| | Petunije (petunia) i Surfinie | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
d77 aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 62 Datum upisa: 28.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pon Maj 24 2010, 13:19 | |
| Evo ovogodisnjih surfinija   Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
d77 aktivni član

Godina: 34 Broj poruka: 62 Datum upisa: 28.04.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pon Maj 24 2010, 13:33 | |
| A da li je ovo petunia pendula?  Uploaded with ImageShack.us |
|
 | |
jellena88 Novi član

Godina: 24 Broj poruka: 1 Datum upisa: 27.05.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Ned Jun 06 2010, 18:41 | |
| "vepar", je na pocetku lepo napisao o petunijama medjutim mene interesuje da li mogu petunije da isprskam razredjenim etiolom kao preventivom za one bolesti koje je naveo.  pa ko zna neka se javi |
|
 | |
Jovana Novi član

Godina: 28 Broj poruka: 2 Mjesto: novi sad Raspolozenje: happy Datum upisa: 11.06.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pet Jun 11 2010, 01:08 | |
| pozdrav svima  potpuno sam nova ovde kao i u svetu biljaka. citajuci sve napisano malo sam zbunjena pa ako moze neko da mi pomogne  petunia i sufinia - ista biljka ili ne? koliko cesto se zalivia petunia? ja sam ih posadila u prolece i od tada sam menjala i nacine i kolicine zalivanja kako mi je ko govorio, neki kazu jednom u par dana drugi opet kazu i do dva puta na dan..............sta mi je ciniti? sad sam pocela da ih po malo zalivam sveko vece i nedeljom umesto vode da ih zalijem prehranom i poprskam sredstvom protiv vasi, gresim li ili ne? takodje me zanima da li da ih sklanjam sa jakog sunca u toku velikih vrucina? inace posadila sam bele petunije, koje su evo posle mesec ipo dana pocele da daju roze cvetove unapred hvala  |
|
 | |
alisa moderator

Broj poruka: 2066 Datum upisa: 24.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pet Jun 11 2010, 16:16 | |
| Jovana,petunije i surfinije nisu iste biljke.Ali traže skoro slučnu njegu.Surfinije su padajuće forme,petunije ne.. Ja ove godine nemam ni jedne ni druge,jer nemogu da brinem o njima zbog čestih odsustva od kuće.One trebaju da se zalijavaju svaku veče,nekada i po dva puta dnevno,ujutro i naveče...Traže puno vode.Ne smeta im direkt sunce.moje su uvijek bile na direkt suncu po cijeli dan.Jednom u 10 dana dodavala sam im gnojivo za petunije il neko za cvjetajuce biljke.Povremeno malo zeljeza.. |
|
 | |
Jovana Novi član

Godina: 28 Broj poruka: 2 Mjesto: novi sad Raspolozenje: happy Datum upisa: 11.06.2010 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pet Jun 11 2010, 22:14 | |
| hvalaaaaa punooooooooooo, sinoc sam ih fotkala ali ne umem da postavim moze pomoc? |
|
 | |
mandarina Novi član

Godina: 29 Broj poruka: 3 Datum upisa: 01.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pet Apr 01 2011, 09:59 | |
| Molim za malu pomoc kad se petunije sade i koliko im treba biti duboka saksija zelim da ove godine zasadim surfinie jer njih najvise volim ali neznam puno oko njih i kako ih odrzavati to sam procitala pa nadam se uz vasu pomoc da cu ove godine imati najljepsi balkon Hvala |
|
 | |
admin Admin

Godina: 43 Broj poruka: 607 Omiljena biljka: Ruža,bugenvilia Datum upisa: 29.05.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Sub Apr 02 2011, 21:38 | |
| Ako imaš sjemena možeš odmah da ih posiješ,dok ti niknu već će da bude pravo vrijeme za njih. _________________  |
|
 | |
mandarina Novi član

| Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Ned Apr 03 2011, 08:29 | |
| Nemam nisam sacuvala iskreno nikad nemam obicaj da sacuvam sjemena |
|
 | |
ružica počasni član

Godina: 34 Broj poruka: 430 Mjesto: sarajevo Raspolozenje: život čine male stvari.... Omiljena biljka: RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa: 02.04.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Čet Jul 14 2011, 09:27 | |
| Moj grm od surfinija...........  ............. |
|
 | |
mandarina Novi član

| Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Čet Jul 14 2011, 16:43 | |
| Ja sam posadila ove godine petunije i pelangronije obe su vrste pozavci i super napreduju postavim slike cim budem slikala i pokusat cu ih sacuvati preko zime ali mi treba savijeta kako |
|
 | |
nermana počasni član

Godina: 43 Broj poruka: 312 Mjesto: Bihać Raspolozenje: Raspolozeno Omiljena biljka: ruža Datum upisa: 06.06.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Petunije (petunia) i Surfinie Pet Jul 15 2011, 00:15 | |
| Mandarina savjet kako da sačuvaš svoje pelargonije sam ti ostavila na temi PELARGONIJE.A što se tiće petunija,njih obnavljaš sijanjem sjemena.sretno. |
|
 | |
| | Petunije (petunia) i Surfinie | |
|