voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sprekelija (Sprekelia formosissima) Uto Dec 15 2009, 12:54 | |
| bolje je da zimuju u saksiji. Treba im zimi obezbediti toplo mesto za razliku od amarilisa koji zimuju na hladnom. Amarilisima hladan period podstiče obrazovanje cvetnih pupoljaka dok se kod sprekelije iniciranje rasta cvetnih drški postiže izlaganjem saksija sa lukovicama direktnom suncu nekoliko dana. |
|
Tija počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 711 Mjesto: Čakovec Raspolozenje: Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje Omiljena biljka: prva ljubav Helleborus, a ostale se samo nižu
Datum upisa: 08.12.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sprekelija (Sprekelia formosissima) Uto Dec 15 2009, 13:12 | |
| Hočeš reći da se ja sa svojom koja je ostala vani u zemlji mogu slobodno oprostiti??? (što te ne upoznah ranije, druge godine ću ja sve po JUS-u  ) |
|
voki počasni član

Godina: 40 Broj poruka: 1773 Mjesto: Novi Sad Omiljena biljka: sve osim kaktusa Datum upisa: 10.04.2008 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sprekelija (Sprekelia formosissima) Uto Dec 15 2009, 13:15 | |
| Tijo, biljka je poreklom iz Meksika i ne može da ostane zimi vani. Imam ja lukovica, razmnožavaju se brže nego amarilisi, pa kada budem išao na proleće za HR mogu ti poslati. |
|
Tija počasni član

Godina: 39 Broj poruka: 711 Mjesto: Čakovec Raspolozenje: Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje Omiljena biljka: prva ljubav Helleborus, a ostale se samo nižu
Datum upisa: 08.12.2009 Zemlja: 
 | Naslov: Re: Sprekelija (Sprekelia formosissima) Uto Dec 15 2009, 13:19 | |
| meni je "teta" u dućanu rekla da njezina prezimi vani, a ja zanemarila čitanje krasnih stvari po internetu i sad sam se sjetila da je ostala vani. a kako sam vršila ono pretumbavanje više se i ne sjećam gdje je posađena. Kad ideš u RH se naravno čujemo . |
|