voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pon Nov 08 2010, 09:31 | |
| Prošle godine sam sijao semenke, navodno dupla žuta. Biljka je prezimila i proletos sam je stavio u baštu. Narasla je do visine od skoro dva metra, grana kao u priči, ali je tek jesenas poterala nekoliko pupoljaka. Kada je bio mraz od -3 mislio sam da će odbaciti listove i pupoljke, ali je ona samo na gornjim listovima dobila fleke od mraza, a danas se prvi pupoljak konačno otvorio    Nije ni žuta, a ni dupla... |
|
magnolija počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 337 Mjesto: sarajevo Datum upisa: 12.09.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pon Nov 08 2010, 10:42 | |
| svejedno što nije ni žuta ni dupla lijepa je, a šta kod tebe nije lijepo od cvijeća |
|
fanny54 počasni član

Godina: 57 Broj poruka: 775 Mjesto: Banovići Raspolozenje: uvjek raspoložena Omiljena biljka: fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa: 16.01.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne Pon Nov 08 2010, 19:49 | |
| predivne brugmansije voki da si bliže ja ovih dana trebam orezati svoju žutu brugmansiju evo i slike  Uploaded with ImageShack.us slika je od 03.11. ove godine i još uvijek cvjeta |
|