poruka: 418 Mjesto: Svicarska Datum upisa: 29.03.2008
 | Naslov: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Sre Apr 09 2008, 10:28 | |
| Vidim da sanseverije jos nema medju biljkama. Stavicu je ovdje, u necvjetajuce sobne biljke, iako one zapravo i cvjetaju ali to se ne vidi bas cesto. Cvijet bude bijele boje i ugodnog je mirisa. Ovo je jedna zahvalna, nezahtjevna biljka koja uspjeva i tamo gdje druge sobne biljke ne bi. Pogodna je za one koji se tek upoznaju sa biljnim svijetom kao i za ljude koji nemaju puno vremena za bavljenje biljkama, a zele imati nesto zeleno u stambenom prostoru. Odgovara joj i sunce i sjena, samo sto u sjeni gubi one prelijepe sare koje su za nju karakteristicne. Ne voli preveliku vlagu, ni onu u zemlji ni onu u zraku. Zimi je treba zalijevati tek kad se supstrat u kojem se nalazi potpuno isusi...bice zahvalnija za malo duzu susu, nego za previse vode. Pri zalijevanju treba paziti da voda ne dospije u srce biljke. Razmnozavati se moze lisnom reznicom i dijeljenjem. Pri razmnozavanju reznicom, nova biljka nazalost nema iste sare ni onaj zuti rub kao maticna biljka. Ovo su moje dvije sanseverije:   |
|
 | |
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Sre Apr 09 2008, 15:00 | |
| Baš su ti lepe Sanseverie . . .  |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Pet Apr 11 2008, 09:46 | |
| Bas su lijepe,ja treba da dobijem sanseveriju,kao sto je na prvoj slici.. Jednu imam,ali zelenu...Moja ujna od koje treba da dobijem sanseveriju,nikad je nepresadjuje dok,saksija nepocne pucati... |
|
 | |
aurora počasni član

Godina: 43 Broj poruka: 418 Mjesto: Svicarska Datum upisa: 29.03.2008
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Pet Apr 11 2008, 09:53 | |
| Ja nisam ni jednu ni drugu presadjivala...stoje jos u cemu su kupljene i izgleda da im je dobro tako. A stvarno su jednostavne biljke ... ne traze nista...nevjerojatno.  |
|
 | |
Aiwa počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 594 Mjesto: iza sedam moraa..... Omiljena biljka: Kaktusi - Difenbahije Datum upisa: 06.01.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Pet Apr 18 2008, 11:50 | |
| moje sansevierije...   |
|
 | |
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Čet Jun 19 2008, 21:19 | |
| Ova je pocela da cvjeta...  |
|
 | |
jaca30 zaslužni član

Godina: 35 Broj poruka: 228 Mjesto: Gračanica Datum upisa: 06.06.2008
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Sre Jul 09 2008, 18:32 | |
|  dali i ova spada među-Sanseverija (Sansevieria trifasciata) |
|
 | |
marija aktivni član

Godina: 28 Broj poruka: 79 Mjesto: niksic Omiljena biljka: Sukulenti Datum upisa: 16.12.2008
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Uto Dec 16 2008, 14:06 | |
| bas su divne, ja ih nazalost nemam  |
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Pon Mar 02 2009, 15:08 | |
| |
|
 | |
agava počasni član

Godina: 35 Broj poruka: 844 Mjesto: mostar Datum upisa: 27.06.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Pon Mar 02 2009, 15:09 | |
| |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Uto Mar 03 2009, 11:16 | |
| |
|
 | |
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | |
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Čet Mar 19 2009, 14:41 | |
| I ja sam odavnoooo čula tu informaciju,od moje bake,prvo,pa kasnije od dosta osoba da sanseverije nisu bas zdrave za drzanje u kuci.Navodno kancerogene su,ispustaju nekakve ootrove koje zrace...Navodno dobri su kao lijek za rak,al su opasne za zdrave ljude.Ne znam,nisam pametna po tom pitanju,ali ja ih ne drzim samo iz tog razloga...Mozda je to sve rekla-kazala,ali jednostavno ja ih nikad nisam imala samo iz tog razloga.Legenda il ne,ko zna....  |
|
 | |
niho počasni član

Godina: 42 Broj poruka: 2228 Mjesto: BIHAĆ Raspolozenje: uvijek sam raspoložena Omiljena biljka: Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa: 03.01.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Čet Mar 19 2009, 15:03 | |
| |
|
 | |
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) Čet Mar 19 2009, 15:16 | |
| Joj  sta sve ljudi nece da izmisle biljka koja zraci  A sta je sa kompjuterom, mobilnim, televizorom, mikrotalasnom i ostalim kucnim aparatima koji zrace, da izbacimo i njih  i jos su nase babe znale za zracenje  A sto se tice otrovnih biljaka u kuci, pa da pocnem od clivije, difembahije, ciklame i td. Pa jedna otrovna biljka vise manje nista ne znaci  A da je lekovita to dosad nisam cula  |
|
 | |
| | Sanseverija (Sansevieria trifasciata,sanseverija cylindrica) | |
|