PrijemPortalliGalerijaFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj senaš blogPristupi
Zadnje teme
» Achimenes grandiflora
Juče u 14:23 od zoraz

» KAFIĆ
Sre Maj 16 2012, 12:50 od Tija

» Apatinski rit-Gornje Podunavlje
Sre Maj 16 2012, 10:14 od Smisaonik

» Hosta
Uto Maj 15 2012, 23:08 od admin

» Musa sp. Banane
Uto Maj 15 2012, 08:04 od voki

» Moji kaktusi i sukulenti
Pet Maj 11 2012, 21:54 od Iain

» plavi krastavac
Uto Maj 08 2012, 15:23 od kelta

» Preporuke za sadnju u vrtu...
Pon Maj 07 2012, 23:11 od Partizanka

» Spatifil (spathiphyllum)
Uto Maj 01 2012, 21:32 od Biggyca

Naj aktivnije teme
-Moja kuća puna cvijeća
Arhiva..
Čestitke(arhiva)2008-2011
Arhiva..
KAFIĆ
mala skromna džungla
Moje omiljene biljke -Kaktusići...!!!
Moje biljkice--Mena
moje ljubimice
moje biljke
Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga
Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 7 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 7 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36

Zamolba članovima 5 5 1
Delite | 

Zamolba članovima

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
vepar
moderator
moderator

Škorpija Godina: 51
Broj poruka: 553
Mjesto: zagreb
Raspolozenje: većinom sam raspoložen
Omiljena biljka: ruže,surfinije
Datum upisa: 03.03.2008
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Ned Jan 10 2010, 16:57

pozz Pero.....
ako ponovo krećeš sa sijanjema travnjaka u svakom slučaju moraš prirediti zem.jiše,znači kao i kod novoga travnjaka,frezanje terena,čišćenje od korjenčića,korova smeća i sve ostalo,imaš u temama,pa pročitaj
ako ideš samo na djelomično opet isto,samo djelove sređuješ.al u svakom slučaju je postupak isti.možda bi pomogla koja fotka ako imaš od jesenas
pa da vidim kako je ti izgledalo.

počasni član
počasni član

Muški
Ribe Godina: 19
Broj poruka: 626
Mjesto: dalj
Raspolozenje: vedar i veseo uvijek za salu..
Omiljena biljka: lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam...
Datum upisa: 03.08.2009
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Ned Jan 10 2010, 17:18

eo nadam se da ce to pomoc tu ima slika od ljetos i od proljeca.....
Nazad na vrh Ići dole
p_e_r_o@hotmail.com
počasni član
počasni član

Muški
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Ned Jan 10 2010, 17:21

drugih fotografija nema to bi bilo to .... zemlja je mjestimicno glinovita ima je svakakve ubiti zeznuto je to sto ima razlicitih tala pa nemozes sve jednako tretirat....ali vecina je glina .....ja bi ipak na bilo koji ncin postigao gustocu ...a zelenilo cemo postic zaljevanjem.... svaki savjetje dobro dosao....
Nazad na vrh Ići dole
vepar
moderator
moderator

Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Pon Jan 18 2010, 21:50

koliko vidim po slikama zemlja ispod trave dosta nabijena,tipično za glinovitu zemlju,al aj što je tu je.Ovako,u svakom slučaju moraš sve prefrezati.2- puta
da dobro usitniš zemlju,kada prefrazaš 2 x bilo bi dobro da baciš sloj humusne zemlje po tome svemu i ponovo freza u ruke.tako da se malo zemlja oplemeni,a da se nebi zbijala toliko bilo bi dobro prije frezanja raširiti sloj sitnoga riječnog pijeska,0-2mm,on daje prozračnost podlozi tako da trava lakše raste,ako je zbijenost tla velika,teškp će nicati a i razvijati se.poslije zadnjeg frezanja.lagano grabljicama poravnaj zemlju i gusto posij travu,ne obaziri se na ono što piše na ambalaži za koliko je dostatno smjese,slobodno duplo baci sjemena,je očično nikne oko 60% sjemena.nakon sijanja ponovo lagano grabljicama pokrij sjeme,tako da ga sakriješ od ptica,naravno ako ostane pijeska,idealno bi bilo da sjeme prekriješ pijeskom
al ne deblji sloj od 3-5 mm,naravno zalijevanje je obavezno,zavisno od temperature.

