| | Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pet Jul 16 2010, 21:01 | |
| Cvjetaju i vam brugice???kod mene ce za koji dan,nista nije ove godine cvjetalo na vrijeme.. _________________ Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš.
|
|
 | |
BetiBup počasni član

Godina: 30 Broj poruka: 391 Mjesto: Banja Luka Raspolozenje: :-) Omiljena biljka: Ruza, kaktus Datum upisa: 12.11.2008
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sub Jul 17 2010, 10:56 | |
| Moja cvjeta od prije deset dana. Skroz je malena, niska, ali ima cvjetova ko u prici. |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sub Jul 17 2010, 13:00 | |
| Moje su propale ove zime.Ostale mi samo dvije,i one još ne cvjetaju!Sad sam dobila reznice dupli i obični sa žilama,i jedva čekam sledeću godinu da vidim cvjetove tih prinova! |
|
 | |
admin Admin

Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sub Jul 17 2010, 20:49 | |
| i moje odavno cvjetaju, ako uslikam neće biti u top izdanju. _________________  |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sub Jul 17 2010, 22:02 | |
|  Uploaded with ImageShack.us evo kod mene cvjeta bijela brugmansija,jeste da su prvi cvjetovi ali su i najdraži.  Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pet Avg 20 2010, 15:39 | |
| Kod mene sezona cvjetanja Brugmansija tek počinje. Brugmansia x candida "Angels Sunexplosion"  |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pet Avg 20 2010, 15:56 | |
| moje ce za jedno tjedan dva cvast imam bijele i roza.....pune su pupova.... |
|
 | |
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Uto Avg 24 2010, 22:08 | |
|  Uploaded with ImageShack.us e da se i ja malo pohvalim sa mojom ljubičastom duplpm daturom |
|
 | |
magnolija počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 337 Mjesto: sarajevo Datum upisa: 12.09.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sre Avg 25 2010, 08:37 | |
| prvo da pohvalim te predivne cvjetove i da kažem da se ja nemam s čim pohvaliti.draga mak od silnih sjemenki što si mi poslala datura samo je jedna ko fol krenula, ali mislim da nikad neće procvijetati jer je tako mala.brugmansije isto tako od mak su ogromne pravo drveće, listovi im đinovski ali ne vidim nijedan pup.mislim ipak da će možda cvijetati jer imaju na sebi sve ono što pričate da trabju imati, y granu, asimetrične listove.ja ću strpljivo čekati i dalje im davati svu ljubsv i njegu.ako ne procvijetaju čekamo iduću godinu. |
|
 | |
mak počasni član

Godina: 54 Broj poruka: 625 Omiljena biljka: sve Datum upisa: 14.10.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sre Avg 25 2010, 08:45 | |
| Tako je magnolija, čekamo iduću godinu. I ja imam 2 kupljene prošle godine i nisu još cjetale. Ne znam šta im je. Što se tiče sjemena ne znam šta je u pitanju. Tu nemam nikakvo iskustvo. Ja sam ih posijala da probam i to, nikle su, a onda su ih sredile one male mušice. "Angels Sunexplosion" sad ima divnu boju  |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sre Avg 25 2010, 09:08 | |
| ne da joj je boja divna nego obara s nogu ta suknjica sa podsuknjicom kao one starinske haljine iz filmova |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sre Avg 25 2010, 10:47 | |
| Mak,predivna je!Što se tiče cvjetanja brugmansija,ni kod mene ove godine nema cvjetova.Ni na starim dugogodišnjim stablima!Ostala su mi dva,ostalo je uginulo preko zime.Od sjemena imam jednu,dvije su nikle a jedna je opstala.Mislim da su bijele.Tako mi je rekla teta koja mi je dala sjeme..Ova godina je baš loša za biljke,bila.Puno vlage i hladni perioda,pa onda nagle suše.. Treba strpljenja i cvjetat će,diuće godine ako Bog da! Moje brugice koje sam dobila od Mak se odlično drže!I kako sam počela malo intezivnije da im ugađam počele su i intezivnije rasti.Svake sedmice im dam hrane.Koristim kan koji rastopim u vodi.Supena kašika kan-a na 10 l vode.Ona brugica sto je direkt u basti,njioj dam kan direkt oko stabla.Ne razrjedujem ga u vodi,nego granule bacim oko stabla na zemlju..I moje brugice luduju od srece.Boja listova je tamno zelena i rastu sasvim lijepo...Valjda dočekam cvijetove do jeseni bar od ovih veci,ako i ne ,nema veze.Bit će.. |
|
 | |
mak počasni član

| Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Sre Avg 25 2010, 17:04 | |
| Moje Brugmansie uvijek cvjetaju tek u jesen, tj. od kraja augusta-početka septembra, pa do prvih mrazeva. Velike vrućine im nikako ne odgovaraju. |
|
 | |
magnolija počasni član

| Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Čet Avg 26 2010, 10:30 | |
| mak tako je i kod mene bilo prošle godine, u oktobru mi tek napupala brugmansija i pokosi je snijeg.mislila sam da je crkla ali komšinica nije bila lijena iskopala je i stavila u svoj podrum.eno je sad ko đin, nadam se cvijetovima tek na jesen.sutra ću je slikati da vidite za nepovjerovati |
|
 | |
p_e_r_o@hotmail.com počasni član

Godina: 19 Broj poruka: 626 Mjesto: dalj Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa: 03.08.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pet Sep 03 2010, 10:04 | |
| |
|
 | |
| | Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne | |
|