mena moderator

Godina: 37 Broj poruka: 3873 Mjesto: Ugljevik Omiljena biljka: Exoticus Datum upisa: 22.02.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Eskakum afine (EXACUM AFFINE) Ned Apr 13 2008, 19:19 | |
| To je ljupka biljka s ljubicasto plavim cvjetovima.Eskakum je sobna biljka koja cvjeta,ljeti,a razmnozava se sjemenom. Najbolje je sijati u rano proljece u saksiju.Sjeme mora lezati neposredno ispod zemlje. Kad je biljka u punom cvjetu,moze da stoji u suncanioj sobi,ali je ipak u toplijim danima treba zasjeniti od najjaceg sunca. Treba je prihranjivati jednom sedmicno.Biljka dobro uspjeva na suvljem sobnom vazduhu.Eskakum je ustvari tropski gorcac,koji raste u brdima Indije i Cejlona na visini od 2000m.. Slika je sa neta:  |
|
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Eskakum afine (EXACUM AFFINE) Ned Apr 13 2008, 19:53 | |
| Moze i da se razmnozava pelcerom,  provereno ja sam je tako negovala 3 godine. Domaci naziv joj je Marljiva Liza ili Persijska ljubicica. Cvetovi joj mirisu cim temepratura predje 20 stepeni. postoje hibridi sa dvostrukim cvetovima, plavim ili belim  slika je sa neta  |
|
Kole počasni član

Godina: 31 Broj poruka: 621 Mjesto: Bajina Basta Datum upisa: 30.07.2007
 | Naslov: Re: Eskakum afine (EXACUM AFFINE) Ned Apr 13 2008, 21:14 | |
| Prelepa je ,nemam reči . . .  Djeka jel je imaš još uvek? |
|
djeka počasni član

Godina: 48 Broj poruka: 631 Mjesto: Svilajnac Omiljena biljka: bugenvilia Datum upisa: 12.11.2007 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Eskakum afine (EXACUM AFFINE) Pon Apr 14 2008, 18:03 | |
| Prosle zime mi je propala, i sad ne planiram novu, ali ako naletim na onu sa duplim cvetovima, neznam dali cu joj odoleti  |
|