počasni član
počasni član

Muški
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Uto Jan 19 2010, 16:13

dogovorio sm se sa svojima staze na ulasku u dvoriste i travnjak ispred kuce ide nanovo znaci ponovna sjetava itd a travnjak iza kuce cu pokusat obnovit (povadit korove u "rupe" umjesat malo humusa i zasijat praznine posto je taj travnjak sijan prije dvije godine a i ogroman je da bi se vrsili neki ponovni radovi .....hvala na savjetu s ova dvqa cu napravit tako a ovaj cu rijesit kako sam reko....
Nazad na vrh Ići dole
tanja22
Novi član
Novi član

Bik Godina: 37
Broj poruka: 2
Datum upisa: 17.03.2010
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Čet Mar 18 2010, 00:03

ja sam tek od danas u vasem drustvu, koliko vidim svi se druzite (lepo), posto dolazi vreme da posejem travnjak, zanima me kako se priprema zemljiste
Nazad na vrh Ići dole
vepar
moderator
moderator

Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Pet Mar 19 2010, 00:05

dobro došla tanja 22,nadam se da ćeš uživati i ti sa nama na ovom divnom forumu
što se tiče pitanja o pripremi zemljišta za travnjak,pročitaj malo po temama ovde,mislim da ima sve što ti treba,ako te još nešto bude interesovalo slobodno pitaj..

Novi član
Novi član

Muški
Škorpija Godina: 31
Datum upisa: 12.04.2010
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Pon Apr 12 2010, 01:28

Danas sam posijao travu - al ima jedan problem - svaki puta prije kad sam posijao travu - došli vrapci i druge ptičice i većinu sjemena pojele!? Zanima me koji je najbolji način da se to spriječi??! Protiv krta sam kupio one uređaje koji se postave u zemlju pa frekvencijom navodno tjeraju te životinjice! Zanima me da'l ima ko' kakvih iskustva s time - jer će to biti dovoljno da ih otjera??? I još jedno pitanje - poslije sijanja trave - nisam povaljao (valjak imam, ali nisam stigao) - sad je pala kiša - ako će se ovih dana malo osušit tlo, onda namjeravam povaljat - al zapravo me zanima što će se dogodit ako neću moći povaljat zbog mokrog tla? HELP!
Nazad na vrh Ići dole
vepar
moderator
moderator

Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Čet Apr 22 2010, 21:06

prekrij tankom slojem pijeska sijeme,max.do 2-3 mm,valjak upotrebi nakon što trava nikne,pusti prvo naka se zemlja slegne prirodno,i ne pretjeruj sa valjanjem,moj savjet ti je da se neravnine poravnaju pijeskom,ali tek kada trava ojača,poslije 2 košnje,ali je najbolje da to uradiš slijedeće godine u proljeće.pozz

Novi član
Novi član

Muški
Škorpija Godina: 31
Datum upisa: 12.04.2010
Zemlja:

PočaljiNaslov: Re: Zamolba članovima   Pet Apr 23 2010, 22:34

evo počela je trava klijati, al' nisam se baš proslavio sijanjem - odnosno nisam jednoliko razbacao sjeme - za ptice sam stavio aluminijsku foliju na šipke, a mjesta na kojima je bilo više sjemenja malo sam zagrnuo zemljom - nije baš da je folija rastjerala sve vrapce, al' eto... malo je valjda pomoglo - a ove neke veće neravnine sam još malo popravio grabljama - a kasnije sam još i povaljao valjkom - kad je tlo bilo suho - poravnalo se, ali nije ravno kao što sam ja to zamišljao - iako je kad sam u početku sve narahlio grabljama izgledalo odlično Sad - a ovo za pijesak - pa i mislio sam tako nešto napraviti - tnks! Sad da idem iznova - ovako bi napravio: kad sam očistio zemlju od korova i poravnao teren grabljama - povaljao bi valjkom - nakon toga polit malo vodom da zemlja malo slegne - onda ponovno poravnat grabljama - pa povaljat pa polit - provjerit nekom ravnom daskom neravnine - pa to izravnat grabljama, narahlit pa sijat travu i povaljat - valjda bi onda konačno bilo ravno! Very Happy veličina travnjaka je cca 200 kvadrata, s time da ima na početku pad - naravno da bi bilo mnogo lakše poravnat da se radi o manjoj površini - pozz
Nazad na vrh Ići dole

Zamolba članovima

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Similar topics

-
» NAPOMENA CLANOVIMA I POSETIOCIMA FORUMA

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: Cvijeće :: Uređivanje vrtova :: Travnjaci-