Fluks  | |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 170 dana Čet Mar 08 2012, 16:36 |
| | | Capsicum annuum - Paprika | |
| | Autor | Poruka |
|---|
voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Capsicum annuum - Paprika Pon Apr 14 2008, 18:29 | |
| Poreklo vodi iz centralne i južne Amerike (Meksiko, Brazil, Gvatamela). Plod paprike bogat je ugljenim hidratima i vitaminom C. Ukus paprici daje kapsicin koji se nalazi u semenu i žilicama ploda. Postoji mnogo vrsta paprika sa raznim oblicima ploda, kao i razne veličine i boje. Paprika je biljka koja potječe iz Južne Amerike. Kolumbo je papriku donio u Europu početkom 15.st., odakle se proširila do Turske i Mađarske. Paprika obiluje vitaminom C i preporuča se njeno uzimanje kada se želi regulirati krvni tlak. Možemo je grubo podijeliti na slatke i ljute, a nalazimo ih u raznim bojama: žute, crvene, zelene, narančaste. Njihova sezona je od sredine ljeta do sredine jeseni. |
|  | | wizardica Član

Godina: 52 Broj poruka: 36 Mjesto: zagreb Raspolozenje: ovisi o puno toga Omiljena biljka: đurđica, ljubičica, , mirisne stare ruže naših baka,ciklame, jorgovani. Datum upisa: 28.03.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Pon Apr 11 2011, 21:56 | |
|  Može li mi netko nešto reći o papriciLJUBIN DLAN?Molila bi bar ukratko, jer sam jakomzainteresirana da nabavim sjemenke te paprike i ako netko ima da se nekako dogovorimo. Lp |
|  | | wizardica Član

Godina: 52 Broj poruka: 36 Mjesto: zagreb Raspolozenje: ovisi o puno toga Omiljena biljka: đurđica, ljubičica, , mirisne stare ruže naših baka,ciklame, jorgovani. Datum upisa: 28.03.2011 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Uto Maj 03 2011, 00:33 | |
| Nema meni odgovora, a možda znate kao ljubov dlan?Pa dajte! |
|  | | bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Uto Maj 03 2011, 09:29 | |
| Cuo sam za neku frku oko autorskih prava na ovu papriku. Ljubin dlan to jest Ljubov dlan je jedna vrsta paprike ali su nastali neki problemi cija je to paprika ili tako nesto. Bas se radujem sto neko ima tu vrstu paprike i sto cemo iz prve ruke saznati kako se uzgaja i kakav je prinos. Ja sam se uglavnom imao priliku da razgovaram sa ljudima koju uzgajaju papriku Slonovo uvo. To su proizvodjaci na veliko i jako su zadovoljni sa tom sortom. |
|  | | wizardica Član

| Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Uto Maj 03 2011, 13:34 | |
|  da tu si potpuno u pravu, znam da se bije neka bitka oko nje.A što se tiče ---slonovog uha iliti Paprika ajvaruša---- i nju bih voljela uzgajati, samo je to kod nas teško nabaviti i ko ima prodaje jaako skupo par sjemenki.Isto je ogromna a i soćna paprika, mljac! |
|  | | wizardica Član

| Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Pet Maj 06 2011, 00:34 | |
|  eto, dok vi svi spavate, ja nabavila ljubov dlan, ajvarušu-slonovo uho i bella kapija.Nema pomoći na ovom forumu pa da si i dragi Bog. Bubamarac, gdje su svi? |
|  | | bubamarac moderator

Godina: 33 Broj poruka: 2104 Mjesto: Apatin Raspolozenje: svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa: 28.03.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Pet Maj 06 2011, 20:01 | |
| Stiglo je lepse vreme i verovatno su se svi posvetili svojim biljkama i uzivalju  |
|  | | wizardica Član

| Naslov: Re: Capsicum annuum - Paprika Pet Maj 06 2011, 23:16 | |
| A kako tvoj vrt napreduje? Kod nas je u Zagrebu nočas bio mraz i neki su ostali bez svoih paradajziča, malo uranjeno posadili van.Mojih 150 sadnica je još na toplom, doma |
|  | | | | Capsicum annuum - Paprika | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |